Vragen? Bel 0548-211550

 

Jutestraat 6A, Rijssen (Ov)

Showroom
Swipe to the left

Elektrische haard met verwarming

Elektrische haard met verwarming
Door Dennis Dragt 5 jaar geleden 115780 keer bekeken

Warmpjes bij de haard

Ben je op zoek naar een sfeerhaard die ook warmte afgeeft? Dan heb je geluk. Tegenwoordig bestaan er elektrische haarden met een verwarmingsfunctie. Deze toestellen wekken een maximale warmteafgifte van 2kW op. Dit is uiteraard niet genoeg om een grote woonkamer te verwarmen. Je moet dus echt in de buurt van de haard zitten om de warmte te voelen. Natuurlijk is een plaatsing in de woonkamer geen gek besluit. Een elektrische haard is ook geschikt voor de serre, keuken of slaapkamer. Ik adviseer je alleen om een elektrische haard niet als hoofdverwarming te gebruiken. Hieronder heb ik enkele modellen, met een verwarmingsfunctie, voor je op een rijtje gezet. Het verschilt per model welke techniek er wordt gebruikt om het vuurbeeld aan te wakkeren. Jouw persoonlijke smaak speelt een grote rol bij het vinden van het mooiste vlameffect.Faber Rana

Zoals eerder gezegd past een elektrische haard in meerdere ruimtes, van eetkamer tot serre. Doordat je alleen een stopcontact nodig hebt, zijn de mogelijkheden oneindig. Op de onderstaande foto zie je een prachtige inbouwhaard, de Faber Rana, in een slaapkamer. Het vermogen van 1,5kW zorgt voor een plezierige warmte tijdens een koude nacht in bed. Maar het gaat voornamelijk om de levensechte vlammen. Dankzij de LED-verlichting lijken de houtblokken echt te gloeien, wat een ontspannend effect geeft. Het model is ook ideaal te combineren met een natuurstenen schouw.


Faber Stockbridge 2.0 Opti-Myst

Op de tweede foto is een compacte en vrijstaande haard afgebeeld, namelijk de Faber Stockbridge 2.0 Opti-Myst. Deze klassiek ogende kachel zorgt voor een maximaal vermogen van 2kW. Om het vlammenspel aan te wakkeren, heb je slechts water en stroom nodig. Het water wordt vervolgens door het ingebouwde reservoir verdampt. Samen met de LED-verlichting ontstaat er een levensecht vuurbeeld. Combineer het toestel met een klassieke ombouw en woonaccessoires om een uniek interieur te creëren.

Faber Firebox 650 Optiflame

Een plaatsing in de slaapkamer, de woonkamer of de keuken, de Faber Firebox 650 Optiflame zorgt in iedere ruimte voor een huiselijke sfeer. Deze inbouwhaard is geschikt om in een kastenwand of prachtige schouw te plaatsen. Je kunt bijvoorbeeld bovenop de schouw nog enige woonaccessoires kwijt. Of plaats decoratieve houtblokken naast de elektrische haard, zodat je de illusie van een echte houthaard opwekt. Dankzij het realistische vlameffect, in combinatie met de LED-techniek, ontstaat er een mooi vuurbeeld. Deze techniek wordt in de volgende video uitgelegd: https://youtu.be/HES8OW67tUQ.


Faber Niva Opti-myst

Tot slot laat ik je een klassieke elektrische haard zien, namelijk de Faber Niva Opti-myst. Deze inbouwhaard heeft een klein formaat en is vrijwel overal te plaatsen. Van de serre tot de woonkamer, niets is te gek! Maak goed gebruik van verschillende woonaccessoires en ga voor een centrale opstelling. Creëer een knusse zithoek waar je volledig tot rust komt. Door het fijne waterdamp wordt er een prachtig vlameffect gevormd. Dit ziet je terug in de volgende video: https://youtu.be/uOpANfuoGNc.

Vragen of advies?

Heb je enige vragen of behoefte aan advies? Onze deskundige adviseurs staan graag voor u klaar! Wij kunnen je van alle informatie voorzien op het gebied van elektrische haarden. Bij interesse neem je contact op, zodat je een vrijblijvende offerte ontvangt.

Geplaatst in: Interieur & Lifestyle