Vragen? Bel 0548-211550

 

Jutestraat 6A, Rijssen (Ov)

Showroom
Swipe to the left

Een open haard ombouwen naar een gashaard

Een open haard ombouwen naar een gashaard
By Dennis Dragt 4 years ago 48179 Views No comments

Heb je een open haard die je niet meer gebruikt? Waarschijnlijk was het slechte rendement en het inkopen van hout de oorzaak. Toch kun je de sfeer van een houthaard in huis hebben door de open haard te laten ombouwen. Al eens nagedacht over de voordelen van een gashaard? Een gashaard toont namelijk een levensecht vuurbeeld, wat bijna niet te onderscheiden van een echt houtvuur.

Daarnaast is het gebruik een stuk makkelijker dan een open haard, je hoeft namelijk niet meer te slepen met houtblokken. En je maakt simpelweg gebruik van de bijgeleverde afstandsbediening om het vlammenspel op te wekken. Maar hoe kun je de open haard nou ombouwen naar een gashaard? In dit artikel wordt je daarom haarfijn uitgelegd om de open haard naar een gashaard om te toveren.De kracht van de inzethaard

In de meeste woonsituaties wordt de bestaande open haard omgebouwd tot een prachtige gashaard. Er is maar één bepaald soort haard die deze klus kan klaren, namelijk de inzethaard. De naam zegt het al, het toestel wordt in de open haard gezet en aangesloten op het bestaande rookkanaal. Hierbij is het van belang dat de afmetingen overeenkomen met de open haard, zodat het toestel strak wordt geïnstalleerd. Laat je hiervoor adviseren door een haardenspeciaalzaak, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Bellfires Unica 2-40Foto: Bellfires Unica 2-40

De beste merken inzethaarden

In de haardenbranche hebben merken als Bellfires en Wanders een prachtig aanbod aan inzethaarden op de markt gezet. Ieder toestel is voorzien van een glazen deur, waardoor het rendement niet alleen stijgt, maar ook de brandveiligheid. Daarnaast is een ingrijpende verbouwing vaak overbodig, aangezien de toestellen een geringe inbouwdiepte hebben.

Een inzethaard is niet alleen ideaal te plaatsen in een bestaande situatie, maar ook in een gerenoveerde woning en nieuwbouw. De meeste inzethaarden zijn te verkrijgen in een frontopstelling, optioneel met een linker of een rechterhoek. Zo heb je voldoende vrijheid voor een prachtige plaatsing in de woonkamer. In dit artikel staat de gashaard centraal, maar inzethaarden zijn ook op hout te verkrijgen.

Wanders Square 60 gas hoekFoto: Wanders Square 60 gas hoek

Ben je geïnteresseerd om de open haard om te laten bouwen naar een gashaard? Haardenexpert heeft jarenlang kennis en ervaring om deze klus correct en veilig te volbrengen. Je kunt bij ons niet alleen terecht voor een deskundig advies, maar ook voor een vrijblijvende offerte. Alle artikelen die in dit artikel zijn opgenomen, kun je ook terug vinden in het ruime haardenassortiment van Haardenexpert. Neem direct contact op, zodat we samen jouw droomhaard realiseren.