• De échte expert in haarden en kachels.
  • Gegarandeerd het beste advies.
  • Vakkundige installatie, overal in Nederland.
  • Ook voor (maatwerk)interieurbouw.

Spartherm Linear Module XS

Houtkachels
€ 2.555

Snel geregeld
Een offerte op maat

Banner: Spartherm Linear Module XS
  • Bezoek aan huis, ook in uw regio
  • Altijd de beste prijs van Nederland en België
  • De echte Haardenexpert, met meer dan 20 jaar ervaring
  • Luxe showrooms in Apeldoorn en Rijssen

Omschrijving Spartherm Linear Module XS

De Spartherm Linear Module XS is een kleine houtkachel met een nominaal verwarmingsvermogen van 4,0 kW en een rendement van 80%. Met de warmtecapaciteit worden grote ruimtes tot 120m2 verwarmd. Het toestel is uitermate bestemd voor inbouw in een traditionele open haard of voor moderne woningen met een lage energiebehoefte. Dankzij de grote ruit zonder omlijsting heeft u een ruim zicht op het verbluffende vuurbeeld. De luchttoevoer kunt u zeer eenvoudig regelen met een praktische stelhendel. Tevens is de stelhendel te gebruiken als deuropener, zodat u nieuwe houtblokken op een veilige manier toevoegt. De hoogwaardige verbrandingstechniek zorgt voor een zuinig houtverbruik.

Onderbouw

De Spartherm Linear Module XS is optioneel te bestellen met vier soorten onderbouwen. Deze accessoires verschillen qua hoogte en breedte. Voor iedere plaatingssituatie kunt u een geschikte onderbouw nemen. Tot slot functioneert de robuuste kachel afhankelijk van de kamerlucht (RLA), waarbij de verse zuurstof uit de betreffende kamer wordt getrokken. Hierbij is het van belang om de ruimte te voorzien van voldoende ventilatieopeningen. Kortom, de Spartherm Linear Module XS is een zeer compacte kachel met een moderne verbranding.

Productspecificaties

BrandstofHout(blokken)
MerkSpartherm
MateriaalStaal
ModelVrijstaand
Minimale vermogen4,2 kW
Maximale vermogen5,2 kW
AansluitingBovenaansluiting
Afvoerdiameter130mm
Externe luchttoevoerZonder externe luchttoevoer
Automatische LuchtregelingZonder autom. luchtregeling
DeurDraaideur
Rendement80% tot 85%
Breedte ruit20 cm tot 40 cm
KleurZwart
AfstandsbedieningNee
AchterwandChamotte
Haard soortHout

Gerelateerde categorieën

Spartherm houtkachels

Made in Germany, made by Spartherm

Indrukwekkend in kwaliteit en afwerking

Met dank aan zeer hoge Duitse kwaliteitsnormen heeft Spartherm een sterke marktpositie in houtgestookte liftdeurhaarden en vrijstaande houtkachels. Deze haarden overtuigen technisch en constructief van kwaliteit en staan bekend om hun lange levensduur. Spartherm produceert jaarlijks meer dan 55.000 haarden en is daarmee één van de grootste fabrikanten in Europa.

Chamotte binnenbekleding

Chamotte binnenbekleding

Vuurvaste steen van hoge kwaliteit

Houthaarden van Spartherm zijn aan de binnenkant voorzien van chamotte binnenbekleding. Chamotte is een vuurvaste steen van zeer hoge kwaliteit. Deze steensoort houdt de warmte goed vast wat zorgt voor een optimaal rendement.

U heeft keuze uit een lichte en donkere kleur chamotte. Bij Haardenexpert adviseren wij bijna altijd om te kiezen voor de donkere kleur. Vuur in combinatie met de donkere achtergrond geeft een bijzonder mooi contrast. Zo komt het mooie vlammenspel nóg meer tot z'n recht. Daarnaast heeft de donkere kleur ook nog een praktisch voordeel, want vuil als vegen en roetaanslag blijven (lang) onzichtbaar.

Eenvoudige reiniging van de ruit

Eenvoudige reiniging van de ruit

Door unieke en gepatenteerde techniek

De kachelruit van een liftdeurhaard van Spartherm is op een eenvoudige manier te reinigen dankzij een unieke en gepatenteerde techniek. Met behulp van een slim ontworpen hendel kunt u de deur kantelen of draaien. Vervolgens is het reinigen van de ruit een gemakkelijke klus geworden.

De deur van front- en tunnelhaarden kunt u kantelen. De 2- en 3-zijdige Spartherm-haarden maken gebruik van een draaisysteem.

Uw houtkachel aansteken

Het advies van dé expert

Overweegt u om een houtkachel te kopen, dan is het belangrijk om verantwoord uw kachel aan te steken. Daarom is de Zwitserse stookmethode bedacht. Bij deze methode bouwt u een houtstapel van onder tot boven als een toren. Het meest brandbare hout ligt bovenop en de grotere blokken onderop. Bovenop de stapel hout ligt een aanmaakblokje, zodat het vuur van boven naar beneden ontbrandt. Hierdoor kunt u niet alleen uw huis sneller verwarmen, maar ook de rookoverlast verminderen. Dus, alleen maar voordelen!

Eco Design label

EcoDesign richtlijn

De norm met strengere eisen

Zeker weten dat u een houtgestookte haard gebruikt die aan de normen voldoet, nu en in de toekomst? De juiste keuze is dan deze prachtige houthaard. Het gehele assortiment voldoet aan de norm van EcoDesign die vanaf 2022 in is gegaan. Zo staan we garant voor een hoog rendement en zeer lage fijnstof uitstoot, met gegarandeerd veel stook plezier!

Ontdek de mogelijkheden

bij Haardenexpert

Spartherm Linear Module XS Houtkachels

De Spartherm Linear Module XS is een vrijstaande houtkachel van het merk Spartherm.

Ontvang aanbieding