• De échte expert in haarden en kachels.
  • Gegarandeerd het beste advies.
  • Vakkundige installatie, overal in Nederland.
  • Ook voor (maatwerk)interieurbouw.

Inbouw pelletkachels

Ontdek hier ons aanbod

Bent u op zoek naar een inbouw pelletkachel? Ontdek de mogelikheden bij de Haardenexpert. Wij leveren inbouw pelletkachels van diverse topmerken. Een inbouw pelletkachel is een goede optie als u wilt kiezen voor de warmte van een kachel en het gemak van de bediening. We vertellen u graag wat meer over dit soort kachels en welk vermogen u nodig heeft.

Verfijn uw keuze

Met handige filteropties

Pelletkachel kopen

Hoe werkt een pelletkachel?

Eenvoudig en gemakkelijk

De bediening van een pelletkachel is eenvoudig. De pelletkachel geeft namelijk warmte af dankzij 1 druk op de knop. Er vallen dan een aantal pelletkorrels in de verbrandingskamer van de pelletkachel. In de verbrandingskamer is een branderpot, die voorzien is van een gloeipen. Die gloeipen warmt op en zorgt er direct voor dat de korrels worden opgewarmd. Wanneer deze korrels eenmaal branden, zorgt de pelletkachel er zelf voor dat er gelijkmatig een hoeveelheid korrels worden bijgevoegd in de branderpot.

Pelletkachel rendement

Hoog rendement

Meer dan 90%

Een groot voordeel van een pelletkachel is het hoge rendement. Dit is namelijk meer dan 90%. Dit betekent dat slechts 10% van de energie van de pellets verloren gaat via de schoorsteen. Het hoge rendement komt doordat een pelletkachel een convectieventilator heeft, waardoor de warmte de ruimte in wordt geblazen. Dit zorgt ervoor dat de ruimte snel verwarmd wordt en dat de kachel een groter bereik heeft dan andere soorten kachels. 

Pelletkachel kies voor een

Houtkachel vs. pelletkachel

Ontdek de verschillen

Wanneer u kiest voor een pelletkachel, dan kiest u eigenlijk voor een moderne variant van een houtkachel. Het voordeel van een pelletkachel is dat het 1 of meerdere ruimtes kan verwarmen. U gebruikt cilindervormiger houtkorrels in plaats van blokken gedroogd hout. Het nadeel van deze pelletkorrels is dat ze momenteel duur zijn. Ook zijn ze lastig te verkrijgen door de enorme vraag.

Een groot verschil van een pelletkachel ten opzichte van een houtkachel, is dat een pelletkachel werkt op stroom. Op die manier hoeft u alleen maar de gewenste temperatuur in te stellen. Een ander voordeel is dat de uitstoot van pelletkachel minder schadelijke stoffen bevat dan een houtkachel.

pelletkachels

Wat kost een pelletkachel?

Prijzen vanaf 2600 euro

U kunt een pelletkachel kopen vanaf ongeveer € 2.600,-. Hierdoor is het een redelijk betaalbare investering ten opzichte van bijvoorbeeld een gashaard. Bij de kosten komen wel nog de installatiekosten bij. De installatiekosten moeten per woning ingeschat worden, omdat dit per situatie enorm kan verschillen.

Pelletkachel voordelen

Diverse vuurzichten mogelijk

Maak de juiste keuze

Als u kiest voor een pelletkachel, dan hebt u keuze uit 2 soorten vuurzichten: front en 3-zijdig.

Front: Bij een front pelletkachel ziet u het vuur van voren en kunt u de kachel centraal tegen of in de muur plaatsen.

3-zijdig: Een 3-zijdige pelletkachel bestaat uit een vuurzicht met 3 glazen zijden. U kunt de haard midden in de wand laten inbouwen of zelfs in een vrijstaande wand.

Hoeveel kW pelletkachel heb ik nodig?

Van 4 tot 12 kW

Hoeveel kW uw pelletkachel moet zijn, hangt van een aantal factoren af. Onder andere van de isolatie en hoe groot de ruimte is. Omdat goede isolatie belangrijk is,
raden we u aan om uw woning goed te isoleren. Zo maakt u optimaal gebruik van de warmte!

Pelletkachel 4 kW

Als u een pelletkachel met 4 kW koopt, dan is deze geschikt voor kleinere ruimtes, aangezien u daar ongeveer 20m2 mee kunt verwarmen. Een chalet, tuinhuisje of tiny house zijn daar een goed voorbeeld van. Ook als u een woonkamer van dit formaat heeft, dan komt een pelletkachel hier goed tot zijn recht.

Pelletkachel 5 kW

Een pelletkachel van 5 kW verwarmt ongeveer 40m2 als de ruimte normaal is geïsoleerd. Als de ruimte goed is geïsoleerd, dan kan dit dus zelfs nog meer worden. Ideaal dus als u een grotere woonkamer hebt of als uw woonkamer en keuken gecombineerd is.

Pelletkachel 6 kW

Als u kiest voor een pelletkachel van 6 kW, dan kunt u een ruimte verwarmen van ongeveer 50m2. Ook hier geldt: hoe beter de isolatie is, des te beter u gebruik kunt maken het vermogen van de pelletkachel.

Pelletkachel 8 kW

Heeft u een ruimte van ongeveer 70m2 die u wilt verwarmen? Dan bent u op zoek naar pelletkachel van 8 kW. Op die manier zit er straks gezellig en warm bij.

Pelletkachel 9 kW

Een pelletkachel van 9 kW verwarmt een ruimte van ongeveer 80m2. Wilt u met de pelletkachel graag meerdere ruimtes verwarmen? Doordat dit vermogen een grote ruimte kan verwarmen, hoeft u alleen de deuren open te zetten van de desbetreffende ruimtes.

Pelletkachel 10 kW

Als u een pelletkachel van 10 kW op het oog heeft, dan kunt u ongeveer 90m2 verwarmen. Omdat een pelletkachel van 10 kW een grote ruimte kan verwarmen, kunt u bij dit vermogen er ook voor kiezen om meerdere ruimtes te verwarmen.

Pelletkachel 12 kW

Bij een pelletkachel van 12 kW kunt u een ruimte van ongeveer 110m2 verwarmen. Ook hier geldt: een pelletkachel van 12 kW kan een grote ruimte kan verwarmen. Daarom is het een optie om niet alleen de woonkamer te verwarmen. Door de deuren van de ruimtes open te zetten, kan de warmte ook bijvoorbeeld de gang en slaapkamers verwarmen.

Meest gestelde vragen over pelletkachels

Een groot voordeel van een pelletkachel is dat het grote ruimtes kan verwarmen. Ook heeft u er weinig omkijken naar, doordat u niet ieder half uur het hout hoeft bij te vullen. Daarnaast is een pelletkachel ook een uitkomst als je een smalle schoorsteen hebt. Dit komt omdat de diameter van het rookkanaal ongeveer 80 tot 100 mm kleiner mag zijn dan bij een traditionele houtkachel.

Natuurlijk zijn er ook een aantal nadelen te noemen als u een pelletkachel wilt kopen. De stookkosten zijn relatief duur geworden en het zijn niet altijd mooie vlammen die u ziet. Doordat er een ventilator de warmte in de ruimte blaast, is er sprake van stofverplaatsing. Naast dat de ventilator voor stofverplaatsing zorgt, is deze ook altijd hoorbaar. Een goed alternatief is dan ook een houtkachel. Tot slot zijn de pelletkorrels momenteel duur en lastig aan te komen, doordat er een grote vraag naar is.

Als u het liefst gaat voor een functionele kachel, dan is een pelletkachel een goede optie. Wilt u ook genieten van de sfeer en beleving die het knisperen van vuur geeft? Dan kunt u beter voor één van onze houtkachels gaan.

De beste pelletkachel is een kachel die het beste aansluit bij uw wensen. Er zijn verschillende merken en modellen pelletkachels. Een goed merk is bijvoorbeeld Thermorossi. Pelletkachels van Thermorossi worden voortdurend getest en ze voldoen aan de strengste Europese normen. Op deze manier kunt u genieten van kwaliteit en gemak.

De installatie van een pelletkachel is gelijk aan de installatie van houtkachels. Een horizontale rookgasafvoer mag niet. De afvoer moet boven de nok van de woning uitkomen. Dit geldt ook als de pelletkachel in een aanbouw met plat dak wordt gezet.

Als u een pelletkachel koopt, dan is het belangrijk om voor iedere stookbeurt de branderpot en de ruit schoon te maken. Daarnaast moet u jaarlijks schoorsteenvegen en is het belangrijk om jaarlijks onderhoud te plegen aan de haard/besturing.

Een pelletkachel is zeker veilig te noemen. Hierbij is het uiteraard belangrijk dat de installatie volgens de installatiehandleiding wordt uitgevoerd. Daarnaast moet u met goedgekeurde pelletkorrels stoken en de haard/rookkanaal goed onderhouden.

Daarom kiest u voor Haardenexpert

Dé haardenexpert

Dé haardenexpert

Wij denken graag met u mee, van haard tot complete opstelling.

Groot installateursnetwerk

Groot installateursnetwerk

Altijd dichtbij, afstand is geen probleem. Wij rekenen nooit voorrijkosten.

Klantwaardering 8,8

Klantwaardering 8,8

Ruim 3500 haarden geplaatst, klanten waarderen ons met een 8,8.

Exclusieve showroom

Exclusieve showroom

Sfeer proeven en trends bekijken. Ontdek de nieuwste haarden.

Over Haardenexpert

Meer dan 10 jaar de expert in haarden

Haardenexpert is al vele jaren een van de meest toonaangevende haarden- en kachel zaken. Dat vinden we belangrijk en daar zijn we natuurlijk supertrots op! Door onze persoonlijke benadering en korte lijnen bent u altijd verzekerd van passend advies en een stijlvolle oplossing.

Met reeds 10 jaar ervaring op de markt en een aanstekelijke passie voor het vak gaan wij verder dan de traditionele verkoop. Wij creëren unieke en eigenzinnige haardopstellingen. Daarom vindt u bij Haardenexpert alleen haarden & kachels van absolute topmerken. Onze experts vertellen u hier graag meer over.

Lees verder over Haardenexpert