• De échte expert in haarden en kachels.
  • Gegarandeerd het beste advies.
  • Vakkundige installatie, overal in Nederland.
  • Ook voor (maatwerk)interieurbouw.

Spartherm Linear Triple 50x54x50

Houtkachels
€ 8.450

Snel geregeld
Een offerte op maat

Graag eerst even advies?

Maak een vrijblijvende afspraak

  • Bezoek aan huis, ook in uw regio
  • Altijd de beste prijs van Nederland en België
  • De echte Haardenexpert, met meer dan 20 jaar ervaring
  • Luxe showrooms in Apeldoorn en Rijssen

Omschrijving Spartherm Linear Triple 50x54x50

Als we over Spartherm praten, dan praten we over kwalitatieve houtkachels. Want inboeten op kwaliteit, daar doet Spartherm niet aan. Alle houtkachels voldoen aan de strengste milieueisen en ook wat betreft design doen de Spartherm niet onder aan zijn concurrenten. Dit geldt ook voor de Spartherm Linear Triple 50x54x50. Deze haard is de minst diepe houtkachel in de serie van 3 haarden van Spartherm. Er is namelijk ook de Spartherm Linear Triple 50x71x50 en de Spartherm Linear Triple 55x91x50 welke een diepte hebben van 70 centimeter en van 90 centimeter. De ruit van de Spartherm Linear Triple 50x50x54 is 50 centimeter breed, 54 centimeter hoog en 51 centimeter diep. De haard is vervaardigd uit plaatstaal en door de strakke lijnen past deze haard uitstekend in een modern interieur.

Technische specificaties Spartherm Linear Triple 50x54x50

De Spartherm Linear Triple 50x50x54 is voorzien van een liftdeursysteem. Hierdoor is het mogelijk om te stoken met de ruit omhoog, waardoor u optimaal kunt genieten van het vuur en de geur. Daarnaast kunt u stoken met de ruit omlaag, waardoor u enorm efficiënt kunt stoken. Deze houtkachel heeft een minimaal vermogen van 6,3 kW en een maximaal vermogen van 11,7 kW. Hiermee is hij zeer geschikt voor middelgrote woningen. De haard heeft een rendement van 79,5%. Het rookkanaal welke een diameter heeft van 200/250mm kan bovenop de haard worden aangesloten. Verder is de haard voorzien van energielabel A. Kortom, het betreft een energiezuinige haard.

Mogelijkheden Spartherm Linear Triple 50x54x50

De Spartherm Linear Triple 50x54x50 biedt diverse mogelijkheden. Zo is het mogelijk om wat betreft de achterwand te kiezen tussen een wit chamotte of een zwart chamotte achterwand. Verder zijn er, zoals benoemd, diverse afmetingen van deze haard beschikbaar. Standaard is deze haard kaderloos, maar hij kan optioneel en tegen meerprijs ook worden voorzien van een achtzijdig massief kader. Tot slot kunt u kiezen voor een Sesam elektrisch deurliftsysteem, een montageframe en/of een boezemijzer inclusief spansysteem. Deze opties zijn allen tegen meerprijs te verkrijgen.

Advies nodig?

Om een goede keuze te maken met betrekking tot een houtkachel, is het belangrijk om u goed te laten adviseren. Haardenexpert staat graag voor u klaar om de mogelijkheden met u te bespreken. U kunt vrijblijvend contact met ons opnemen, maar u bent natuurlijk ook van harte welkom in één van onze showrooms. We zetten de koffie alvast voor u klaar.

Productspecificaties

BrandstofHout(blokken)
MerkSpartherm
MateriaalStaal
ModelInbouw
Minimale vermogen6,3 kW
Maximale vermogen11,7 kW
AansluitingBovenaansluiting
Afvoerdiameter200mm
Externe luchttoevoerMet externe luchttoevoer
Automatische LuchtregelingMet autom. luchtregeling
DeurLiftdeurhaard
Rendement80% tot 85%
Breedte ruit40 cm tot 60 cm
KleurAntraciet, Zwart
AfstandsbedieningJa
AchterwandChamotte
Hoogte cm142.6
Breedte cm72
Diepte cm54
Haard soortHout

Gerelateerde categorieën

Spartherm houtkachels

Made in Germany, made by Spartherm

Indrukwekkend in kwaliteit en afwerking

Met dank aan zeer hoge Duitse kwaliteitsnormen heeft Spartherm een sterke marktpositie in houtgestookte liftdeurhaarden en vrijstaande houtkachels. Deze haarden overtuigen technisch en constructief van kwaliteit en staan bekend om hun lange levensduur. Spartherm produceert jaarlijks meer dan 55.000 haarden en is daarmee één van de grootste fabrikanten in Europa.

Chamotte binnenbekleding

Chamotte binnenbekleding

Vuurvaste steen van hoge kwaliteit

Houthaarden van Spartherm zijn aan de binnenkant voorzien van chamotte binnenbekleding. Chamotte is een vuurvaste steen van zeer hoge kwaliteit. Deze steensoort houdt de warmte goed vast wat zorgt voor een optimaal rendement.

U heeft keuze uit een lichte en donkere kleur chamotte. Bij Haardenexpert adviseren wij bijna altijd om te kiezen voor de donkere kleur. Vuur in combinatie met de donkere achtergrond geeft een bijzonder mooi contrast. Zo komt het mooie vlammenspel nóg meer tot z'n recht. Daarnaast heeft de donkere kleur ook nog een praktisch voordeel, want vuil als vegen en roetaanslag blijven (lang) onzichtbaar.

Eenvoudige reiniging van de ruit

Eenvoudige reiniging van de ruit

Door unieke en gepatenteerde techniek

De kachelruit van een liftdeurhaard van Spartherm is op een eenvoudige manier te reinigen dankzij een unieke en gepatenteerde techniek. Met behulp van een slim ontworpen hendel kunt u de deur kantelen of draaien. Vervolgens is het reinigen van de ruit een gemakkelijke klus geworden.

De deur van front- en tunnelhaarden kunt u kantelen. De 2- en 3-zijdige Spartherm-haarden maken gebruik van een draaisysteem.

Spartherm liftdeur systeem

Spartherm liftdeur techniek

Helpt een handje

Dankzij de unieke liftdeur techniek schuift de ruit gemakkelijk in zijn geheel naar boven. Het openen en sluiten van de liftdeur gaat eenvoudig en geruisloos, doordat er gebruikt wordt gemaakt van staalkabels in plaats van ratelende kettingen. Liftdeuren van inbouwhaarden kunnen op diverse manieren worden geopend en gesloten. Hierbij kennen we de twee opties:

  1. Handmatig met een geïntegreerde handgreep of vast handgreep op de liftdeur.
  2. Automatisch met de Sesam afstandsbediening (alleen bij Spartherm Premium en Spartherm Linear serie).

Uw houtkachel aansteken

Het advies van dé expert

Overweegt u om een houtkachel te kopen, dan is het belangrijk om verantwoord uw kachel aan te steken. Daarom is de Zwitserse stookmethode bedacht. Bij deze methode bouwt u een houtstapel van onder tot boven als een toren. Het meest brandbare hout ligt bovenop en de grotere blokken onderop. Bovenop de stapel hout ligt een aanmaakblokje, zodat het vuur van boven naar beneden ontbrandt. Hierdoor kunt u niet alleen uw huis sneller verwarmen, maar ook de rookoverlast verminderen. Dus, alleen maar voordelen!

Eco Design label

EcoDesign richtlijn

De norm met strengere eisen

Zeker weten dat u een houtgestookte haard gebruikt die aan de normen voldoet, nu en in de toekomst? De juiste keuze is dan deze prachtige houthaard. Het gehele assortiment voldoet aan de norm van EcoDesign die vanaf 2022 in is gegaan. Zo staan we garant voor een hoog rendement en zeer lage fijnstof uitstoot, met gegarandeerd veel stook plezier!

Ontdek de mogelijkheden

bij Haardenexpert

Spartherm Linear Triple 50x54x50 Houtkachels

De Spartherm Linear Triple 50x54x50 is een inbouw houtkachel van het merk Spartherm.
Ontvang aanbieding