• De échte expert in haarden en kachels.
  • Gegarandeerd het beste advies.
  • Vakkundige installatie, overal in Nederland.
  • Ook voor (maatwerk)interieurbouw.
Elektrische sfeerhaard afmeting kiezen

Sfeerhaard in cm’s, welke moet ik kiezen?

3 suggesties voor het kiezen van de juiste afmeting

U bent eruit. Een elektrische sfeerhaard dát is wat u wilt. Geen gedoe met aanleg van een rookkanaal of een jaarlijkse schoorsteeninspectie. Gewoon de stekker in het stopcontact en genieten. Alleen over de juiste afmeting twijfelt u. Welke moet ik kiezen vraagt u zich misschien af. Het aanbod sfeerhaarden is groot en groeit steeds verder. Wanneer kiest u voor welke afmeting? Natuurlijk hangt veel af van uw eigen smaak en voorkeuren. Dit kennisartikel is bedoeld om u op weg te helpen bij het vinden van de juiste afmeting.

  • 05 - 11 - 2021
  • Elektrische haarden
  • Geerte Kamphuis
  • 4 minuten
Sfeerhaard afmeting kiezen

1. Bestaande haardplek gebruiken

Een sfeerhaard als inzethaard

Heeft u ooit al een haard in uw woning gehad en wilt u deze vervangen voor een sfeerhaard? Dan komt u automatisch terecht bij een inzet sfeerhaard. Het is slechts een kwestie van de oude haardplek opmeten om erachter te komen welke afmeting de juiste is.

Cinewall

2. Nieuwe haardplek creëren

Bepaal de haardplek

Wanneer u niet eerder een haard in uw woning hebt gehad, is de plek van de haard nog helemaal vrij. De eerste vraag is dan: wat is de grootte van de ruimte waar de sfeerhaard moet komen? Het is belangrijk om te weten waar u de haard precies wilt plaatsen: in de keuken, badkamer, slaapkamer of woonkamer? Niet elke ruimte in uw woning is even groot en dus even geschikt voor een grote dan wel kleine sfeerhaard.

Stel u heeft een wand van vier meter, dan is een sfeerhaard van 70 cm misschien een beetje karig. De haard valt niet echt op en geeft dan ook minder sfeer. Is de wand van uw woning juist een stuk kleiner dan past een kleinere sfeerhaard juist heel goed in de ruimte. Meet daarom uw wand op en ontdek wat een goede verhouding is tussen de wand en de breedte van een sfeerhaard. 

Sfeerhaarden

Hoe meet ik mijn woonruimte op?

Onze aanpak

Pak uw rolmaat of meetband en meet de hoogte, breedte en lengte van de ruimte op. Noteer de afmetingen op papier en beslis wat dan mogelijk is. 

Bent u visueel ingesteld en kunt u zich lastig voorstellen wat een goede verhouding tussen de wand en de breedte van de sfeerhaard is? Pak een rol schildersplakband en plak de ruimte af die u geschikt vindt. Neem wat afstand en beoordeel of u tevreden bent over de plek en breedte van sfeerhaard. Het kost misschien iets meer moeite, maar dan ziet u daadwerkelijk hoeveel ruimte de sfeerhaard gaat innemen.

3. Op zoek naar een combi van sfeerhaard met tv?

Creëer een cinewall

Misschien denkt u erover na om de sfeerhaard te combineren met uw tv voor een mooie cinewall. Het mooiste is een fronthaard. Een hoekhaard of driezijdige haard is minder geschikt voor een cinewall. Om de juiste afmeting te bepalen kunt u het volgende doen. 

  1. Pak een meetlint of rolmaat.
  2. Loop naar uw tv. 
  3. Meet de breedte van uw tv-scherm op.  

Door bovenstaande drie stappen te volgen, hebt u het antwoord op de vraag 'welke sfeerhaard afmeting moet ik kiezen'. De afmeting van de tv is naar onze mening leidend voor de afmeting van de sfeerhaard. Waarom? Wanneer het tv-scherm is uitgelijnd met de buitenste rand van de haard oogt het geheel evenwijdig en strak (lijn 1 en 2). Dit is heel prettig aan de ogen. Is uw tv net iets kleiner dan de haard, dan kan deze ook in een tv-nis geplaatst worden. Zo is de combi van haard en tv alsnog strak uitgelijnd. Maar u mag hier ook gerust van afwijken en een haard groter dan uw tv kiezen. Over smaak valt immers niet te twisten. 

elektrische sfeerhaard 120 cm

Elektrische sfeerhaard 120 cm

Voor een inbouw elektrische sfeerhaard van 120 cm is de New Forest 1200 van British Fires geschikt. Deze haard is voorzien van de allernieuwste ledtechnologie en levert verbluffende 3D- en 4D-vlammen op.

Elektrische sfeerhaard 128 cm

Elektrische sfeerhaard 128 cm

Wilt u een elektrische sfeerhaard van 128 cm breed, dan is de Dimplex Prism 50 de juiste keuze. Dit is een prachtige sfeerhaard inbouw die dankzij de optiflame techniek verbluffende vlammen toont. Maak het vuurbeeld helemaal compleet en bestel de haard inclusief Dimplex Driftwoord houtset (optioneel).

Elektrische sfeerhaard 150 cm

Elektrische sfeerhaard 150 cm

Element4 150 E is een prachtige elektrische sfeerhaard van 150 cm breed. Bij deze haard zijn de vlammen nauwelijks van echt te onderscheiden. De haard heeft een warmte element van 1-2 kW. Naast het model front is deze sfeerhaard 150 cm van Element4 ook leverbaar als tweezijdige of driezijdige haard. Een iets luxere variant van de Element5 150 E is de Element4 Club 150 E met o.a. keuze uit 7 verschillende kleurpatronen van vuur. 

Elektrische sfeerhaard 180 cm

Liever een iets grotere sfeerhaard? Een langwerpige elektrische haard als de Element4 180 E inbouwhaard is dan een goede keuze. Deze wordt standaard geleverd met een houtset. Naast een front vuurzicht is dit model ook verkrijgbaar in tweezijdig of driezijdig vuurzicht.

Elektrische sfeerhaarden afmeting in cm kiezen

Veel meer afmetingen mogelijk

Bovenstaande afmetingen elektrische sfeerhaarden inbouw zijn slechts een kleine greep uit ons assortiment. Uiteraard hebben wij nog veel meer mogelijkheden bij elektrische haarden. Van een elektrische haard langwerpig tot een smalle elektrische haard. Nieuwsgierig naar ons complete aanbod elektrische sfeerhaarden?

Bekijk hier alle elektrische haarden

Kom langs voor inspiratie & advies

Bezoek ons in Apeldoorn of Rijssen

Daarom kiest u voor Haardenexpert

DÉ HAARDENEXPERT

Wij denken graag met u mee, van haard tot complete opstelling.

GROOT INSTALLATEURSNETWERK

Altijd dichtbij, afstand is geen probleem. Wij rekenen nooit voorrijkosten.

KLANTWAARDERING 8,8

Ruim 3500 haarden geplaatst, klanten waarderen ons met een 8,8.

EXCLUSIEVE SHOWROOM

Sfeer proeven en trends bekijken. Ontdek de nieuwste haarden.

Over Haardenexpert

Meer dan 10 jaar de expert in haarden

Haardenexpert is al vele jaren een van de meest toonaangevende haarden- en kachel zaken. Dat vinden we belangrijk en daar zijn we natuurlijk supertrots op! Door onze persoonlijke benadering en korte lijnen bent u altijd verzekerd van passend advies en een stijlvolle oplossing.

Met reeds 10 jaar ervaring op de markt en een aanstekelijke passie voor het vak gaan wij verder dan de traditionele verkoop. Wij creëren unieke en eigenzinnige haardopstellingen. Daarom vindt u bij Haardenexpert alleen haarden & kachels van absolute topmerken. Onze experts vertellen u hier graag meer over.

Lees verder over Haardenexpert