Vragen? Bel 0548-211550

 

Jutestraat 6A, Rijssen (Ov)

Showroom
Swipe to the left

Nep open haard kopen

Nep open haard kopen
Door Laura 3 jaar geleden 44802 keer bekeken

Wat is een open haard?

De naam zegt het al. Een open haard is een haard waar geen ruit in zicht is en waarbij de zuurstof uit de ruimte wordt gehaald. Een open haard zorgt voor veel sfeer. Men kan de houtblokken horen knetteren en ook de warmte en de geur van verbrand hout zorgt voor enorm veel sfeer. Het nadeel van een open haard is dat hij een laag rendement heeft. Hierdoor moet u flink wat hout inslaan en stoken om de ruimte waarin de open haard staat tot een behaaglijke temperatuur te verwarmen. Daarnaast komen er vele schadelijke stoffen vrij, waardoor er een minder veilige woonsituatie ontstaat. Om deze nadelen te omzeilen, kunt u kiezen voor een ‘nep’ open haard.

Onder een ‘nep’ open haard wordt een elektrische haard verstaan waar geen ruit in zit verwerkt. Middels alle Dimplex Cassettes kunt u een dergelijke setting creëren. Bij een elektrische haard komen geen schadelijke stoffen vrij. Een ‘nep’ open haard is dus vele malen beter voor het milieu dan een echte open haard. U heeft al een 'nep' open haard vanaf € 226,-.

Mogelijkheden voor een nep open haard

Nep open haarden zijn er in verschillende soorten en maten. Zo is er bijvoorbeeld onderscheid te maken in het systeem dat gebruik wordt om het vuurbeeld te creëren. De drie bekendste systemen zijn het Opti Myst systeem, Opti Virtual en Opti Flame. Bij Opti Myst voor het vuurbeeld gecreëerd door het verlichten van waterdamp. Bij het Opti Virtual systeem wordt door middel van een LCD LED projectie een realistisch vuurbeeld getoond. Het Opti Flame systeem is het meest standaard systeem. Hierbij wordt het vuurbeeld gecreëerd door LED-verlichting en een mooie houtset.

Daarnaast zijn nep open haarden ook te verkrijgen in verschillende stijlen en kleuren. Er is voor ieder wat wils!

Alternatieven open haard

Daarnaast bestaan er vele haarden, zoals de haarden in de Spartherm Varia-serie, die zijn voorzien van een innoverend liftdeursysteem. Dit systeem zorgt er voor dat u met een afstandsbediening kunt bepalen of de liftdeur open of dicht staat. Op deze manier kun je snel schakelen tussen een open en een gesloten systeem. Zo kunt u genieten van de geur van de brandende houtblokken totdat u daar genoeg van heeft.