• De échte expert in haarden en kachels.
  • Gegarandeerd het beste advies.
  • Vakkundige installatie, overal in Nederland.
  • Ook voor (maatwerk)interieurbouw.

Duurzaam met Biomassa

Veel mensen vragen zich tegenwoordig af hoe je op een milieubewuste manier kan stoken. Er zijn verschillende manieren om dit te doen. Een hele goede manier is met Biomassa. Dit is hout dat niet meer wordt gebruikt in bijvoorbeeld de bouw. Het is dus een soort restafval. Toch is hier uitstekend op te stoken. Op deze manier kan jij op een milieubewuste manier genieten van jouw prachtige haardvuur.

  • 18 - 11 - 2016
  • Houtkachels
  • Jasper Plieger
  • 3 minuten

Wat is Biomassa?

Biomassa is een vorm van CO2-neutrale energie. Dit betekent dat als iets wordt verbrand er evenveel CO2-uitstoot is als wanneer datgene niet wordt verbrand en dus rot. Ook wordt het CO2-neutraal genoemd omdat datgene dat wordt verbrand ook weer snel door de natuur kan worden opgenomen.

Het is belangrijk om te onthouden dat er voor Biomassa geen bomen worden gekapt. Het gaat namelijk om het afval van de bossen. Dit wordt opgeruimd en gebruikt. De bossen krijgen daardoor juist meer ruimte om te groeien. Bij Biomassa moet je ook denken aan al het hout dat overblijft bij de bouw of bij een meubelmaker. Maar ook stuken hout die niet meer de bewerken zijn of krom zijn gegroeid. Dit hout is wel in een prima staat om gestookt te worden.

Duurzaam met Biomassa

Jij kunt op een duurzame manier stoken met Biomassa. Bijvoorbeeld als je het verbrand in jouw houtkachel. Hierdoor komt er wel CO2 in de lucht. Maar deze CO2 wordt daarna weer door de bomen opgenomen. Op deze manier is de cirkel weer rond. Er komt niet meer CO2 vrij door het verbranden van Biomassa. Omdat er even veel CO2 de lucht in zou gaan als het resthout in de natuur of bij fabrieken ongebruikt zou blijven. Nu haal jij er een aangename warmte uit. Daardoor doe jij minder vaak beroep op fossiele brandstoffen zoals aardolie of aardgas. Als je goed stookt bespaar je dus zelfs geld op jouw energierekening. Op veel plekken wordt al gestookt en verwarmt met Biomassa. Denk maar eens aan het verwarmde zwembad om de hoek. In tegenstelling tot wind en zonne-energie kan Biomassa ook opgeslagen worden. Op die manier blijft er altijd energie leverbaar.

Kom langs voor inspiratie & advies

Bezoek ons in Apeldoorn of Rijssen

Daarom kiest u voor Haardenexperts

DÉ HAARDENEXPERT

Wij denken graag met u mee, van haard tot complete opstelling.

GROOT INSTALLATEURSNETWERK

Altijd dichtbij, afstand is geen probleem. Wij rekenen nooit voorrijkosten.

KLANTWAARDERING 8,8

Ruim 3500 haarden geplaatst, klanten waarderen ons met een 8,8.

EXCLUSIEVE SHOWROOM

Sfeer proeven en trends bekijken. Ontdek de nieuwste haarden.

Over Haardenexpert

Meer dan 10 jaar de expert in haarden.

Haardenexpert is al vele jaren een van de meest toonaangevende haarden en kachel zaken van Nederland en België. Dat vinden we belangrijk en daar zijn we natuurlijk supertrots op! Door onze persoonlijke benadering en korte lijnen bent u altijd verzekerd van passend advies en een stijlvolle oplossing.

Met reeds 10 jaar ervaring op de markt en een aanstekelijke passie voor het vak gaan wij verder dan de traditionele verkoop. Wij creëren unieke en eigenzinnige haardopstellingen. Daarom vindt u bij Haardenexpert alleen haarden & kachels van absolute topmerken. Onze experts vertellen u hier graag meer over.

Lees verder over Haardenexpert