Vragen? Bel 0548-211550

 

Jutestraat 6A, Rijssen (Ov)

Showroom
Swipe to the left

Duurzaam met Biomassa

Duurzaam met Biomassa
Door Jasper Plieger 5 jaar geleden 18390 keer bekeken

Veel mensen vragen zich tegenwoordig af hoe je op een milieubewuste manier kan stoken. Er zijn verschillende manieren om dit te doen. Een hele goede manier is met Biomassa. Dit is hout dat niet meer wordt gebruikt in bijvoorbeeld de bouw. Het is dus een soort restafval. Toch is hier uitstekend op te stoken. Op deze manier kan jij op een milieubewuste manier genieten van jouw prachtige haardvuur.Wat is Biomassa?

Biomassa is een vorm van CO2-neutrale energie. Dit betekent dat als iets wordt verbrand er evenveel CO2-uitstoot is als wanneer datgene niet wordt verbrand en dus rot. Ook wordt het CO2-neutraal genoemd omdat datgene dat wordt verbrand ook weer snel door de natuur kan worden opgenomen.

Het is belangrijk om te onthouden dat er voor Biomassa geen bomen worden gekapt. Het gaat namelijk om het afval van de bossen. Dit wordt opgeruimd en gebruikt. De bossen krijgen daardoor juist meer ruimte om te groeien. Bij Biomassa moet je ook denken aan al het hout dat overblijft bij de bouw of bij een meubelmaker. Maar ook stuken hout die niet meer de bewerken zijn of krom zijn gegroeid. Dit hout is wel in een prima staat om gestookt te worden.

Biomassa

Duurzaam met Biomassa

Jij kunt op een duurzame manier stoken met Biomassa. Bijvoorbeeld als je het verbrand in jouw houtkachel. Hierdoor komt er wel CO2 in de lucht. Maar deze CO2 wordt daarna weer door de bomen opgenomen. Op deze manier is de cirkel weer rond. Er komt niet meer CO2 vrij door het verbranden van Biomassa. Omdat er even veel CO2 de lucht in zou gaan als het resthout in de natuur of bij fabrieken ongebruikt zou blijven. Nu haal jij er een aangename warmte uit. Daardoor doe jij minder vaak beroep op fossiele brandstoffen zoals aardolie of aardgas. Als je goed stookt bespaar je dus zelfs geld op jouw energierekening. Op veel plekken wordt al gestookt en verwarmt met Biomassa. Denk maar eens aan het verwarmde zwembad om de hoek. In tegenstelling tot wind en zonne-energie kan Biomassa ook opgeslagen worden. Op die manier blijft er altijd energie leverbaar.

Biomassa Cyclus

Waar koop je Biomassa?

Biomassa is dus een erg duurzame manier van stoken en je kan er zelfs geld mee besparen. Maar waar koop je precies Biomassa? Vaak beschikt de gemeente over een restant wat goedkoop te krijgen is. Maar je kan ook denken aan Staatsbosbeheer en andere boseigenaren. Op die plekken vind je gemakkelijk en goedkoop Biomassa. Ook bij vrijwel alle zagerijen kan je Biomassa kopen. Zelfs het ministerie van Defensie verkoopt het. Ben jij geïnteresseerd geworden in hoe je zo duurzaam mogelijk stookt? Lees dan vooral ook de blog Zo duurzaam mogelijk stoken.

Geplaatst in: Interieur & Lifestyle