Vragen? Bel 0548-211550

 

Jutestraat 6A, Rijssen (Ov)

Showroom
Swipe to the left

Wat kost een keuken?

Wat kost een keuken?
Door Dennis Dragt 5 jaar geleden 6803 keer bekeken

Wat kost een keuken? Dit is waarschijnlijk één van de eerste vragen die bij je opkomt wanneer u een nieuwe keuken wilt aanschaffen. Het is lastig te zeggen wat nou de gemiddelde kosten van een keuken zijn. Iedereen heeft natuurlijk een persoonlijke voorkeur qua afmetingen, opstelling, werkblad en apparatuur. Door dit artikel te lezen, heb je een beter inzicht in hoe de totaalprijs van een nieuwe keuken is opgebouwd.
Kosten berekenen van de keuken

De kosten voor een nieuwe keuken liggen gemiddeld tussen de € 5.000,- en € 15.000,-. Hierbij kun je onderscheid maken tussen een keuken van de IKEA, een bouwbedrijf of een gespecialiseerde keukenzaak. Zoals eerder gezegd zijn de kosten van een keuken gebaseerd op zaken als de indeling van de keuken en het keukenapparatuur. Hieronder zijn er zes stappen uitgelicht waar je rekening mee moet houden bij het kopen van een keuken. Iedere stap heeft een grote invloed op de totaalprijs.


Stap 1 (opstelling) Stap 2 (deurtype) Stap 3 (apparaten set) Stap 4 (werkblad) Stap 5 (spoelbak) Stap 6 (kraan)
Rechte opstelling Vlakke deur mat Basis apparaten set Kunstof Vierkant 2 knopskraan
L-opstelling Vlakke deur hoogglans Luxe apparaten set RVS Rond Mengkraan
U-opstelling Kaderdeur Uitgebreide apparaten set Natuursteen Anderhalve Landelijke kraan
Parallelle opstelling Landelijke deur Composiet Dubbel Design kraan
Eiland opstelling Design deur Hout Tegelbak

Keuken

Hoe ziet jouw droomkeuken eruit?

Om een beter beeld te scheppen, is er een voorbeeldsituatie voor u in kaart gebracht: “Henk en Yvonne hebben kort geleden een nieuw huis gekocht. Bij de aankoop hadden ze direct voor ogen om een nieuwe keuken in te bouwen. De oude keuken paste namelijk niet bij hun persoonlijke smaak. Zij willen graag een L-vormige opstelling, zodat de hoek van de keuken optimaal gebruikt wordt. Voor de deuren gaan ze voor vlak mat, wat de keuken een tijdloze en strakke uitstraling geeft. Daarnaast was het van belang om de keuken uit te voeren met een 5 pits gaskookstel, combi-oven, koelkast, rechte afzuigkap en vaatwasser. In de keukenwereld is dit een uitgebreide apparaten set. Vervolgens moesten Henk en Yvonne een passende werkblad kiezen. Zij waren direct verkocht van een natuurstenen werkblad. Daarna kozen ze voor een dubbele spoelbak, zodat er meer spoelruimte ontstaat. Tot slot moest er aandacht besteed worden aan de kraan voor de spoelbak. Om water snel en gemakkelijk op de juiste temperatuur te krijgen, kozen ze voor een mengkraan."

Het totale kostenplaatje ziet er als volgt uit:

Opstelling L-opstelling -
Deurtype Vlakke deur mat € 2.015,00-
Apparaten set Uitgebreide apparaten set € 3.596,00-
Werkblad Natuursteen € 1.845,00-
Spoelbak Dubbele spoelbak € 843,00-
Kraan Mengkraan € 243,00
Totaalprijs € 8.542,00-

Deze prijzen zijn slechts een indicatie van de te verwachten kosten. De totale kosten zijn ook afhankelijk van de inrichting en grootte van de keuken. Een grotere oppervlakte van de keuken heeft namelijk een groter keukenblad en meer kasten nodig dan een kleinere keuken. Om deze reden zijn de kosten voor de opstelling nog onbekend. Vergeet niet om de montagekosten mee te nemen in het kostenplaatje. In veel gevallen worden deze kosten berekend op 10% van de totale keukenprijs. Bij kleinere keukens zul je waarschijnlijk minder betalen voor de montage. Het is ook mogelijk om zelf een professionele keukeninstallateur in te schakelen voor de plaatsing van de keuken. De gemiddelde kosten voor het plaatsen van een keuken bedraagt ongeveer € 700,00,-.

Keuken kosten

Ben je momenteel op zoek naar een nieuwe keuken? Waarom bekijk je niet de website van Voortman Keukens? Deze gespecialiseerde keukenzaak levert kwalitatieve en prachtige landelijke, klassieke, design en budget keukens. Daarnaast is Voortman Keukens een trotse leverancier van het topmerk SieMatic en het Nederlandse merk Keller. Op de website kun je terecht voor een handige kostencalculator, zodat je een indicatie heeft van de gemiddelde kosten van jouw droomkeuken.