• De échte expert in haarden en kachels.
  • Gegarandeerd het beste advies.
  • Vakkundige installatie, overal in Nederland.
  • Ook voor (maatwerk)interieurbouw.

De mogelijkheden bij een gas openhaard

Wilt u op een leuke en gezellige manier meer sfeer in huis maken? Meer warmte brengen, zowel in temperatuur als in uitstraling en gevoel? Kies dan voor een gas open haard van Haardenexpert! Een gas openhaard biedt vele mogelijkheden, zowel een nieuw exemplaar als een reeds ingebouwd model. Sfeer wordt gebracht door een levendig en kleurrijk vlammenspel, wat zorgt voor een bijzonder effect. Daarnaast biedt deze haard mogelijkheden om in huis te ontspannen. Ook is een haard die op gas brandt een stuk eenvoudiger te gebruiken dan een echte houtkachel. Hierdoor blijft er meer tijd voor ontspanning over. De kans is groot dat uw gashaard vaker brandt dan dat u de houtkachel zou aansteken, maak het uzelf dan ook gemakkelijk! Het blijft een werk om een goede voorraad haardhout te hebben, u moet onder meer hout slepen en drogen om dit vervolgens te kunnen branden. Niet onbelangrijk, het aansteken van een gashaard is tegenwoordig ook niets meer dan het indrukken van de afstandsbediening. Bij sommige gashaarden uit ons assortiment alleen nog maar het bedienen van een knop op een afstandsbediening of mobile device!

  • 26 - 11 - 2015
  • Gashaarden
  • Dennis Dragt
  • 2 minuten

Over de gas open haard

Het begrip "gas open haard" is breed te noemen en dat is een understatement. Veel van onze klanten en/of mensen die een vraag stellen, denken hierbij aan het inbouwen van een gashaard in een bestaande oude open haard. Bij deze methode zijn de vlammen vaak achter een ruit te zien, een echte "open" haard is dit daardoor technisch gezien niet. Niet al te lang geleden waren er gashaarden op de markt verkrijgbaar die geen ruit hadden. Nadeel is wel dat deze haarden werken met een zogenaamd open systeem en daardoor minder veilig zijn en meer rook de ruimte in stoten. Tegenwoordig is de gas openhaard met ruit echter de haard die de meeste mensen kiezen. Bij dit systeem is de gashaard altijd voorzien van een ruit. Dit is veiliger, maar doet niets af aan de sfeer en beleving.

De vlammen zijn bij deze typen haarden goed te zien door de ruit die ook als bescherming wordt ingezet, de ruit zorgt ervoor dat onder meer het as niet de kamer in springt. Deze kachels bieden een geheel eigen en ruimtelijk effect en een levendig vlammenspel in de (woon)kamer. Deze haarden worden voornamelijk als sfeermakers gezien en gebruikt.

Het ombouwen van uw openhaard

Het is ook mogelijk om te kiezen voor het ombouwen van uw huidige haard. Deze kan worden omgebouwd tot gashaard. Een prima oplossing, maar minder geschikt wanneer u het gehele interieur wilt aanpassen. In dat geval gaat u vaak grondig te werk en krijgt de gehele ruimte een make-over. Ombouwen is veiliger, zuiniger en veel eenvoudiger in gebruik. De moderne gashaarden geven vrijwel hetzelfde idee van vuur als een echte open haard. Het type gashaard dat u dan zoekt, wordt een "inzethaard" genoemd.

Het nieuw inbouwen van een gashaard

Inbouw gashaarden zijn haarden die volledig ingebouwd worden en voor een groot deel verdwijnen achter de ombouw. Deze modellen worden veelal gecombineerd met een plateau van natuursteen, een maatwerk kast of met een klassieke schouw. Al naar gelang uw smaak. Door het vele werk dat komt kijken, is de prijs van een nieuw ingebouwde gashaard wel hoger. Onze adviseurs kunnen daar met u over spreken.

Er zijn veel mogelijkheden bij een open gashaard en onze adviseurs spreken daar graag met u over. Neem daarvoor contact met ons op.

Kom langs voor inspiratie & advies

Bezoek ons in Apeldoorn of Rijssen

Daarom kiest u voor Haardenexpert

DÉ HAARDENEXPERT

Wij denken graag met u mee, van haard tot complete opstelling.

GROOT INSTALLATEURSNETWERK

Altijd dichtbij, afstand is geen probleem. Wij rekenen nooit voorrijkosten.

KLANTWAARDERING 8,8

Ruim 3500 haarden geplaatst, klanten waarderen ons met een 8,8.

EXCLUSIEVE SHOWROOM

Sfeer proeven en trends bekijken. Ontdek de nieuwste haarden.

Over Haardenexpert

Meer dan 10 jaar de expert in haarden

Haardenexpert is al vele jaren een van de meest toonaangevende haarden- en kachel zaken. Dat vinden we belangrijk en daar zijn we natuurlijk supertrots op! Door onze persoonlijke benadering en korte lijnen bent u altijd verzekerd van passend advies en een stijlvolle oplossing.

Met reeds 10 jaar ervaring op de markt en een aanstekelijke passie voor het vak gaan wij verder dan de traditionele verkoop. Wij creëren unieke en eigenzinnige haardopstellingen. Daarom vindt u bij Haardenexpert alleen haarden & kachels van absolute topmerken. Onze experts vertellen u hier graag meer over.

Lees verder over Haardenexpert