• De échte expert in haarden en kachels.
  • Gegarandeerd het beste advies.
  • Vakkundige installatie, overal in Nederland.
  • Ook voor (maatwerk)interieurbouw.

Spartherm Linear Triple 60x38x50

Houtkachels
€ 8.325

Snel geregeld
Een offerte op maat

Graag eerst even advies?

Maak een vrijblijvende afspraak

  • Landelijke installatie en levering
  • Altijd de beste prijs van Nederland en België
  • Persoonlijk haardadvies aan huis, ook in uw regio
  • Luxe showrooms in Apeldoorn en Rijssen

Omschrijving Spartherm Linear Triple 60x38x50

Bij Spartherm ligt de basis bij het produceren van kwalitatief hoogstaande houtkachels. Het merk Spartherm is in 1986 opgericht. Ze zijn begonnen als klein bedrijf dat sloten maakte, maar nu zijn ze uitgegroeid tot de marktleider op het gebied van liftdeurhaarden. Het succes van het merk zit hem in de hoogstaande kwaliteit in combinatie met een eigentijds design. De haarden van Spartherm staan bekend om hun liftdeur mechanisme dat werkt met een dubbele katrol. Verder wordt rook in de woning voorkomen door het unieke bypass systeem dat dat tegengaat.

Uiterlijk van de Spartherm Linear Triple 60x38x50

Deze technische vernuftigheden gelden ook voor de Spartherm Linear Triple 60x38x50. Daarnaast heeft de Spartherm Linear Triple 60x38x50 ook een fraai design. Door de strakke lijnen heeft hij een tijdloze uitstraling. De haard heeft een inbouwafmeting van 153 centimeter hoog, 65,9 centimeter breed en 57,4 centimeter diep. De ruit heeft een breedte van 60 centimeter, een hoogte van 54 centimeter en een diepte van 37 centimeter.

Technische specificaties Spartherm Linear Triple 60x38x50

De Spartherm Linear Triple 60x38x50 is voorzien van energielabel A+ en heeft een minimaal vermogen van 5,3 kW en een maximaal vermogen van 9,8 kW. Hierdoor is hij in staat om kleine tot middelgrote ruimtes tot een behaaglijke temperatuur te verwarmen. De haard heeft een rendement van 80%. Het rookgasafvoer heeft een diameter van 200/250 mm en kan bovenop de haard worden aangesloten.

Mogelijkheden Spartherm Linear Triple 60x38x50

De Spartherm Linear Triple 60x38x50 is beschikbaar in diverse formaten, namelijk de Linear 80x39x50 (80 cm ruitbreedte) en de Linear 100x45x56 (100cm ruitbreedte). De haard wordt standaard geleverd met een wit chamotte achterwand, maar u kunt ook kiezen voor een zwart chamotte achterwand. Deze zit bij de prijs inbegrepen. Bij een zwart chamotte achterwand krijgt de haard een nóg strakke uitstraling en komen de vlammen nóg beter uit.

Advies nodig?

Het uitzoeken van een haard die aansluit bij uw wensen en situatie is lastig. Graag helpen wij u hierbij. Onze adviseurs staan van maandag t/m zaterdag voor u klaar om telefonisch vragen te beantwoorden of om u te ontvangen in een van onze showrooms waar we vele haarden (brandend) opgesteld hebben staan. We helpen u graag!

Productspecificaties

BrandstofHout(blokken)
MerkSpartherm
MateriaalStaal
ModelInbouw
Minimale vermogen7,0 kW
Maximale vermogen13,0 kW
AansluitingBovenaansluiting
Afvoerdiameter200mm, 250mm
Externe luchttoevoerMet externe luchttoevoer
Automatische LuchtregelingMet autom. luchtregeling
DeurLiftdeurhaard
Rendement80% tot 85%
Breedte ruit40 cm tot 60 cm
KleurAntraciet, Zwart
AfstandsbedieningJa
AchterwandChamotte
Hoogte cm191.1
Breedte cm55.7
Diepte cm54.2
Haard soortHout

Gerelateerde categorieën

Spartherm houtkachels

Made in Germany, made by Spartherm

Indrukwekkend in kwaliteit en afwerking

Met dank aan zeer hoge Duitse kwaliteitsnormen heeft Spartherm een sterke marktpositie in houtgestookte liftdeurhaarden en vrijstaande houtkachels. Deze haarden overtuigen technisch en constructief van kwaliteit en staan bekend om hun lange levensduur. Spartherm produceert jaarlijks meer dan 55.000 haarden en is daarmee één van de grootste fabrikanten in Europa.

Chamotte binnenbekleding

Chamotte binnenbekleding

Vuurvaste steen van hoge kwaliteit

Houthaarden van Spartherm zijn aan de binnenkant voorzien van chamotte binnenbekleding. Chamotte is een vuurvaste steen van zeer hoge kwaliteit. Deze steensoort houdt de warmte goed vast wat zorgt voor een optimaal rendement.

U heeft keuze uit een lichte en donkere kleur chamotte. Bij Haardenexpert adviseren wij bijna altijd om te kiezen voor de donkere kleur. Vuur in combinatie met de donkere achtergrond geeft een bijzonder mooi contrast. Zo komt het mooie vlammenspel nóg meer tot z'n recht. Daarnaast heeft de donkere kleur ook nog een praktisch voordeel, want vuil als vegen en roetaanslag blijven (lang) onzichtbaar.

Eenvoudige reiniging van de ruit

Eenvoudige reiniging van de ruit

Door unieke en gepatenteerde techniek

De kachelruit van een liftdeurhaard van Spartherm is op een eenvoudige manier te reinigen dankzij een unieke en gepatenteerde techniek. Met behulp van een slim ontworpen hendel kunt u de deur kantelen of draaien. Vervolgens is het reinigen van de ruit een gemakkelijke klus geworden.

De deur van front- en tunnelhaarden kunt u kantelen. De 2- en 3-zijdige Spartherm-haarden maken gebruik van een draaisysteem.

Spartherm liftdeur systeem

Spartherm liftdeur techniek

Helpt een handje

Dankzij de unieke liftdeur techniek schuift de ruit gemakkelijk in zijn geheel naar boven. Het openen en sluiten van de liftdeur gaat eenvoudig en geruisloos, doordat er gebruikt wordt gemaakt van staalkabels in plaats van ratelende kettingen. Liftdeuren van inbouwhaarden kunnen op diverse manieren worden geopend en gesloten. Hierbij kennen we de twee opties:

  1. Handmatig met een geïntegreerde handgreep of vast handgreep op de liftdeur.
  2. Automatisch met de Sesam afstandsbediening (alleen bij Spartherm Premium en Spartherm Linear serie).

Uw houtkachel aansteken

Het advies van dé expert

Overweegt u om een houtkachel te kopen, dan is het belangrijk om verantwoord uw kachel aan te steken. Daarom is de Zwitserse stookmethode bedacht. Bij deze methode bouwt u een houtstapel van onder tot boven als een toren. Het meest brandbare hout ligt bovenop en de grotere blokken onderop. Bovenop de stapel hout ligt een aanmaakblokje, zodat het vuur van boven naar beneden ontbrandt. Hierdoor kunt u niet alleen uw huis sneller verwarmen, maar ook de rookoverlast verminderen. Dus, alleen maar voordelen!

Eco Design label

EcoDesign richtlijn

De norm met strengere eisen

Zeker weten dat u een houtgestookte haard gebruikt die aan de normen voldoet, nu en in de toekomst? De juiste keuze is dan deze prachtige houthaard. Het gehele assortiment voldoet aan de norm van EcoDesign die vanaf 2022 in is gegaan. Zo staan we garant voor een hoog rendement en zeer lage fijnstof uitstoot, met gegarandeerd veel stook plezier!

Ontdek de mogelijkheden

bij Haardenexpert

Spartherm Linear Triple 60x38x50 Houtkachels

De Spartherm Linear Triple 60x38x50 is een inbouw houtkachel van het merk Spartherm.
Ontvang aanbieding