Vragen? Bel 0548-211550

 

Jutestraat 6A, Rijssen (Ov)

Showroom
Swipe to the left

Een gashaard inbouwen: hoe pak je dit het beste aan?

Een gashaard inbouwen: hoe pak je dit het beste aan?
By Haardenexpert 5 years ago 27289 Views No comments

Een inbouwgashaard is een populaire manier om de woonkamer te verwarmen. Hierbij zijn er meerdere beslissingen die je moet nemen om tot een goede aankoop te komen. Beslissingen die verschillen van de vormgeving van de haard tot de installatie. Maar wat zijn de mogelijkheden voor jouw woning en hoe kom je tot een besluit? Om jou hierbij te helpen, heb ik een aantal tips toegelicht.Advies inwinnen

Bij het kiezen van een inbouwhaard speelt jouw persoonlijke smaak een grote rol. Moet de gashaard een breed vuurzicht tonen of juist een hoog vlammenspel? En hoe moet de haard ingebouwd worden? In combinatie met een ombouw of een klassieke schouw? Voldoende vragen die van invloed zijn op jouw beslissing. Maar er zijn meerdere zaken waar je op moet letten, namelijk het leggen van het rookkanaal en het ideale vermogen. Hierbij is het verstandig om een expert in te schakelen. Een haardenspeciaalzaak vertelt u precies welke gashaard het meest voor u geschikt is en waarom.

Wist je bijvoorbeeld al dat je twee typen gashaarden kunt (laten) inbouwen? De zogenaamde inbouwhaarden en inzethaarden. Een inzethaard is ontworpen om te plaatsen in een al bestaande open ruimte, zoals een bestaande schouw. De inbouwhaard is ontwikkeld om te plaatsen in een nieuwe situatie. Beide haarden vragen om een andere aanpak. Vraag de haardenspeciaalzaak om tijdens het adviesgesprek een 3D-tekening te maken. Zo heb je een duidelijk beeld hoe de inbouwgashaard in jouw woning eruit ziet.

3D tekening inbouwhaard

Gashaard inbouwen met schouw of plateau?

Veel mensen kiezen ervoor om een inzethaard te plaatsen in een bestaande schouw, iets wat in veel gevallen goed mogelijk is. Hierbij is het van belang dat je de opening (breedte, lengte en diepte) van de schouw nauwkeurig opmeet. Op basis hiervan weet je zeker dat de haard naar keuze ook daadwerkelijk past. Het is natuurlijk zonde als de verhoudingen niet overeen komen en de haard wegvalt tegen een te grote muur, of juist te dominant tegen de wand staat.

Is er geen schouw aanwezig? Dan heb je de vrijheid om alles te kiezen wat je wilt. Schouwen, ombouwen en haardplateaus, de wereld ligt wat dat betreft voor je open. De vormgeving van de haard of inbouw wordt voor een deel bepaald door jouw persoonlijke smaak en voorkeuren: design, klassiek, modern of landelijk. Het is allemaal mogelijk. Vergeet niet om te vragen of het verstandig is om zelf de installatie te doen of dat je dat misschien liever aan de vakman overlaat. Veiligheid staat ook hier voorop! Zeker bij een gasaansluiting en een rookkanaal.

Gashaard met plateau

Let bij het kiezen voor een schouw of ombouw op de aanpassingsmogelijkheden, zodat deze passend aan de wand wordt gemaakt. Wanneer je gaat voor een fraai uiterlijk en een ruime keuze, kies je waarschijnlijk voor een schouw van natuursteen. Deze kan zelfs volledig naar wens worden gemaakt. Uiteindelijk beslis je zelf welke haard het beste bij jouw woning past. Maar sta vooral open voor de adviezen van een haardenspeciaalzaak.

Posted in: Gashaard