Een kleine houtkachel

Biedt verschillende mogelijkheden

In ons assortiment kleine houtkachels vindt u altijd wel een kachel die past bij uw wensen. Van klassieke vrijstaande modellen tot aan futuristisch ogende designkachels. Naast kleine vrijstaande houtkachels zijn er ook fraaie inbouw houtkachels verkrijgbaar. Een inbouw klein houtkacheltje is perfect voor een nieuwe situatie, bijvoorbeeld bij nieuwbouw of wanneer u kiest voor een speciaal ontworpen maatwerkmeubel.

➡︎ Naar ons assortiment houtkachels

Wat is een kleine houtkachel?

Wat is een kleine houtkachel?

Kijk naar het vermogen of de afmeting

Bedoelen we met een kleine houtkachel een kachel met een bescheiden formaat? Of bedoelen we een houtkachel met een gering vermogen, en dus minder warmteafgifte? Beide antwoorden zijn goed mogelijk, want het formaat van een houtkachel zegt nog niet veel over de hoeveelheid warmte die hij kan genereren. Er zijn kleine houtkachels verkrijgbaar met een indrukwekkend vermogen, zoals bijvoorbeeld de Jacobus 6 of een haard van Nestor Martin. Beiden hebben een bescheiden formaat maar zijn wel in staat tot het verwarmen van een flinke woonkamer. Andersom kan een groot formaat houtkachel weer zo goed regelbaar zijn dat hij ook goed verbrandt terwijl hij maar weinig vermogen levert. Het vermogen drukken we uit in kW, in kilowatt. Het vermogen zegt iets over de mate waarin een houtkachel klein of groot, warmte kan afgeven. Hulp nodig bij het kiezen van het juiste vermogen? In ons blog 'hoeveel kw houtkachel heb ik nodig' vertellen wij u er alles over.

Kom langs voor inspiratie & advies

Bezoek onze showroom in Apeldoorn of Rijssen

Vraag nu een offerte aan

Gratis en vrijblijvend

Offerte ontvangen voor een van onze haarden en kachels? Vraag direct een gratis en vrijblijvende offerte aan van uw favoriete haard.

Offerte aanvragen

Haardopstellingen met houthaarden

Combineer een haard met meubel

Een haardopstelling

Een haardopstelling

Zorgt voor een WOW-factor

Een haard gecombineerd met een meubel is een verrijking voor uw woonkamer. Haardenexpert biedt een breed en divers aanbod haardmeubels aan. Helemaal op maat gemaakt, zodat we zeker weten dat deze is afgestemd op uw persoonlijke wensen. Door jarenlange ervaring en samenwerking met experts zijn wij meer dan alleen uw haardleverancier. Van losse haard tot complete opstelling:

Met een tv-meubel Combineer uw tv-meubel en haard tot een complete opstelling. Om tijdens het tv-kijken te genieten van de vlammen.
Met een kastenwand In de kast is ook ruimte voor boeken, accessoires of lichtspotjes.
Met een plateau Zorgt voor een perfecte afwerking van de haard. Kies bijvoorbeeld voor hout of natuursteen.
Met een schouw De haard strak ingebouwd in een schouw of ombouw.
Met een tv-nis Combineer uw tv en haard tot een cinewall. Zo kunt u tv-kijken én tegelijkertijd genieten van het vlammenspel.

Daarom kiest u voor Haardenexpert

Dé haardenexpert

Dé haardenexpert

Wij denken graag met u mee, van haard tot complete opstelling.

Groot installateursnetwerk

Groot installateursnetwerk

Altijd dichtbij, afstand is geen probleem. Wij rekenen nooit voorrijkosten.

Klantwaardering 8,8

Klantwaardering 8,8

Ruim 3500 haarden geplaatst, klanten waarderen ons met een 8,8.

Exclusieve showroom

Exclusieve showroom

Sfeer proeven en trends bekijken. Ontdek de nieuwste haarden.

Maak kennis met Haardenexpert

Maak kennis met Haardenexpert

Neem contact op

Haardenexpert is al vele jaren een van de meest toonaangevende haarden- en kachel zaken. Dat vinden we belangrijk en daar zijn we natuurlijk supertrots op! Door onze persoonlijke benadering en korte lijnen bent u altijd verzekerd van passend advies en een stijlvolle oplossing.

Met reeds 10 jaar ervaring op de markt en een aanstekelijke passie voor het vak gaan wij verder dan de traditionele verkoop. Wij creëren unieke en eigenzinnige haardopstellingen. Daarom vindt u bij Haardenexpert alleen haarden & kachels van absolute topmerken. Onze experts vertellen u hier graag meer over.

Neem contact op