Vragen? Bel 0548-211550

 

Jutestraat 6A, Rijssen (Ov)

Showroom
Swipe to the left

Gashaard met een klassieke schouw

Gashaard met een klassieke schouw
Door Haardenexpert 5 jaar geleden 30181 keer bekeken

Een gashaard met schouw plaatsen is een sfeervolle oplossing wanneer je kiest voor letterlijke en figuurlijke verwarming in huis. Dit meubelstuk brengt sfeer op een geheel eigen manier, ook wanneer de haard niet brandt. Haardenexpert biedt schouwen in diverse stijlen, zodat jij altijd die schouw kiest die bij jouw smaak en interieur past. Kies bijvoorbeeld voor een klassieke zandstenen kasteelschouw of een meer moderne, strak afgewerkte en moderne natuurstenen ombouw. Alle schouwen zijn mogelijk. Zie jij door de bomen het bos niet meer? Neem dan contact met ons op, wij helpen jou graag op weg.Nieuwe of antieke schouw kiezen

Een gashaard met schouw is van nature al een sfeervol geheel. De zelfgekozen omlijsting van een niet van houtvuur te onderscheiden gashaard, is daar medeverantwoordelijk voor. Dankzij de nieuwste technieken is de gashaard tegenwoordig vrijwel niet meer te onderscheiden van een echt houtvuur. Een van de voordelen van een bij jou passende haard, is dat deze jou ongehinderd laat uitkijken op het vuur.

Allereerst is het van belang dat je weet of jij voor een antieke of juist nieuwe schouw kiest. Bij een klassieke schouw ben je afhankelijk van de afmetingen van het bestaande model, maar heeft deze schouw wel een eigen uitstraling. Mogelijkheden om deze afmetingen aan te passen zijn niet altijd mogelijk.

Gashaard met schouw

Wanneer jij een antieke schouw bent tegengekomen, zijn onze adviseurs jou graag van dienst om met jou de mogelijkheden te bespreken die deze schouw biedt. Bij een nieuwe schouw zijn de afmetingen gemakkelijker aan jouw ruimte aan te passen. Ofwel wordt de schouw op maat gemaakt, ofwel wordt deze in een standaardmaat geleverd die past bij ons assortiment aan gashaarden.

Achterwand van de gashaard

Eén van de sfeerbepalende elementen bij een “houtvuur”, is de achterwand van de gashaard. Veelal kan je kiezen uit deze achterwanden:

  • Vlakke achterwand - de standaard achterwand van zwart mat materiaal. Deze wand geeft een groot contrast met de vlammen.
  • Profiel achterwand - ook zwart, maar met profiel uitgevoerd. Dit maakt de haard meer aanwezig.
  • Zwart glazen spiegelwand - de weerspiegeling van de vlammen zorgt voor nog meer effect. Deze wand wordt steeds populairder.
  • Steenmotief en chamotte - een achterwand met steenmotief of chamotte geeft de volledige uitstraling van een echte openhaard. Sommige fabrikanten bieden een steenmotief in de kleuren grijs of geel aan.

Bellfires Vento Classic Medium

Gashaarden passend bij een schouw

Alle grote namen in onze branche hebben modellen in hun assortiment die speciaal ontwikkeld zijn om te combineren met een schouw. Zo bieden wij gashaarden aan van onder meer DRU, Bellfires en Faber. De haarden van deze merken passen uitstekend bij een schouw. Neem dus vooral even een kijkje voor meer inspiratie.

Bellfires Classic Bell Small 3

Haarden voor bestaande schouw

Ook is het mogelijk om één van de gashaarden uit ons assortiment in jouw huidige en reeds bestaande schouw te integreren. Hiervoor zijn ‘inzethaarden’ gemakkelijk. Deze haarden hebben een beperkte inbouwafmeting die het mogelijk maakt om deze te plaatsen in de reeds bestaande opening van schouwen. Wel is het goed om te beseffen dat een inzethaard wat minder mooi ingebouwd kan worden dan een complete inbouwhaard. Er zal altijd een rand zichtbaar zijn tussen de haard en de schouw. Ook heb je minder keuzemogelijkheden als het gaat om achterwanden. Haardenexpert biedt jou daarentegen wel een divers aanbod aan inzethaarden.

Dit artikel geeft jou enkele inzichten in de mogelijkheden die een gashaard met schouw combineren bieden. Voor een volledig en persoonlijk advies kom je langs in onze showroom. Ook kan je contact opnemen met onze adviseurs, zij staan jou graag te woord.