Vragen? Bel 0548-211550

 

Jutestraat 6A, Rijssen (Ov)

Showroom
Swipe to the left

Kan ik een haard in een aanbouw of serre plaatsen?

Kan ik een haard in een aanbouw of serre plaatsen?
Door Dennis Dragt 4 jaar geleden 93096 keer bekeken

Heerlijk in de serre met het uitzicht op een sfeervol vuurtje. Een ontspannen uitvlucht waar je helemaal tot rust kan komen. Ondertussen kijk je naar buiten vanuit de comfortabele stoel, terwijl je het geknisper hoort van de haard. Even tot jezelf komen. Een heerlijk thuisgevoel waar iedereen naar verlangt. Dit is de reden voor veel mensen om een haard in een serre of aanbouw te plaatsen. Klinkt dit ook voor jou als een ideale situatie? Dan is dit artikel echt wat voor jou! Lees gauw verder en doe inspiratie op voor jouw woning.
Welke haard kies je?

De meeste haarden, houthaard of gashaard, hebben een rookkanaal nodig om de rookgassen naar buiten te leiden. Dit kan een schoorsteen door het dak zijn, maar ook een kleine pijp door de gevel of een plat dak. Het ligt er maar net aan wat jouw huidige woonsituatie is. Wanneer je kiest voor een sfeervolle houthaard- of kachel, dan moet de afvoer altijd naar boven via het dak plaatsvinden. Deze afvoer moet boven de nok uitkomen en mag niet bij de gevel stoppen. Doe je dit niet? Dan bestaat de kans dat de rookgassen langs ramen of roosters in de woning terecht komen. Dit geldt natuurlijk ook voor jouw buren.

Open haardBron: godfatherstyle.com

De flexibele gashaard

Of ga je toch voor een gasgestookte haard? Dan heb je meer mogelijkheden voor het plaatsen van het rookkanaal. De gashaarden van tegenwoordig zijn standaard voorzien van een gesloten verbrandingssysteem. Hierbij wordt de benodigde zuurstof, door middel van een dubbelwandig kanaal, direct van buiten onttrokken. De traditionele schoorsteen is hiermee verleden tijd. De afvoer kan zeer eenvoudig in de gevel worden opgenomen.

Houtkachel in aanbouwBron: godfatherstyle.com

Geen overlast van rook

Bij het plaatsen van een houtkachel of open haard, in een aanbouw, moet je rekening te houden met verschillende zaken. De uitmonding van de schoorsteen moet namelijk voldoen aan specifieke regels. De kans is groot dat rookgassen langs roosters of ramen op de eerste verdieping terecht komen. Een praktische rookgasventilator biedt hierbij dé oplossing. Hierdoor hoeft je geen hoge schoorsteen of een complex rookkanaal te plaatsen om het probleem te voorkomen. Deze ventilator blaast de rookgassen de lucht in, weg van je eigen huis en die van de buren. Ben je trouwens benieuwd geworden wat de kosten zijn een aanbouw? Meer informatie kun je vinden in het artikel ‘Wat kost een verbouwing?’.

Haard in aanbouwBron: maricamckeel.com


Geplaatst in: Interieur & Lifestyle