Vragen? Bel 0548-211550

 

Jutestraat 6A, Rijssen (Ov)

Showroom
Swipe to the left

De aankoop van een sfeerhaard

De aankoop van een sfeerhaard
Door Dennis Dragt 5 jaar geleden 8540 keer bekeken

Bij het aanschaffen van een haard bedenk je van tevoren waar het toestel komt te staan en wat de functie in de specifieke ruimte is. Je kunt kiezen voor een haard die als hoofdverwarming dient of moet bijdragen aan een huiselijke sfeer. In het tweede geval heb je een haard of kachel die een fijne sfeer brengt, mooi in jouw wooninterieur staat en voor veel gezelligheid zorgt. Een echte sfeermaker dus!
Sfeermakers komen voor in verschillende uitvoeringen, van modellen die de woning bescheiden opwarmen tot haarden die geen warmte afgeven. In het algemeen zijn de meeste hout gestookte haarden en kachels bedoeld om als hoofdverwarming te dienen. Toch bestaan er voldoende kachels op hout die je voor de gezelligheid kunt stoken. Naast een huiselijke houtkachel kun je de knusheid van een gashaard of elektrische haard overwegen. Deze haarden zijn voornamelijk ontwikkeld als sfeer- en bijverwarming.

Dovre Vintage 30Foto: Dovre Vintage 30

Het gemak van de elektrische haard

Woon je in een appartement? Dan is het heel lastig om een houtkachel of haard te installeren. In veel gevallen is er geen schoorsteen of rookkanaal aanwezig of mogelijk, waardoor een hout gestookte haard afvalt. Toch zijn er voldoende mogelijkheden om de gezelligheid van een haard in jouw appartement te hebben. Een elektrische haard biedt hierbij dé uitkomst! Elektrische haarden hebben namelijk slechts een stopcontact nodig om te functioneren.

Faber Cassette L Opti-mystFoto: Faber Cassette L Opti-myst

Daarnaast kunnen specifieke modellen gecombineerd worden met een klassieke schouw, waardoor het toestel direct in het oog springt. Let op, bepaalde elektrische haarden geven enige warmte af (bijverwarming) en andere modellen niet (sfeermaker). In het algemeen behaalt een elektrische haard een maximaal vermogen van 2kW, wat onvoldoende is om als hoofdverwarming te gebruiken.

Faber Gala opti-myst met schouw FloraFoto: Faber Gala opti-myst met schouw Flora

Houtkachels en gashaarden als sfeermaker

Niet alleen een elektrische haard zorgt voor een huiselijke sfeer in de woonkamer. Dit geldt ook voor compacte houtkachels en gashaarden met een bescheiden vermogen. Zoals eerder gezegd is een houtkachel met een maximale vermogen van 4kW uitermate geschikt als bijverwarming en sfeerverwarming. Je kunt bijvoorbeeld een kijkje nemen bij de Dru 44 MF, Wanders Oak Steel en de Dovre 325CB. Dit zijn compacte houtkachels die voornamelijk als bijverwarming en sfeerverwarming gebruikt worden. Gezien het bescheiden vermogen zijn de modellen ongeschikt om als hoofdverwarming te functioneren.

Foto: Wanders Oak Steel

Heb je meer interesse in een vrijstaande gaskachel voor de sfeer? Dan zijn de modellen de Faber Jelling, de DRU Circo en de DRU Trio een uitstekende keus. Deze kachels geven iets minder warmte af dan een houtkachel, maar creëren een geweldige sfeer in jouw woonkamer.

Dru TrioFoto: DRU Trio

Ruim assortiment aan sfeerhaarden

Ben je van plan om een sfeerhaard te kopen? Bij Haardenexpert kun je terecht voor hoogwaardige houtkachels, gashaarden en elektrische haarden tegen een schappelijke prijs. Ook de afgebeelde haarden in dit artikel vindt je ongetwijfeld terug op de website van Haardenexpert. Heb je al een prachtige haard voor ogen? Neem contact op met de deskundige adviseurs en ontvang een vrijblijvende offerte!

Geplaatst in: Interieur & Lifestyle