• De échte expert in haarden en kachels.
  • Gegarandeerd het beste advies.
  • Vakkundige installatie, overal in Nederland.
  • Ook voor (maatwerk)interieurbouw.

Spartherm Swing Insert 61x50

Houtkachels
€ 3.415

Snel geregeld
Een offerte op maat

Graag eerst even advies?

Maak een vrijblijvende afspraak

  • Bezoek aan huis, ook in uw regio
  • Altijd de beste prijs van Nederland en België
  • De echte Haardenexpert, met meer dan 20 jaar ervaring
  • Luxe showrooms in Apeldoorn en Rijssen

Omschrijving Spartherm Swing Insert 61x50

De Spartherm Swing Insert 61x50. Meer weten over deze prachtige inzet houtkachel van Spartherm? Neem contact met ons op en vraag een vrijblijvende aanbieding aan.

Hoge kwaliteit met de Spartherm Swing Insert 61x50

In de loop van 3 decennia heeft het Duitse merk Spartherm een goede reputatie opgebouwd als de go-to optie voor kwalitatieve haarden. Deze goede reputatie komt dankzij de toewijding aan vooruitstrevendheid, duurzaamheid en premium kwaliteit.

Elke Spartherm houthaard is met aandacht ontworpen, met als bijzondere eigenschap de bekleding met chamotte. Als resultaat van deze hoogwaardige vuurvaste steen wordt een efficiënte warmteverdeling bereikt, met een hoog rendement en glasoppervlakken die schoon blijven. Bij Spartherm is minimalisme meer dan een ontwerpkeuze; het zorgt voor meer aandacht voor het vuur, zodat u optimaal kunt genieten van de sfeer en de warmte die de haard te bieden heeft.

Voordelen van een inzethaard

Een inzethaard is een visueel statement in de ruimte. Een van de opvallendste sterke punten is de naadloze samensmelting in de inrichting. Het strakke design van een inzethaard maakt het de perfecte aanvulling op een hedendaagse en elegante inrichting.

Afgezien van de esthetische kwaliteit, dient een inbouwhaard ook als een efficiënte warmtebron, waardoor het niet alleen een visuele verbetering is, maar tevens zorgt voor huiselijk comfort. Hedendaagse inzethaarden zijn voorzien van geavanceerde technologieën die een doelmatige en gelijkmatige warmteverspreiding garanderen, wat resulteert in een behaaglijke en knusse sfeer, ook zodra het kouder wordt.

Het installeren van een inzethaard in een bestaande setting kan flinke veranderingen aan uw woning vereisen. Een inzethaard is om deze reden uitstekend als u een nieuwbouwwoning hebt gekocht of binnenkort groots gaat verbouwen. 

Spartherm Swing Insert 61x50 kopen

Bent u enthousiast over de Spartherm Swing Insert 61x50 en bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Schroom niet om ons te benaderen. Onze specialisten geven u graag advies, waardoor u na de aankoop ten volle plezier beleeft aan de haard. 

Bezoek onze luxe showrooms in Apeldoorn of Rijssen en laat u verrassen door de ambiance van de haarden. Hiermee kunt u vaststellen of de Spartherm Swing Insert 61x50 voldoet aan uw eisen en kunt u zich laten verrassen door alle mogelijkheden. 

Heeft u geen tijd om onze showroom te bezoeken, maar wilt u wel met een professional de keuzes bekijken? Een adviseur van Haardenexpert komt graag bij u langs voor advies aan huis, met als voordeel dat u in alle rust de perfecte beslissing kunt nemen.

 

Productspecificaties

BrandstofHout(blokken)
MerkSpartherm
MateriaalStaal
ModelInzet
Minimale vermogen4,5 kW
Maximale vermogen7,7 kW
AansluitingBovenaansluiting
Afvoerdiameter150mm
Externe luchttoevoerMet externe luchttoevoer
Automatische LuchtregelingZonder autom. luchtregeling
DeurDraaideur
Rendement80% tot 85%
Breedte ruit40 cm tot 60 cm
Haard soortHout

Gerelateerde categorieën

Spartherm houtkachels

Made in Germany, made by Spartherm

Indrukwekkend in kwaliteit en afwerking

Met dank aan zeer hoge Duitse kwaliteitsnormen heeft Spartherm een sterke marktpositie in houtgestookte liftdeurhaarden en vrijstaande houtkachels. Deze haarden overtuigen technisch en constructief van kwaliteit en staan bekend om hun lange levensduur. Spartherm produceert jaarlijks meer dan 55.000 haarden en is daarmee één van de grootste fabrikanten in Europa.

Chamotte binnenbekleding

Chamotte binnenbekleding

Vuurvaste steen van hoge kwaliteit

Houthaarden van Spartherm zijn aan de binnenkant voorzien van chamotte binnenbekleding. Chamotte is een vuurvaste steen van zeer hoge kwaliteit. Deze steensoort houdt de warmte goed vast wat zorgt voor een optimaal rendement.

U heeft keuze uit een lichte en donkere kleur chamotte. Bij Haardenexpert adviseren wij bijna altijd om te kiezen voor de donkere kleur. Vuur in combinatie met de donkere achtergrond geeft een bijzonder mooi contrast. Zo komt het mooie vlammenspel nóg meer tot z'n recht. Daarnaast heeft de donkere kleur ook nog een praktisch voordeel, want vuil als vegen en roetaanslag blijven (lang) onzichtbaar.

Eenvoudige reiniging van de ruit

Eenvoudige reiniging van de ruit

Door unieke en gepatenteerde techniek

De kachelruit van een liftdeurhaard van Spartherm is op een eenvoudige manier te reinigen dankzij een unieke en gepatenteerde techniek. Met behulp van een slim ontworpen hendel kunt u de deur kantelen of draaien. Vervolgens is het reinigen van de ruit een gemakkelijke klus geworden.

De deur van front- en tunnelhaarden kunt u kantelen. De 2- en 3-zijdige Spartherm-haarden maken gebruik van een draaisysteem.

Uw houtkachel aansteken

Het advies van dé expert

Overweegt u om een houtkachel te kopen, dan is het belangrijk om verantwoord uw kachel aan te steken. Daarom is de Zwitserse stookmethode bedacht. Bij deze methode bouwt u een houtstapel van onder tot boven als een toren. Het meest brandbare hout ligt bovenop en de grotere blokken onderop. Bovenop de stapel hout ligt een aanmaakblokje, zodat het vuur van boven naar beneden ontbrandt. Hierdoor kunt u niet alleen uw huis sneller verwarmen, maar ook de rookoverlast verminderen. Dus, alleen maar voordelen!

Eco Design label

EcoDesign richtlijn

De norm met strengere eisen

Zeker weten dat u een houtgestookte haard gebruikt die aan de normen voldoet, nu en in de toekomst? De juiste keuze is dan deze prachtige houthaard. Het gehele assortiment voldoet aan de norm van EcoDesign die vanaf 2022 in is gegaan. Zo staan we garant voor een hoog rendement en zeer lage fijnstof uitstoot, met gegarandeerd veel stook plezier!

Ontdek de mogelijkheden

bij Haardenexpert

Spartherm Swing Insert 61x50 Houtkachels

De Spartherm Swing Insert 61x50 is een inzet houtkachel van het merk Spartherm.
Ontvang aanbieding