• De échte expert in haarden en kachels.
  • Gegarandeerd het beste advies.
  • Vakkundige installatie, overal in Nederland.
  • Ook voor (maatwerk)interieurbouw.
houtkachel in glazen serre of uitbouw

Kan ik een haard in een aanbouw of serre plaatsen?

Heerlijk in de serre met het uitzicht op een sfeervol vuurtje. Een ontspannen uitvlucht waar je helemaal tot rust kan komen. Ondertussen kijk je naar buiten vanuit de comfortabele stoel, terwijl je het geknisper hoort van de haard. Even tot jezelf komen. Een heerlijk thuisgevoel waar iedereen naar verlangt. Dit is de reden voor veel mensen om een kachel in een serre of uitbouw te plaatsen. Klinkt dit ook voor jou als een ideale situatie? Dan is dit artikel echt wat voor jou! Lees gauw verder en doe inspiratie op voor jouw woning.

  • 23 - 09 - 2016
  • Dennis Dragt
  • 4 minuten
doorkijkhaard binnen buiten voor uitbouw of serre

Welke haard kies je?

De meeste openhaarden, houthaard of gashaard, hebben een rookkanaal nodig om de rookgassen naar buiten te leiden. Dit kan een schoorsteen door het dak zijn, maar ook een kleine pijp door de gevel of een plat dak. Het ligt er maar net aan wat jouw huidige woonsituatie is. Wanneer je kiest voor een sfeervolle houthaard- of kachel, dan moet de afvoer altijd naar boven via het dak plaatsvinden. Deze afvoer moet boven de nok uitkomen en mag niet bij de gevel stoppen. Doe je dit niet? Dan bestaat de kans dat de rookgassen langs ramen of roosters in de woning terecht komen. Dit geldt natuurlijk ook voor jouw buren.

serre met houtkachel

De flexibele gashaard

Of ga je toch voor een gasgestookte haard? Dan heb je meer mogelijkheden voor het plaatsen van het rookkanaal. De gashaarden van tegenwoordig zijn standaard voorzien van een gesloten verbrandingssysteem. Hierbij wordt de benodigde zuurstof, door middel van een dubbelwandig kanaal, direct van buiten onttrokken. De traditionele schoorsteen is hiermee verleden tijd. De afvoer kan zeer eenvoudig in de gevel worden opgenomen.

houtkachel in glazen serre of uitbouw

Geen overlast van rook

Bij het plaatsen van een houtkachel of open haard, in een aanbouw of uitbouw, moet je rekening te houden met verschillende zaken. De uitmonding van de schoorsteen moet namelijk voldoen aan specifieke regels. De kans is groot dat rookgassen langs roosters of ramen op de eerste verdieping terecht komen. Een praktische rookgasventilator biedt hierbij dé oplossing. Hierdoor hoeft je geen hoge schoorsteen of een complex rookkanaal te plaatsen om het probleem te voorkomen. Deze ventilator blaast de rookgassen de lucht in, weg van je eigen huis en die van de buren.

Bekijk ons hele assortiment haarden

Kom langs voor inspiratie & advies

Bezoek ons in Apeldoorn of Rijssen

Daarom kiest u voor Haardenexpert

DÉ HAARDENEXPERT

Wij denken graag met u mee, van haard tot complete opstelling.

GROOT INSTALLATEURSNETWERK

Altijd dichtbij, afstand is geen probleem. Wij rekenen nooit voorrijkosten.

KLANTWAARDERING 8,8

Ruim 3500 haarden geplaatst, klanten waarderen ons met een 8,8.

EXCLUSIEVE SHOWROOM

Sfeer proeven en trends bekijken. Ontdek de nieuwste haarden.

Over Haardenexpert

Meer dan 10 jaar de expert in haarden

Haardenexpert is al vele jaren een van de meest toonaangevende haarden- en kachel zaken. Dat vinden we belangrijk en daar zijn we natuurlijk supertrots op! Door onze persoonlijke benadering en korte lijnen bent u altijd verzekerd van passend advies en een stijlvolle oplossing.

Met reeds 10 jaar ervaring op de markt en een aanstekelijke passie voor het vak gaan wij verder dan de traditionele verkoop. Wij creëren unieke en eigenzinnige haardopstellingen. Daarom vindt u bij Haardenexpert alleen haarden & kachels van absolute topmerken. Onze experts vertellen u hier graag meer over.

Lees verder over Haardenexpert