klassieke schouw moderniseren

Gashaard met een klassieke schouw

Een gashaard met schouw plaatsen is een sfeervolle oplossing wanneer je kiest voor letterlijke en figuurlijke verwarming in huis. Dit meubelstuk brengt sfeer op een geheel eigen manier, ook wanneer de haard niet brandt. Haardenexpert biedt schouwen in diverse stijlen, zodat jij altijd die schouw kiest die bij jouw smaak en interieur past. Kies bijvoorbeeld voor een klassieke zandstenen kasteelschouw of een meer moderne, strak afgewerkte en moderne natuurstenen ombouw. Alle schouwen zijn mogelijk. Zie jij door de bomen het bos niet meer? Neem dan contact met ons op, wij helpen jou graag op weg.

  • 26 - 11 - 2015
  • Gashaarden
  • Dennis Dragt
  • 4 minuten
schouw openhaard

Nieuwe of antieke schouw kiezen

Een gashaard met schouw is van nature al een sfeervol geheel. De zelfgekozen omlijsting van een niet van houtvuur te onderscheiden gashaard, is daar medeverantwoordelijk voor. Dankzij de nieuwste technieken is de gashaard tegenwoordig vrijwel niet meer te onderscheiden van een echt houtvuur. Een van de voordelen van een bij jou passende haard, is dat deze jou ongehinderd laat uitkijken op het vuur.

Allereerst is het van belang dat je weet of jij voor een antieke of juist nieuwe schouw kiest. Bij een klassieke schouw ben je afhankelijk van de afmetingen van het bestaande model, maar heeft deze schouw wel een eigen uitstraling. Mogelijkheden om deze afmetingen aan te passen zijn niet altijd mogelijk.

Wanneer jij een antieke schouw bent tegengekomen, zijn onze adviseurs jou graag van dienst om met jou de mogelijkheden te bespreken die deze schouw biedt. Bij een nieuwe schouw zijn de afmetingen gemakkelijker aan jouw ruimte aan te passen. Ofwel wordt de schouw op maat gemaakt, ofwel wordt deze in een standaardmaat geleverd die past bij ons assortiment aan gashaarden.

openhaard schouw

Achterwand van de gashaard

Eén van de sfeerbepalende elementen bij een “houtvuur”, is de achterwand van de gashaard. Veelal kan je kiezen uit deze achterwanden:

-Vlakke achterwand - de standaard achterwand van zwart mat materiaal. Deze wand geeft een groot contrast met de vlammen.

-Profiel achterwand - ook zwart, maar met profiel uitgevoerd. Dit maakt de haard meer aanwezig.

-Zwart glazen spiegelwand - de weerspiegeling van de vlammen zorgt voor nog meer effect. Deze wand wordt steeds populairder.

-Steenmotief en chamotte - een achterwand met steenmotief of chamotte geeft de volledige uitstraling van een echte openhaard. Sommige fabrikanten bieden een steenmotief in de kleuren grijs of geel aan.

gashaard schouw

Gashaarden passend bij een schouw

Alle grote namen in onze branche hebben modellen in hun assortiment die speciaal ontwikkeld zijn om te combineren met een schouw. Zo bieden wij gashaarden aan van onder meer DRUBellfires en Faber. De haarden van deze merken passen uitstekend bij een schouw. Neem dus vooral even een kijkje voor meer inspiratie.

Naar alle gashaarden
gashaard in bestaande schouw

Haarden voor bestaande schouw

Ook is het mogelijk om één van de gashaarden uit ons assortiment in jouw huidige en reeds bestaande schouw te integreren. Hiervoor zijn ‘inzethaarden’ gemakkelijk. Deze haarden hebben een beperkte inbouwafmeting die het mogelijk maakt om deze te plaatsen in de reeds bestaande opening van schouwen. Wel is het goed om te beseffen dat een inzethaard wat minder mooi ingebouwd kan worden dan een complete inbouwhaard. Er zal altijd een rand zichtbaar zijn tussen de haard en de schouw. Ook heb je minder keuzemogelijkheden als het gaat om achterwanden. Haardenexpert biedt jou daarentegen wel een divers aanbod aan inzethaarden.

Dit artikel geeft jou enkele inzichten in de mogelijkheden die een gashaard met schouw combineren bieden. Voor een volledig en persoonlijk advies kom je langs in onze showroom. Ook kan je contact opnemen met onze adviseurs, zij staan jou graag te woord.

Ons assortiment innzet gashaarden

Haardenshowroom in Rijssen

Proef sfeer, voel warmte, bekijk verschillen

Daarom kiest u voor Haardenexpert

DÉ HAARDENEXPERT

Wij denken graag met u mee, van haard tot complete opstelling.

GROOT INSTALLATEURSNETWERK

Altijd dichtbij, afstand is geen probleem. Wij rekenen nooit voorrijkosten.

KLANTWAARDERING 8,8

Ruim 3500 haarden geplaatst, klanten waarderen ons met een 8,8.

EXCLUSIEVE SHOWROOM

Sfeer proeven en trends bekijken. Ontdek de nieuwste haarden.

Over Haardenexpert

Meer dan 10 jaar de expert in haarden

Haardenexpert is al vele jaren een van de meest toonaangevende haarden- en kachel zaken. Dat vinden we belangrijk en daar zijn we natuurlijk supertrots op! Door onze persoonlijke benadering en korte lijnen bent u altijd verzekerd van passend advies en een stijlvolle oplossing.

Met reeds 10 jaar ervaring op de markt en een aanstekelijke passie voor het vak gaan wij verder dan de traditionele verkoop. Wij creëren unieke en eigenzinnige haardopstellingen. Daarom vindt u bij Haardenexpert alleen haarden & kachels van absolute topmerken. Onze experts vertellen u hier graag meer over.

Lees verder over Haardenexpert