Tips om duurzaam te stoken

Milieuvriendelijk en duurzaam

Ontdek hier de belangrijkste tips om duurzaam te kunnen stoken met een houtkachel. Duurzaam stoken is belangrijk om de uitstoot van fijnstof te beperken en voor zover als mogelijk overlast te voorkomen met uw kachel.

  • 30 - 11 - 2016
  • Houtkachels
  • Jasper Plieger
  • 3 minuten

Vochtpercentage

en biomassa

Hout is droog genoeg om duurzaam mee te stoken bij een vochtpercentage van 20% of minder. Droog het hout op een plek waar de wind goed langs de blokken waait en er geen vocht bij komt. Stook met afval van bossen en zagerijen, oftewel biomassa. Dat is namelijk CO2-neutraal!

Bij een allesbrander betekent niet dat alle soorten hout kunnen worden gebruikt. Verbrand daarom alleen onbewerkt hout om zo duurzaam mogelijk te kunnen stoken.

Schoorsteen vegen

gemiddeld 1 keer per jaar

Laat eens per jaar uw schoorsteen vegen. Zo komt er minder fijnstof vrij en heeft u minder kans op een schoorsteenbrand. Veilig stoken is een van de belangrijkste basisregels bij het stoken van een houtkachel.

Hoog rendement

Besparen op energie

Zorg ervoor dat uw haard een rendement heeft van 75% of hoger. Zo heeft u meer warmte voor uw geld en bespaart u flink op de energierekening. U gebruikt ook minder fossiele brandstoffen.

Met een hoog rendement kunt u zeker ook echt gaan genieten van het haardvuur. Volgt u deze tips op? Dan kunt u zich zeker een duurzame stoker noemen.

Ik wil haardadvies

Haardenshowroom in Rijssen

Proef sfeer, voel warmte, bekijk verschillen

Daarom kiest u voor Haardenexpert

DÉ HAARDENEXPERT

Wij denken graag met u mee, van haard tot complete opstelling.

GROOT INSTALLATEURSNETWERK

Altijd dichtbij, afstand is geen probleem. Wij rekenen nooit voorrijkosten.

Klantenwaardering 8,8

Ruim 3500 haarden geplaatst, klanten waarderen ons met een 8,8.

EXCLUSIEVE SHOWROOM

Sfeer proeven en trends bekijken. Ontdek de nieuwste haarden.

Over Haardenexpert

Meer dan 10 jaar de expert in haarden

Haardenexpert is al vele jaren een van de meest toonaangevende haarden en kachel zaken van Nederland en België. Dat vinden we belangrijk en daar zijn we natuurlijk supertrots op! Door onze persoonlijke benadering en korte lijnen bent u altijd verzekerd van passend advies en een stijlvolle oplossing.

Met reeds 10 jaar ervaring op de markt en een aanstekelijke passie voor het vak gaan wij verder dan de traditionele verkoop. Wij creëren unieke en eigenzinnige haardopstellingen. Daarom vindt u bij Haardenexpert alleen haarden & kachels van absolute topmerken. Onze experts vertellen u hier graag meer over.

Lees verder over Haardenexpert