• De échte expert in haarden en kachels.
  • Gegarandeerd het beste advies.
  • Vakkundige installatie, overal in Nederland.
  • Ook voor (maatwerk)interieurbouw.

Spartherm Linear Corner 73x35x37

Houtkachels
€ 5.285

Snel geregeld
Een offerte op maat

Banner: Spartherm Linear Corner 73x35x37
  • Landelijke installatie en levering
  • Altijd de beste prijs van Nederland en België
  • Persoonlijk haardadvies aan huis, ook in uw regio
  • Luxe showrooms in Apeldoorn en Rijssen

Omschrijving Spartherm Linear Corner 73x35x37

Met de Spartherm Linear Corner 73x35x37 haalt u een prachtige hoekhaard in huis met strakke lijnen en een hoogwaardige kwaliteit. Dat is immers waar Spartherm voor staat. Bij Spartherm moet alles kloppen en dat doet het dan ook! De Spartherm Linear Corner 73x35x37 is beschikbaar als linker en als rechter uitvoering. Hij is vervaardigd uit staal en voor het interieur kan worden gekozen uit zwart en wit chamotte. Deze houtkachel is voorzien van een uniek liftdeursysteem met een vaste RVS-handgreep. Dit maakt het makkelijk om de haard weer van een nieuw houtblok te voorzien.

Afmetingen Spartherm Linear Corner 73x35x37

De Spartherm Linear Corner is een horizontale houtkachel. De ruit heeft een formaat van 73 centimeter breed en 37 centimeter hoog. De inbouwdiepte van deze haard is 51,4 centimeter.

Technische specificaties Spartherm Linear Corner 73x35x37

De Spartherm Linear Corner 73x35x37 haalt de verbrandingslucht uit de ruimte, ook wel een open verbranding genoemd. Dit betekent dat deze haard niet geschikt is voor woningen die goed zijn geïsoleerd. Omdat de haard een minimaal netto vermogen heeft van 4,9 kW en een maximaal netto vermogen heeft van 9,1 kW is deze haard geschikt voor middelgrote woningen. De haard heeft een rendement van maar liefst 80%. Het rendement geeft de verhouding weer tussen het benodigde hout en de hoeveelheid warmte die daarmee wordt uitgedragen. De Spartherm Linear Corner 73x35x37 verbruikt 2,2 kilogram hout in een uur. Het rookkanaal van 180 of 200 mm kan bovenop de haard worden aangesloten.

Optionele toevoegingen Spartherm Linear Corner 73x35x37

De Spartherm Linear Corner 73x35x37 biedt diverse mogelijkheden. Zo zijn er, zoals benoemd, diverse opties met betrekking tot het interieur, de uitvoering en de kaders. Verder kan er optioneel ook nog worden gekozen om een S-Kamatik systeem toe te voegen. Dit is een systeem dat er voor zorgt dat de trek en de onderdruk in de schoorsteen controleert en balanceert. Hierdoor wordt het stookproces geoptimaliseerd. Verder is het mogelijk om de S-Thermatik NEO toe te voegen. Dit is een bedieningssysteem welke het mogelijk maakt om via een app op uw smartphone of tablet de vlammen in de haard op afstand te regelen.

Advies nodig?

Bent u er nog niet helemaal uit wat het voor u moet worden of ontvangt u graag nog wat persoonlijk advies? Neem dan telefonisch contact met ons op door te bellen of komt langs in één van onze showrooms waar wij vele haarden (brandend) opgesteld hebben staan.

Productspecificaties

BrandstofHout(blokken)
MerkSpartherm
MateriaalStaal
ModelInbouw
Minimale vermogen4,9 kW
Maximale vermogen9,1 kW
AansluitingBovenaansluiting
Afvoerdiameter180mm, 200mm
Externe luchttoevoerMet externe luchttoevoer
Automatische LuchtregelingMet autom. luchtregeling
DeurLiftdeurhaard
Rendement80% tot 85%
Breedte ruit60 cm tot 80 cm
KleurAntraciet, Zwart
AfstandsbedieningJa
AchterwandChamotte
Hoogte cm121,2
Breedte cm76,9
Diepte cm51,1
Haard soortHout

Gerelateerde categorieën

Spartherm houtkachels

Made in Germany, made by Spartherm

Indrukwekkend in kwaliteit en afwerking

Met dank aan zeer hoge Duitse kwaliteitsnormen heeft Spartherm een sterke marktpositie in houtgestookte liftdeurhaarden en vrijstaande houtkachels. Deze haarden overtuigen technisch en constructief van kwaliteit en staan bekend om hun lange levensduur. Spartherm produceert jaarlijks meer dan 55.000 haarden en is daarmee één van de grootste fabrikanten in Europa.

Chamotte binnenbekleding

Chamotte binnenbekleding

Vuurvaste steen van hoge kwaliteit

Houthaarden van Spartherm zijn aan de binnenkant voorzien van chamotte binnenbekleding. Chamotte is een vuurvaste steen van zeer hoge kwaliteit. Deze steensoort houdt de warmte goed vast wat zorgt voor een optimaal rendement.

U heeft keuze uit een lichte en donkere kleur chamotte. Bij Haardenexpert adviseren wij bijna altijd om te kiezen voor de donkere kleur. Vuur in combinatie met de donkere achtergrond geeft een bijzonder mooi contrast. Zo komt het mooie vlammenspel nóg meer tot z'n recht. Daarnaast heeft de donkere kleur ook nog een praktisch voordeel, want vuil als vegen en roetaanslag blijven (lang) onzichtbaar.

Eenvoudige reiniging van de ruit

Eenvoudige reiniging van de ruit

Door unieke en gepatenteerde techniek

De kachelruit van een liftdeurhaard van Spartherm is op een eenvoudige manier te reinigen dankzij een unieke en gepatenteerde techniek. Met behulp van een slim ontworpen hendel kunt u de deur kantelen of draaien. Vervolgens is het reinigen van de ruit een gemakkelijke klus geworden.

De deur van front- en tunnelhaarden kunt u kantelen. De 2- en 3-zijdige Spartherm-haarden maken gebruik van een draaisysteem.

Spartherm liftdeur systeem

Spartherm liftdeur techniek

Helpt een handje

Dankzij de unieke liftdeur techniek schuift de ruit gemakkelijk in zijn geheel naar boven. Het openen en sluiten van de liftdeur gaat eenvoudig en geruisloos, doordat er gebruikt wordt gemaakt van staalkabels in plaats van ratelende kettingen. Liftdeuren van inbouwhaarden kunnen op diverse manieren worden geopend en gesloten. Hierbij kennen we de twee opties:

  1. Handmatig met een geïntegreerde handgreep of vast handgreep op de liftdeur.
  2. Automatisch met de Sesam afstandsbediening (alleen bij Spartherm Premium en Spartherm Linear serie).

Uw houtkachel aansteken

Het advies van dé expert

Overweegt u om een houtkachel te kopen, dan is het belangrijk om verantwoord uw kachel aan te steken. Daarom is de Zwitserse stookmethode bedacht. Bij deze methode bouwt u een houtstapel van onder tot boven als een toren. Het meest brandbare hout ligt bovenop en de grotere blokken onderop. Bovenop de stapel hout ligt een aanmaakblokje, zodat het vuur van boven naar beneden ontbrandt. Hierdoor kunt u niet alleen uw huis sneller verwarmen, maar ook de rookoverlast verminderen. Dus, alleen maar voordelen!

Eco Design label

EcoDesign richtlijn

De norm met strengere eisen

Zeker weten dat u een houtgestookte haard gebruikt die aan de normen voldoet, nu en in de toekomst? De juiste keuze is dan deze prachtige houthaard. Het gehele assortiment voldoet aan de norm van EcoDesign die vanaf 2022 in is gegaan. Zo staan we garant voor een hoog rendement en zeer lage fijnstof uitstoot, met gegarandeerd veel stook plezier!

Ontdek de mogelijkheden

bij Haardenexpert

Spartherm Linear Corner 73x35x37 Houtkachels

De Spartherm Linear Corner 73x35x37 is een inbouw houtkachel van het merk Spartherm.
Ontvang aanbieding