Vragen? Bel 0548-211550

 

Jutestraat 6A, Rijssen (Ov)

Showroom
Swipe to the left

Houtblokken in de woonkamer

Houtblokken in de woonkamer
Door Dennis Dragt 5 jaar geleden 18120 keer bekeken

Houtblokken

Je hebt het vast wel eens gezien in een woonwinkel of bij jouw vrienden thuis, prachtige houtblokken als decoratie of tafels. Het hout geeft het wooninterieur een knusse, landelijke en warme uitstraling. Een eenvoudige manier om houtblokken in jouw interieur te plaatsen, is door wat losse blokken bij de bank zetten. Zo heb je een decoratieve (bijzet)tafel waar je verschillende accessoires kwijt kunt. Denk hierbij aan accessoires als planten, kaarsen, kleedjes of lampen. Deze houtblokken zijn in diverse formaten en kleuren verkrijgbaar. Geef jouw woonruimte een extra robuuste sfeer met een prachtig blok van hout. Door de lichtbruine kleur is deze accessoire uitermate geschikt voor lichte wooninterieurs. Lees daarom dit blog gerust verder en doe inspiratie op voor jouw woning.
1. Mobiele houtblok

Zoals eerder gezegd zijn houtblokken verkrijgbaar in diverse formaten. Op de onderstaande foto zie je een laag blok met een rechthoekige vorm. Dankzij de praktische wielen is het blok simpelweg te verplaatsen. Je kunt de houten tafel als onderzetter voor jouw glas gebruiken of vul het aan met decoratieve woonaccessoires.

Houtblok met wielenBron: decoist.com


2. Decoratieve houtblok met ruime oppervlakte

Op de tweede foto is een breed blok te zien met een grote oppervlakte. Net als de voorgaande afbeelding is het houtblok gecombineerd met een licht wooninterieur, namelijk witte wanden, laminaat en een beige hoekbank. Dankzij de oppervlakte van het blok is er voldoende ruimte om bijvoorbeeld te eten, accessoires te plaatsen of een bordspel met vrienden te spelen.

Grote, vlakke houtblokBron: etsy.com


3. Slanke houtblokken als bijzettafels

Is het houtblok op de vorige foto te groot voor jouw woonruimte of sluit het niet aan op jouw smaak? Wellicht is de onderstaande foto een schot in de roos. Hier zie je drie slanke en langwerpige houtblokken met een gladde oppervlakte. Deze decoratieve tafels komen prachtig tot hun recht in het witte wooninterieur. Aan de rechterkant van de blokken zijn twee moderne stoelen neergezet. De blokken zijn niet alleen als onderzetter te gebruiken, maar ook als voetensteuntje.

Slanke houtblokken als bijzettafelsBron: muotopuoliblog.blogspot.fi


4. Brede houtblok in de woonkamer

Brede houtblokken, slanke blokken en mobiele houtblokken, de opties zijn eindeloos. Om jou alle decoratieve mogelijkheden te laten zien, bekijk je snel de onderstaande afbeelding. Je ziet een prachtig en groots blok met de uitstraling van een boom. In het midden, aan de zijkant, zie je de typische jaarringen die iedere boom heeft. Zo wek je de indruk dat je een authentieke boom in jouw huiskamer heeft staan. Hierdoor krijgt de jouw woonruimte een landelijke en knusse sfeer. De bovenzijde van het houtblok is vlak gemaakt. Bovenop het blok is er voldoende plek om woonaccessoires als sfeervolle kaarsen en planten te plaatsen.

Brede houtblokBron: beautyandbeauties.com

5. Frisse houtblokken

Houtblokken komen niet alleen in verschillende uitvoeringen voor, dit geldt ook voor de kleur. Op de onderstaande foto zie je twee houtblokken staan, namelijk een kleine en een grote. Het grote houtblok is in het wit gedecoreerd, wat het blok direct een andere karakter geeft. Het landelijke karakter van het blok heeft een moderne en strakke uitstraling gekregen. Bij het kleinere houtblok is alleen de gladde bovenzijde gekleurd, zodat het hout nog zichtbaar is aan de zijkant.

Witte houtblokkenBron: WOONIO

Geplaatst in: Interieur & Lifestyle