Vragen? Bel 0548-211550

 

Jutestraat 6A, Rijssen (Ov)

Showroom
Swipe to the left

Houtkachels met oven

Houtkachels met oven
Door Dennis Dragt 5 jaar geleden 29162 keer bekeken

Bakken en braden met een houtkachel

Tijdens het stoken ruik je de overheerlijke houtgeur en luister je aandachtig naar het knetteren van de houtblokken. Je komt helemaal tot rust. Zou het niet fantastisch zijn om met de houtkachel ook een heerlijk brood te bakken, een kopje thee te zetten of een pizza te bereiden? Dit is verbazingwekkend mogelijk met houtkachels die uitgevoerd zijn met een praktische oven. De gestookte hitte dient dan als warmtebron voor het klaarmaken van het eten. Je profiteert niet alleen van een behaaglijke temperatuur, maar ook van een lekkere maaltijd. Er zijn voldoende merken die deze revolutionaire en multifunctionele kachel op de markt hebben gezet. Om jou volledig te informeren, zijn er een aantal vrijstaande kachels onder de loep genomen. Bekijk de prachtige foto’s, je kunt het appetijtelijke eten al bijna proeven.
De Italiaanse keuken met La Nordica

Het eerste merk die aan bod komt, is de Italiaanse La Nordica. Wat direct opvalt is het typische en ouderwetse sfeertje van de Italiaanse keuken. Aan de linker bovenkant zie je de La Nordica Rosetta Pietra en de rechterkant de La Nordica Mamy. Beide toestellen stralen een klassieke uitstraling uit en wekken een nominaal vermogen van 8,7kW op. De bovenzijde van de haarden is voorzien van een brede kookplaat, waarmee je overheerlijk kunt koken.

Je kunt zelfs een smakelijk kopje thee zetten, terwijl je geniet van het sensationele vuurzicht. Het vuurbeeld is aan de linkerkant van de houthaard te bewonderen. Aan de rechterkant is de functionele bakoven geplaatst met een kwalitatief rooster. Pannen, bestek en bakplaten zijn onderin het toestel te bewaren. Op de onderste afbeelding ziet het appetijtelijke resultaat van de compacte bakoven.

La Nordica Rosetta Pietra en La Nordica Mamy

Houtkachel van Scandinavische bodem

Het meest uitgebreide aanbod wordt gedragen door het hoogstaande Deense merk Lotus. Lotus kenmerkt zich door de prachtige vormgeving, het gebruiksgemak en de milieuvriendelijkheid. Dit zie je ongetwijfeld terug bij de modellen Lotus Prio 7M, Lotus Jubilee 35 met bakoven, en Lotus Jubilee 35 S met bakoven. Ieder toestel is in het bezit van een unieke bekleding, een fraai vuurzicht en een praktische bakoven (bovenin de kachel).

Neem bijvoorbeeld de Lotus Prio 7M. Dit is een driezijdige houthaard met een stalen haarddeur en een spekstenen bekleding. De gestookte warmte die vrijkomt, wordt in het materiaal speksteen langdurig opgeslagen. Wanneer het vuur is gedoofd, geeft de kachel nog urenlang een heerlijke warmte af. Om overheerlijk te koken, is het toestel uitgevoerd met een ingebouwde rooster. Dit rooster functioneert net als een afzuigkap, de rook wordt namelijk naar buiten geleid. Voor een rechthoekige, vrijstaande houthaard zijn de Lotus 2060 en de Lotus 2080 een uitstekende keus.

Lotus Jubilee 35 S met bakoven en Lotus Prio 7M

Bakken met een Budgetkachel

De voorgaande merken zijn geplaatst in een specifieke prijsklasse, namelijk tussen de € 2.000,00 en € 5.000,00. Vindt je deze prijzen te hoog? Dan biedt een budgetkachel dé uitkomst. Er zijn diverse kachels op de markt gezet tegen een zeer schappelijke prijs. Misschien is de Budget-kachel Jalub wat voor jou! Dit is een compacte houtkachel met een pizza-oven van 40,5cm breed. Naast de oven zit een kleine kachelruit die een klein vuurzicht vertoond. Je kunt dus tijdens het bereiden van de pizza ontspannend genieten van de warmte en sfeer van het vlammenspel.

Budget-Kachel Jalub