open haard ombouwen naar gas

Een open haard ombouwen naar een gashaard

Heb je een open haard die je niet meer gebruikt? Waarschijnlijk was het slechte rendement en het inkopen van hout de oorzaak. Toch kun je de sfeer van een houthaard in huis hebben door de open haard te laten ombouwen naar gas. Al eens nagedacht over de voordelen van een gashaard? Een gashaard toont namelijk een levensecht vuurbeeld, wat bijna niet te onderscheiden van een echt houtvuur.

Daarnaast is het gebruik een stuk makkelijker dan een open haard, je hoeft namelijk niet meer te slepen met houtblokken. En je maakt simpelweg gebruik van de bijgeleverde afstandsbediening om het vlammenspel op te wekken. Maar hoe kun je de open haard nou ombouwen naar een gashaard? In dit artikel wordt je daarom haarfijn uitgelegd om de open haard naar een gashaard om te toveren.

  • 14 - 06 - 2016
  • Houtkachels
  • Dennis Dragt
  • 2 minuten
openhaard ombouwen naar gashaard

De kracht van de inzethaard

In de meeste woonsituaties wordt de bestaande open haard omgebouwd tot een prachtige gashaard. Er is maar één bepaald soort haard die deze klus kan klaren, namelijk de inzethaard. De naam zegt het al, het toestel wordt in de open haard gezet en aangesloten op het bestaande rookkanaal. Hierbij is het van belang dat de afmetingen overeenkomen met de open haard, zodat het toestel strak wordt geïnstalleerd. Laat je hiervoor adviseren door een haardenspeciaalzaak, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Inzet gashaard kopen
open haard ombouwen naar gas

De beste merken inzethaarden

In de haardenbranche hebben merken als Bellfires en Wanders een prachtig aanbod aan inzethaarden op de markt gezet. Ieder toestel is voorzien van een glazen deur, waardoor het rendement niet alleen stijgt, maar ook de brandveiligheid. Daarnaast is een ingrijpende verbouwing vaak overbodig, aangezien de toestellen een geringe inbouwdiepte hebben.

Een inzethaard is niet alleen ideaal te plaatsen in een bestaande situatie, maar ook in een gerenoveerde woning en nieuwbouw. De meeste inzethaarden zijn te verkrijgen in een frontopstelling, optioneel met een linker of een rechterhoek. Zo heb je voldoende vrijheid voor een prachtige plaatsing in de woonkamer. In dit artikel staat de gashaard centraal, maar inzethaarden zijn ook op hout te verkrijgen.

Alle inzet gashaarden
open haard ombouwen naar gas

Vragen of advies?

Ben je geïnteresseerd om de open haard om te laten bouwen naar een gashaard? Haardenexpert heeft jarenlang kennis en ervaring om deze klus correct en veilig te volbrengen. Je kunt bij ons niet alleen terecht voor een deskundig advies, maar ook voor een vrijblijvende offerte.

Bekijk alle inzet gashaarden

Haardenshowroom in Rijssen

Proef sfeer, voel warmte, bekijk verschillen

Daarom kiest u voor Haardenexpert

DÉ HAARDENEXPERT

Wij denken graag met u mee, van haard tot complete opstelling.

GROOT INSTALLATEURSNETWERK

Altijd dichtbij, afstand is geen probleem. Wij rekenen nooit voorrijkosten.

KLANTWAARDERING 8,8

Ruim 3500 haarden geplaatst, klanten waarderen ons met een 8,8.

EXCLUSIEVE SHOWROOM

Sfeer proeven en trends bekijken. Ontdek de nieuwste haarden.

Over Haardenexpert

Meer dan 10 jaar de expert in haarden

Haardenexpert is al vele jaren een van de meest toonaangevende haarden- en kachel zaken. Dat vinden we belangrijk en daar zijn we natuurlijk supertrots op! Door onze persoonlijke benadering en korte lijnen bent u altijd verzekerd van passend advies en een stijlvolle oplossing.

Met reeds 10 jaar ervaring op de markt en een aanstekelijke passie voor het vak gaan wij verder dan de traditionele verkoop. Wij creëren unieke en eigenzinnige haardopstellingen. Daarom vindt u bij Haardenexpert alleen haarden & kachels van absolute topmerken. Onze experts vertellen u hier graag meer over.

Lees verder over Haardenexpert