Vragen? Bel 0548-211550

 

Jutestraat 6A, Rijssen (Ov)

Showroom
Swipe to the left

Een gashaard als afscheiding: de kracht van een 'Roomdivider'

Een gashaard als afscheiding: de kracht van een 'Roomdivider'
Door Dennis Dragt 5 jaar geleden 26834 keer bekeken

Momenteel is het dé trend om een gashaard middenin de woonruimte te plaatsen. Er ontstaan dan twee aparte leefruimtes waar je voldoende uitzicht hebt op het levensechte vuurbeeld. Op deze manier wordt de haard niet alleen gebruikt als warmtebron en sfeermaker, maar ook als een functionele afscheiding. De haard wordt dan vrijstaand of in een muur of wand geplaatst. Het haardvuur is vervolgens aan beide kanten voelbaar en zichtbaar. Daarnaast vergroot een tussenhaard optisch de ruimte. Kortom, een smaakvolle en trendy oplossing om ruimtes van elkaar te scheiden. In deze blog laat ik je daarom verschillende mogelijkheden zien van een gashaard als ruimteverdeler.Een echte eyecatcher

In dit artikel hebben we het over een tunnelhaard. Een tussenhaard is in de meeste gevallen ontwikkeld als een doorkijkhaard. Je kunt het vuur vanuit meerdere ruimtes bekijken. Maar de kracht van een doorkijkhaard is de tunnelvisie. Vanuit de ene kamer kijk je door de haard, langs de vlammen, naar de andere kamer. Zo is de haard tussen de woonkeuken en de zitkamer te plaatsen. Of denk aan een plaatsing tussen de eettafel en de woonkamer. Verticaal in de muur of een brede tunnelhaard. Tegenwoordig is het allemaal mogelijk.

Verticale tunnelhaardBron: interfocus.com

Kom helemaal tot rust

Met een tunnelhaard zorg je voor een prachtige afscheiding wanneer je een gezellige leeshoek, televisieruimte of speelkamer wilt creëren. Zelfs een plaatsing tussen de badkamer en slaapkamer is een uitstekend besluit. Vanuit het bad of bed heb je dan een perfect uitzicht op de vlammen van de haard. Of zet de gashaard aan wanneer de koude winterdagen aankomen. Sla vervolgens een spannend boek open en je komt helemaal tot rust dankzij de sfeervolle gashaard.

Brede gashaard tussen bed en badkamerBron: zillow.com

Bij een tunnelhaard denk je al gauw aan een haard die in het midden van de ruimte wordt geplaatst. Jouw woonruimte wordt prachtig opgedeeld in meerdere ruimtes. Maar er gaat ook veel ruimte verloren. Wil je dit niet? Kies dan voor een kleinere, driezijdige tussenhaard die je tegen de wand plaatst. Zet de haard naast jouw comfortabele bank en bij de eettafel. Vanaf beide plekken zijn de vlammen ideaal te bekijken. Het voornaamste voordeel van een gasgestookte doorkijkhaard is het gemak. Iedere gashaard wordt geleverd met een gebruiksvriendelijke afstandsbediening. Met een simpele druk op de knop, vanaf de bank of eetstoel, zet je de haard eenvoudig aan en uit.

Driezijdige tunnelhaard tegen de muurBron: Helex.nl

Schakel een vakman in

Zoals eerder gezegd is bijna enkele plaatsing een mogelijkheid. Als je de haard middenin de ruimte wilt zetten, dan moet er een veilige oplossing komen voor de afvoerpijp. Er bestaan zelfs doorkijkhaarden die dankzij een flexibel afvoersysteem overal geplaatst worden. Via bochten, via de kruipruimte of benedenverdieping worden de rookgassen naar buiten geleid. Wees niet bang om een haardenspeciaalzaak in te schakelen. Zo ben je verzekerd van een correcte en veilige installatie van de gashaard.

Compacte gashaard in tussenwandBron: debmoe.com

Geplaatst in: Interieur & Lifestyle