Vragen? Bel 0548-211550

 

Jutestraat 6A, Rijssen (Ov)

Showroom
Swipe to the left

Haard in de keuken

Haard in de keuken
Door Raymond Dijkgraaf 5 jaar geleden 27536 keer bekeken

Heb je weleens gefantaseerd over het plaatsen van een haard in jouw (gloednieuwe) keuken? Tijdens het kokkerellen de heerlijke warmte voelen van jouw eigen haard? De hedendaagse keuken is het hart van het huis en hier hoort een sfeervolle haardvuur bij. Met een haard zweeft er namelijk een knusse en ontspannende sfeer door de keuken, waardoor het koken een stuk leuker wordt. Gelukkig is dit ook mogelijk in jouw woning!

Denk aan de plaatsing van een gezellige houtkachel, een gebruiksvriendelijke elektrische haard of een strakke inbouwgashaard. En heb je een modern, tijdloos of landelijk keukeninterieur? Dankzij het ruime aanbod aan haarden is voor iedere keukenstijl of persoonlijke smaak de perfecte haard te vinden. Ter inspiratie bekijk je hieronder de vele mogelijkheden van een haard in de keuken.
De knusse sfeer van een houthaard

Als eerst kun je denken aan de charme van een houthaard, waarbij het nostalgische stoken centraal staat. Er is eigenlijk ook niets heerlijker dan het ruiken van de houtgeur en het horen knapperen van de houtblokken. Een sfeer die niet te vergelijken is met een gashaard of een elektrische haard. En bedenk dan dat je deze sfeer in jouw eigen keuken hebt. Heerlijk toch? Tijdens het koken of het avondeten de warmte van de houthaard zien en voelen. Gezellig met de hele familie aan de eettafel.

Bellfires Vertical Bell Small 3

Bij het kiezen van een haard, kijk je eerst naar de grootte van jouw keuken. Het is natuurlijk veel mooier om een grote houthaard te plaatsen met een groots vuurbeeld. Maar wanneer er niet zoveel ruimte is in de keuken, neem dan een verticale haard in overweging. Deze haard is vervolgens te plaatsen in een smalle tussenwand, zodat je de ruimte optimaal gebruikt. Voor iedere keuken is er wel een perfecte oplossing voor te vinden.


De kracht van een gashaard

Toch is niet iedereen weg van een houthaard. Het gesleep met de houtblokken, het regelmatig opruimen van het overgebleven as en het continu aanwakkeren van het vuur. Het is toch een stuk makkelijker als je een afstandsbediening hebt waarmee je alles kunt regelen? Met een simpele druk op de knop, vanaf het kookstel, de haard aanzetten.

Als dit jou aanspreekt, dan adviseer ik je om te kijken naar een gashaard. Zorg er dan wel voor dat de haard op ooghoogte wordt geplaatst. En het mooie is, het vlammenspel van een gashaard lijkt zo levensecht dat het niet te onderscheiden is van een houthaard. Je hebt dus de sfeer van een houthaard en de voordelen van een gashaard.

Faber Fyn 450


Het gemak van een elektrische haard

Voor een houthaard of gashaard heb je vanzelfsprekend een rookkanaal nodig. Maar hiervoor moet je wel een bestaande muur open breken, waardoor de bouwkosten stijgen. Wil je toch een haard in de keuken, maar zo min mogelijk kwijt zijn aan installatiekosten? Kies dan voor een elektrische haard. Het enige wat je nodig hebt is een mooie plek en een stopcontact. Wanneer de haard is geplaatst, plug je simpelweg de stekker in het stopcontact. Voor de rest heb je geen omkijken meer naar de haard. Je hebt dus in een mum van tijd een realistisch vuurbeeld in jouw keuken. Om toch het gevoel van een echte houthaard op te wekken, zijn sommige haarden voorzien van een knisperend geluid en uitspringende vonken.

Elektrische haard

Kortom, er zijn dus genoeg mogelijkheden om een prachtige haard in jouw keuken te plaatsen. Het ligt er maar net aan hoe groot de keuken is en wat voor brandstof jou aanspreekt. Maar voordat je overgaat tot een besluit, schakel je een haardenspeciaalzaak in. Je ontvangt dan een passend advies voor de gewenste plek, vermogen en de uitvoering van de haard.

Geplaatst in: Interieur & Lifestyle