• De échte expert in haarden en kachels.
  • Gegarandeerd het beste advies.
  • Vakkundige installatie, overal in Nederland.
  • Ook voor (maatwerk)interieurbouw.

Wat is het verbruik van een gashaard?

Naast de aanschaf van de gashaard wil je natuurlijk ook het verbruik weten. Deze kosten zie je maandelijks terug op jouw energierekening. En niemand wilt verrast worden door hoge onvoorziene kosten. Je vraagt je het volgende af: wat is het gasverbruik van een gashaard? Maar een concreet antwoord op deze vraag bestaat helaas niet. Er bestaat namelijk geen standaard gasverbruik die voor iedere gashaard van toepassing is. Om toch een zo goed mogelijk antwoord te geven, heb ik een inschatting van een gaskachel verbruik gemaakt.

  • 20 - 01 - 2016
  • Gashaarden
  • Dennis Dragt
  • 3 minuten

Hoeveel verbruikt een gashaard

Het gashaard verbruik is afhankelijk van meerdere factoren. Hierdoor is het moeilijk in te schatten wat een gashaard verbruikt per jaar en de precieze stookkosten. Zo heeft iedere gashaard een ander vermogen. Een kleine gaskachel heeft bijvoorbeeld een nominaal vermogen van slechts 4kW. Terwijl een grote inbouwhaard een vermogen opwekt van maar liefst 12kW.

Daarnaast speelt ook het stookgedrag een belangrijke rol. De ene persoon heeft meer behoefte aan een warmere temperatuur dan de ander. Zelfs de isolatie van de woning heeft een invloed op de stookkosten. Bij een goed, geïsoleerde woning heb je minder vermogen nodig om de warmte te voelen. Om toch een inzicht te krijgen in de kosten, wordt het gasverbruik globaal berekend.

Ontvang persoonlijk advies

Energiekosten van de gashaard

We gebruiken hiervoor het volgende voorbeeld. In deze woonsituatie heeft de familie Schoonhoven een tweezijdige gashaard gekocht en in de woonkamer geplaatst. Deze haard heeft een nominaal vermogen van 7kW. Op een koude winteravond maken zij gebruik van de maximale stand, wat ongeveer 1 kuub per uur verbruikt.

Op basis van de actuele gasprijzen van de leverancier en het aantal uur dat de haard brandt, zijn de gashaard kosten verbruik te berekenen. We gaan nu uit van een gasprijs van € 0,55 cent per uur. In totaal wordt er 4 uur lang op de maximale stand gestookt. De rekensom ziet er als volgt uit: € 0,55 x 4 uur = € 2,20 per avond. Ik wil er wel bij zeggen dat dit slechts een indicatie is. En het totale gasverbruik –en rekening kunnen flink afwijken.

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Kom langs voor inspiratie & advies

Bezoek ons in Apeldoorn of Rijssen

Daarom kiest u voor Haardenexpert

DÉ HAARDENEXPERT

Wij denken graag met u mee, van haard tot complete opstelling.

GROOT INSTALLATEURSNETWERK

Altijd dichtbij, afstand is geen probleem. Wij rekenen nooit voorrijkosten.

KLANTWAARDERING 8,8

Ruim 3500 haarden geplaatst, klanten waarderen ons met een 8,8.

EXCLUSIEVE SHOWROOM

Sfeer proeven en trends bekijken. Ontdek de nieuwste haarden.

Over Haardenexpert

Meer dan 10 jaar de expert in haarden

Haardenexpert is al vele jaren een van de meest toonaangevende haarden- en kachel zaken. Dat vinden we belangrijk en daar zijn we natuurlijk supertrots op! Door onze persoonlijke benadering en korte lijnen bent u altijd verzekerd van passend advies en een stijlvolle oplossing.

Met reeds 10 jaar ervaring op de markt en een aanstekelijke passie voor het vak gaan wij verder dan de traditionele verkoop. Wij creëren unieke en eigenzinnige haardopstellingen. Daarom vindt u bij Haardenexpert alleen haarden & kachels van absolute topmerken. Onze experts vertellen u hier graag meer over.

Lees verder over Haardenexpert