• De échte expert in haarden en kachels.
  • Gegarandeerd het beste advies.
  • Vakkundige installatie, overal in Nederland.
  • Ook voor (maatwerk)interieurbouw.
open haard ombouwen naar gas

Een open haard ombouwen naar een gashaard

Heeft u een open haard die u niet meer gebruikt? Gelukkig kunt u de sfeer van een houthaard relatief gemakkelijk in huis halen door de open haard te laten ombouwen naar gas. Een gashaard toont een prachtig vuurbeeld. Daarnaast kunt u bij een gashaard genieten van alle gemakken. Met één druk op de knop heeft u vuur.

  • 28 - 10 - 2021
  • Open haard
  • Masha ter Harmsel
  • 3 minuten
Inzethaard plaatsen

De kracht van de inzethaard

U wilt graag uw oude haard vervangen voor een gashaard. Er is maar één bepaald soort haard die geschikt is, namelijk de inzethaard. De naam zegt het al, het toestel wordt in de open haard gezet en aangesloten op het bestaande rookkanaal. Hierbij is het van belang dat de afmetingen overeenkomen met de open haard, zodat het toestel strak in de schouw wordt geïnstalleerd. Het plaatsen van een inzet gashaard is relatief gemakkelijk en zonder veel hak en sloopwerk. Wel is het belangrijk dat u zich hier goed over laat adviseren.

Gashaard in bestaande openhaard

Waar u rekening mee moet houden

Bij een inzethaard moet u met bepaalde dingen rekening houden. Het formaat van de haard moet kloppen. De gashaard mag ook kleiner zijn dan het bestaande opening. In dat geval wordt er een lijst omheen gebouwd waardoor de haard toch strak in de oude vuurplaats staat. Ook moet het rookkanaal groot genoeg zijn zodat er een nieuwe flexibele afvoerbuis ingezet kan worden. Zo wordt een gesloten gashaard systeem gecreëerd. Meestal kan dit zonder enkele problemen omdat het bestaande rookkanaal breed genoeg is. Als laatste is het belangrijk dat de schoorsteen gecontroleerd wordt op gaten en scheuren.

open haard ombouwen naar gas

De beste merken inzethaarden

In de haardenbranche hebben de merken Bellfires en Wanders een prachtig aanbod inzethaarden. Door het brede assortiment zijn er veel verschillende soorten en maten beschikbaar. Daarnaast is een ingrijpende verbouwing vaak overbodig, aangezien de toestellen een geringe inbouwdiepte hebben.

Een inzethaard is niet alleen ideaal te plaatsen in een bestaande situatie, maar ook in gerenoveerde- en nieuwbouw woningen. De meeste gas inzethaarden zijn te verkrijgen in een eenzijdig zicht, een tweezijdig zicht of zelfs een driezijdig zicht. Zo heeft u voldoende vrijheid voor een prachtige plaatsing in de woonkamer.

Alle inzet gashaarden
Elektrische inzethaard

Van gas naar elektrisch vuur?

Wilt u toch van het gas af? Dan is de elektrische inzethaard wellicht wat voor u. Bij de elektrische inzethaard hoeft u niet na te denken over de afvoerpijp, die is simpelweg niet nodig. Dit maakt dat de elektrische inzethaard de minst ingrijpende optie is. De haard kan er zo worden ingezet zonder ingewikkelde installaties of verbouwingen. Ook wordt de elektrische inzethaard niet warm waardoor het een erg veilige oplossing is voor kinderen en huisdieren.

Alle elektrische inzethaarden
open haard ombouwen naar gas

Vragen of advies?

Wilt u graag uw open haard ombouwen tot een inzet gashaard? Haardenexpert heeft jarenlang kennis en ervaring om deze klus correct en veilig te volbrengen. U kunt bij ons niet alleen terecht voor deskundig advies, maar ook voor het aanvragen van een vrijblijvende offerte.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Kom langs voor inspiratie & advies

Bezoek ons in Apeldoorn of Rijssen

Daarom kiest u voor Haardenexpert

DÉ HAARDENEXPERT

Wij denken graag met u mee, van haard tot complete opstelling.

GROOT INSTALLATEURSNETWERK

Altijd dichtbij, afstand is geen probleem. Wij rekenen nooit voorrijkosten.

KLANTWAARDERING 8,8

Ruim 3500 haarden geplaatst, klanten waarderen ons met een 8,8.

EXCLUSIEVE SHOWROOM

Sfeer proeven en trends bekijken. Ontdek de nieuwste haarden.

Over Haardenexpert

Meer dan 10 jaar de expert in haarden

Haardenexpert is al vele jaren een van de meest toonaangevende haarden- en kachel zaken. Dat vinden we belangrijk en daar zijn we natuurlijk supertrots op! Door onze persoonlijke benadering en korte lijnen bent u altijd verzekerd van passend advies en een stijlvolle oplossing.

Met reeds 10 jaar ervaring op de markt en een aanstekelijke passie voor het vak gaan wij verder dan de traditionele verkoop. Wij creëren unieke en eigenzinnige haardopstellingen. Daarom vindt u bij Haardenexpert alleen haarden & kachels van absolute topmerken. Onze experts vertellen u hier graag meer over.

Lees verder over Haardenexpert