Vragen? Bel 0548-211550

 

Jutestraat 6A, Rijssen (Ov)

Showroom
Swipe to the left

De trend van 2016: Scandinavisch design

De trend van 2016: Scandinavisch design
Door Dennis Dragt 5 jaar geleden 9953 keer bekeken

Houtkachels in een wit en fris wooninterieur

Een Scandinavisch wooninterieur is tegenwoordig dé trend van 2016. Dit interieur kenmerkt zich door de strakke lijnen, de lichte kleuren, de eenvoud en een natuurlijke uitstraling. Hierbij is de basiskleur wit die gecombineerd wordt met prachtige grijstinten. Door de kleur wit te hanteren, lijkt de ruimte een stuk groter. Het zorgt voor een rustgevende, ontspannende en ongedwongen sfeer. Om het Scandinavische interieur aan te vullen, maakt u gebruik van natuurlijke materialen zoals vloerkleden, laminaat en hout. Voor de vloer is het aan te raden om voor lichte tinten te gaan zoals beige, bruin, eiken of wit geschilderde laminaat. Om meer contrast te creëren is, het gebruik van de kleur zwart van toegevoegde waarde. Op het gebied van meubels is het verstandig om hetzelfde kleurenpalet aan te houden, namelijk lichte tinten. Denk hierbij aan een bruine (salon)tafel, een witte bank of een houten muurplank. Kies bijvoorbeeld een tafel met chromen poten of hout, waardoor het interieur een moderne uitstraling krijgt. Op de grond legt u een prachtig wollen kleed of een fraaie dierenvacht. Tenslotte vult u het interieur aan met planten, zodat het geheel een natuurlijk effect heeft. De doelstelling is om een totaalplaatje te creëren waar eenvoud en rust centraal staan. Om u volop te inspireren, zijn er verschillende foto’s verzameld die het fraaie Scandinavische interieur benadrukken. Op de foto’s ziet u naast het interieur ook fantastische Scandinavische houtkachels, namelijk Dovre, Lotus en Contura. Dankzij de zwarte bekleding van de kachels springen ze direct in het oog. Droomt u ook van een Scandinavisch wooninterieur en wilt u dit toepassen in uw eigen woning. Dan is deze blog een inspiratiebron voor uw wooninterieur.
1. Vrijstaande houthaard in licht wooninterieur

Op de eerste foto ziet u het typische Scandinavische interieur terug. De bewoners hebben gekozen voor witte wanden, een witte kast, witte laminaat en bruine salontafels. Om de moderne sfeer terug te laten komen, zijn de tafels voorzien van chromen poten. Door lichte tinten te gebruiken, springt de houtkachel er prachtig uit. Deze houtkachel, de Dovre Sense 403, heeft een zwarte bekleding en een sierlijke vormgeving. Dankzij de donkere bekleding komt het vlammenspel prachtig tot zijn recht.


2. Compacte houtkachel in natuurlijk kamer

Op de tweede foto spat de landelijkheid en moderne sfeer ervan af. Het wooninterieur is gevuld met witte banken, een houten salontafel, houtblokken, een natuurlijke plant en een witte achterwand voor de houtkachel. De bewoners hebben voor de kachel, de Dovre Astroline 2, gekozen voor een centrale opstelling. Door de compactheid van het toestel valt de donkere bekleding bescheiden op.


3. Landelijke slaapkamer met driezijdige houthaard

Zoals eerder gezegd is een dierenvacht van toegevoegde waarde in een Scandinavisch wooninterieur. Op de derde afbeelding ziet u een groots koeienvacht die het interieur een landelijke uitstraling geeft. Daarnaast is het bed gedecoreerd met een wollen kleed. Om de natuurlijke sfeer terug te laten komen, is er gebruik gemaakt van een houten wand, een witte tafel, beige traptreden en een rieten houtmand. Deze houtmand is naast een fraaie houtkachel geplaatst, de Contura 550. Doordat de kachel tegen een witte wand is gezet, valt de donkere bekleding direct op. De bewoners hebben voor de vloer geen laminaat gebruikt, maar tegels met een grijstint.


4. Tegelkachel in nieuwerwetse keuken

Een Scandinavisch interieur is niet alleen toepasbaar voor uw woonruimte, maar ook voor de keuken. Dit ziet u fraai terug op de onderstaande foto. De moderne keuken is gedecoreerd in lichte tinten, namelijk wit en lichtbruin. Deze kleuren vindt u terug in het tafelblad, de keukenkasten, de eetkamerstoel, de kozijnen en het vloerkleed. Daarnaast is de keuken aangevuld sierlijke planten en een prachtige tegelkachel, de Contura 660K. Door de witte betegeling op de kachel wordt de nadruk gelegd op de voorzijde, de zwarte haarddeur en het gele vlammenspel. Om de landelijkheid terug te laten komen, zijn er meerdere houtblokken onderin het toestel opgeslagen.


5. Fronthaard in grootse woonruimte

Tenslotte wordt er een ruime woonkamer getoond die ongetwijfeld een Scandinavisch interieur heeft. Voor de vloer hebben de bewoners gekozen voor een lichtbruin laminaat. Om de frisse en moderne sfeer te benadrukken, is de ruimte gevuld met een witte stoel, tafel, boekenkast en zwarte eetstoelen. Wat direct opvalt, is vanzelfsprekend de donkere bekleding van de vrijstaande houtkachel. Deze kachel is tegen een lichte tussenwand geplaatst op een glazen vloerplaat. Vanuit de luie stoel genieten de bewoners eindeloos van het prachtige vuurbeeld van de Lotus 9210.

Geplaatst in: Interieur & Lifestyle