• De échte expert in haarden en kachels.
 • Gegarandeerd het beste advies.
 • Vakkundige installatie, overal in Nederland.
 • Ook voor (maatwerk)interieurbouw.
Sfeerhaarden elektrisch

Sfeerhaarden elektrisch

Ons assortiment

De elektrische sfeerhaard van nu is booming. En terecht, dit type haard is inmiddels een volwaardig alternatief geworden voor een gashaard of houtkachel. Kent u de 7 voordelen van een sfeerhaard elektrisch al? Sfeerhaarden zijn er in verschillende maten, merken, modellen en prijsklassen. Bekijk ons uitgebreide assortiment sfeerhaarden. Mocht u overstappen van een gas- of houtvuur naar elektrisch vuur, lees onze belangrijke aankooptips bij sfeerhaarden of ga direct een van de meest populaire elektrische haarden van dit moment: British Fires elektrische haard. Deze haard heeft een zeer realistisch vuurbeeld en een natuurgetrouw houtset.

>> Naar British Fires

Verfijn uw keuze

Met handige filteropties

Merk: British Fires

Vorm: Breed

per pagina
Sorteer op

Sfeerhaarden assortiment

Ruime keuze sfeerhaarden

Ontdek de mogelijkheden

Elektrische sfeerhaarden zijn er in alle soorten en maten. In ons ruime assortiment grijpt u niet snel mis. Laat u verrassen door de veelzijdigheid aan modellen. Voor elke interieursmaak en voor iedere stijl is er wel een passend model te vinden. Sfeerhaarden hebben een zeer realistische vlambeeld, eigentijds design, grenzeloze inbouwmogelijkheden, lage verbruikskosten en regelbare bijverwarming. 365 dagen genieten van sfeer en gezelligheid zonder hitte. Vraag gerust om meer informatie, wij vertellen u graag meer.

Inbouw sfeerhaard Positioneer uw haard in een kast/wand/ombouw.
Inzet sfeerhaard Vervang uw oude haard met behoud van bestaande schouw.
Vrijstaande sfeerhaard Plaats de haard waar u dat wilt dankzij kleine maatvoering.
Wandsfeerhaarden Verfraai uw muur met een haardvuur.

Elektrische sfeerhaarden aankooptips

Belangrijke aankooptips bij sfeerhaarden

Die u verder helpen

Praktisch elke ruimte verdient aandacht en sfeer. Hoe kan dit beter dan door het plaatsen van een sfeerhaard elektrisch? Of u nu iets zoekt voor in uw woning, kantoorruimte, restaurant, vergaderzaal of vakantiehuisje, wij denken graag met u mee. Belangrijke zaken voor het komen tot een goede aankoop zijn onder andere:

 • Maatvoering: welke afmetingen heeft de ruimte waar u de haard wenst? 
 • Vuurtechniek: welk elektrisch vuur spreekt u aan?
 • Vuurzicht: vanuit welke positie zijn de vlammen zichtbaar?
 • Design: welke stijl of design heeft uw voorkeur?

Sfeerhaard

7 voordelen van een sfeerhaard

In het kort

1. Weinig onderhoud nodig.
2. Makkelijke besturing, vaak via smartphone of tablet.
3. Lage verbruikskosten, enkel elektriciteit.
4. Spectaculair vuurbeeld, nauwelijks te onderscheiden van echt vuur.
5. Veilig door geringe warmteontwikkeling.
6. Geen rookgasafvoerkanaal nodig of luchttoevoer vereist.
7. Milieubewust en verantwoord door gebrek aan fijnstof en CO2 uitstoot.

Veel gestelde vragen over sfeerhaarden

Op een rijtje gezet

Een sfeerhaard is een haard die vooral sfeer biedt en niet direct warmte. Bijverwarming is bij dit type haard mogelijk, maar is niet het hoofddoel zoals bij een hout- of gaskachel. Toegegeven dat maakt de term enigszins verwarrend, omdat van een haard op gas of hout ook gezegd kan worden dat het een haard met sfeer is. Doorgaans wordt de naam sfeerhaard als synoniem van elektrische sfeerhaard gezien.

Simpel en snel. Een sfeerhaard elektrisch heeft stroom als ‘brandstof’. Daarmee is het een kwestie van de stekker in het stopcontact steken en de haard is klaar voor gebruik. Bovendien zijn de meeste elektrische sfeerhaarden op afstand bestuurbaar via app of een afstandsbediening. Download de juiste app van uw sfeerhaard, stel uw favoriete vuurbeeld in, zet de bijverwarming aan/uit en geniet!

Het kostenplaatje wordt bepaald door verschillende factoren waaronder, afmeting, merk, model en afwerking. Een sfeerhaard elektrisch is in verschillende prijsklassen leverbaar. Zo valt er met elk budget iets te kiezen.

Dit is afhankelijk van een aantal factoren. Welke haard heeft u, heeft u een haard mét of zonder verwarmingsmodule en het actuele energietarief.

Zonder verwarmingsmodule
Bij een sfeerhaard zonder verwarmingsmodule gaan we uit van een verbruik van ongeveer 10 - 60 Watt per uur, dit komt neer op zo'n €0,05 per uur*.

Met verwarmingsmodule
Een haard met verwarmingsmodule kan uitkomen op zon 1000 - 2000 Watt (per uur) aan verbruik. Dit zou dan neerkomen op een kostenpost van ongeveer €0,50 per uur*. 

*Dit is geheel afhankelijk van uw eigen energietarief en het daadwerkelijke verbruik van de sfeerhaard. Lees ons blog 'Wat is het verbruik van een elektrische haard?' voor een uitgebreid kennisartikel over dit onderwerp.

Bij de aanschaf van een sfeerhaard zijn er een aantal aspecten waar u op kunt letten:

 • Afmeting van de ruimte waarin de haard wordt geplaatst. Een te grote of kleine sfeerhaard is immers niet mooi.
 • De grootte van de TV. Wenst u een cinewall-opstelling? Zorg er dan voor dat de sfeerhaard ongeveer even breed is als de tv.
 • Met of zonder verwarmingsmodule. Een sfeerhaard kan prima worden ingezet voor de bijverwarming maar niet voor hoofdverwarming.

Dat is zeker mogelijk. Een heel aantal sfeerhaarden zijn uitgerust met een verwarmingsmodule. Deze module is geschikt voor bijverwarming voor een wat kleinere ruimte. Bent u opzoek naar hoofdverwarming? Dan is een sfeerhaard met verwarmingsmodule niet echt geschikt.

Sfeer haard prijzen elektrisch

Prijsklassen van sfeerhaarden

Betaalbaar elektrisch vuur

Sfeerhaarden elektrisch bestaan er in verschillende modellen, maten en merken, als ook in verschillende prijscategorieën. De aanschafprijs speelt natuurlijk ook een rol bij uw aankoop. De hoogte van uw bestedingsbudget bepaalt u zelf. Om u op weg te helpen maken wij gebruik van verschillende prijsklassen:

Indien u de installatie van de haard aan ons uitbesteedt, komen er ook montagekosten bij. Elke woonsituatie is uniek en vraagt daarom om maatwerk. Voor een totaalprijs van een haard in uw persoonlijke woonsituatie, vraagt u vrijblijvend een offerte bij ons aan.

Sfeerhaard elektrisch modellen

Vuurzicht sfeerhaard elektrisch

Wat is mogelijk?

Twee ruimtes combineren Kies voor een doorkijkhaard
Eén ruimte opdelen Kies voor een roomdivider
Van drie kanten vuur zien Kies voor een 3-zijdige haard
Een sfeervol hoekje maken Kies voor een hoekhaard
Een strak vuurbeeld zien Kies voor een fronthaard

Sfeerhaarden

Een sfeerhaard zonder warmte

Is zo geregeld

Elektrische sfeerhaarden geven nagenoeg dezelfde sfeerbeleving als een klassieke hout- of gaskachel. Bovendien heeft een haard op stroom een uniek voordeel die geen enkele andere haard u bieden kan. Een vlambeeld zonder warmte. Hét voordeel van een sfeerhaard is regelbare warmte. Bij de meeste modellen is standaard een verwarmingselement ingebouwd. Deze kunt u aanzetten, maar ook uitlaten wanneer u geen behoefte heeft aan warmte. Zo geniet u niet alleen van uw haard in de koudere periode, maar het gehele jaar door.

Vuurtechniek van sfeerhaard

Sfeerhaard vuurtechnieken

Verschillende soorten elektrisch vuur

Door nieuwe technieken en materialen heeft de elektrische sfeerhaard een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Het vuurbeeld, de prachtige vlammen en bij sommige haarden zelfs het typische knisperende geluid, zijn allemaal eigenschappen die we voorheen alleen bij klassieke haarden zagen.

Elektrische sfeerhaarden van nu zijn levensecht en realistisch tot in het kleinste detail. Dankzij toepassing van nieuwe innovatieve technieken worden grenzen verlegd. U staat versteld van het moderne elektrische vuur van tegenwoordig. Het vlambeeld van de huidige generatie elektrische sfeerhaarden is zo levensecht dat zelfs haardfans met liefde voor écht vuur ervan onder de indruk raken. 

Elektrische sfeerhaard

Sfeerhaard om in te bouwen

Ongekende mogelijkheden en opties

Een sfeerhaard geeft inbouwmogelijkheden die bij geen enkel ander type haard denkbaar zijn. Daar zijn een aantal redenen voor. Er is sprake van geringe warmteontwikkeling en een rookgasafvoerkanaal of luchttoevoer is niet vereist. Alles wat een elektrische sfeerhaard inbouw van u vraagt is een stopcontact op korte afstand. Hier volgen een aantal inbouw ideeën voor een sfeerhaard.

Fraaie wandopstellingen Met opbergruimtes of presentatieplanken, natuurlijk met de elektrische sfeerhaard als middelpunt.
Cinewall Waardoor uw TV-avond wordt aangevuld met het uitzicht op uw sfeerhaard.
Strakke ombouw tot aan plafond Hierdoor creëert u de traditionele schoorsteenillusie met het gemak van een moderne sfeerhaard.
Klassieke look Combineer uw sfeerhaard met een klassieke schouw. Zo brengt u het beste van twee werelden samen.

Sfeerhaard

Eigen ideeën over een haardopstelling?

Deel deze met onze adviseurs

Zelf een creatief idee? Neem contact op met een van onze adviseurs. Zij helpen u graag bij het omzetten van uw idee over een haardopstelling naar een serieus ontwerp. Van vuurzicht tot de manier van inbouwen, bij het samenstellen van een unieke haardopstelling adviseren zij u graag. In alles staan uw persoonlijke wensen en voorkeuren steeds voorop.

alle sfeerhaarden bekijken

Sfeerhaard die vrij in de ruimte staat

Look-en-feel van een houtkachel

Een vrijstaande sfeerhaard vormt vaak een wezenlijk onderdeel van het interieur. De look-en-feel van een vrijstaande sfeerhaard bootst de klassieke houtkachel bijna tot in de perfectie na. Omdat de warmteontwikkeling bij een elektrische sfeerhaard goed controleerbaar is, kunt u dit type haard op een veilige manier de aandacht geven die hij verdient. Het stralende middelpunt van uw woning.

Milieu bewust sfeerhaard elektrisch

Sfeerhaarden laag in verbruik

Verantwoord en milieubewust

De verbruikskosten van een elektrische sfeerhaard zijn bijzonder laag in vergelijking met andere haardtypen. Hoe komt dat?

 • Gebruik van ledverlichting = energiezuinig en lange levensduur.
 • De maximale warmteafgifte is 2000 watt (2kW).

De meeste modellen bevatten een of meerdere warmtestanden, die aan en/of uit kunnen. Dit verhoogt uw vuurbeleving en tegelijkertijd bespaart u flink op momenten wanneer warmte niet uw prioriteit heeft. Dat is duurzaam ‘stoken’. Het vermogen voor bijverwarming varieert tussen de 1-2 kW.

Elektrische sfeerhaarden en kachels

Populaire merken

Bij Haardenexpert

British Fires Bekijk alles van British Fires
Dru Bekijk alles van Dru
Element4 Bekijk alles van Element4
Faber Bekijk alles van Faber
Kalfire Bekijk alles van Kalfire

Een elektrische sfeerhaard kopen

Elektrische sfeerhaard kopen?

Haardenexpert denkt graag met u mee

Zoekt u een mooie elektrische sfeerhaard? Laat onze haardenexperts uw helpen. Vraag vrijblijvend een offerte aan van de sfeerhaard die u aanspreekt. Wilt u graag de verschillende vuurtechnieken van een sfeerhaard zien branden? Wij heten u van harte welkom in onze showroom.

Terug naar alle sfeerhaarden

Kom langs voor inspiratie & advies

Bezoek onze showroom in Apeldoorn of Rijssen

Vraag nu een offerte aan

Gratis en vrijblijvend

Offerte ontvangen voor een van onze haarden en kachels? Vraag direct een gratis en vrijblijvende offerte aan van uw favoriete haard.

Offerte aanvragen

Haardopstellingen met sfeerhaarden

Combineer een haard met meubel

haard met meubel

Een haardopstelling

Zorgt voor een WOW-factor

Een haard gecombineerd met een meubel is een verrijking voor uw woonkamer. Haardenexpert biedt een breed en divers aanbod haardmeubels aan. Helemaal op maat gemaakt, zodat we zeker weten dat deze is afgestemd op uw persoonlijke wensen. Door jarenlange ervaring en samenwerking met experts zijn wij meer dan alleen uw haardleverancier. Van losse haard tot complete opstelling:

Met een tv-meubel Combineer uw tv-meubel en haard tot een complete opstelling. Om tijdens het tv-kijken te genieten van de vlammen.
Met een kastenwand In de kast is ook ruimte voor boeken, accessoires of lichtspotjes.
Met een plateau Zorgt voor een perfecte afwerking van de haard. Kies bijvoorbeeld voor hout of natuursteen.
Met een schouw De haard strak ingebouwd in een schouw of ombouw.
Als cinewall Combineer uw tv en haard tot een cinewall. Zo kunt u tv-kijken én tegelijkertijd genieten van het vlammenspel.

Daarom kiest u voor Haardenexpert

Dé haardenexpert

Dé haardenexpert

Wij denken graag met u mee, van haard tot complete opstelling.

Groot installateursnetwerk

Groot installateursnetwerk

Altijd dichtbij, afstand is geen probleem. Wij rekenen nooit voorrijkosten.

Klantwaardering 8,8

Klantwaardering 8,8

Ruim 3500 haarden geplaatst, klanten waarderen ons met een 8,8.

Exclusieve showroom

Exclusieve showroom

Sfeer proeven en trends bekijken. Ontdek de nieuwste haarden.

Haardenexpert ons team

Maak kennis met Haardenexpert

Neem contact op

Haardenexpert is al vele jaren een van de meest toonaangevende haarden- en kachel zaken. Dat vinden we belangrijk en daar zijn we natuurlijk supertrots op! Door onze persoonlijke benadering en korte lijnen bent u altijd verzekerd van passend advies en een stijlvolle oplossing.

Met reeds 10 jaar ervaring op de markt en een aanstekelijke passie voor het vak gaan wij verder dan de traditionele verkoop. Wij creëren unieke en eigenzinnige haardopstellingen. Daarom vindt u bij Haardenexpert alleen haarden & kachels van absolute topmerken. Lees onze reviews of laat u informeren door onze experts.

Neem contact op