Vragen? Bel 0548-211550

 

Jutestraat 6A, Rijssen (Ov)

Showroom
Swipe to the left

De aankoop van een houtkachel

De aankoop van een houtkachel
Door Haardenexpert 6 jaar geleden 3624 keer bekeken

Bij de aanschaf van een houtkachel zijn een aantal zaken belangrijk, deze behandelen wij op deze pagina:

Rookkanaal

Een kachel produceert logischerwijs verbrandingslucht, welke afgevoerd moet worden. Dat is de reden dat een houtkachel een rookkanaal nodig heeft. Wanneer een rookkanaal aanwezig is, kan de kachel daarop worden aangesloten. Wanneer sprake is van een gemetseld kanaal wordt een RVS-pijp getrokken om de afvoer gemakkelijker te maken. Wanneer er nog geen rookkanaal aanwezig is, dient een dubbelwandige pijp te worden getrokken die minstens vier meter hoog is. Vanaf vier meter is de kans klein dat de wind de afgevoerde verbrandingslucht terug het huis of het kanaal inblaast. Daar vertellen wij graag meer over wanneer u een specifieke houtkachel heeft gevonden. Het juiste vermogen

Een kachel met het juiste vermogen zorgt ervoor dat u optimaal kunt genieten van de sfeer en warmte. Het juiste vermogen hangt af van de grootte van de ruimte en de aanwezige luchtcirculatie. Helaas kiezen nog steeds veel mensen voor een kachel met een te hoog vermogen. Dit zorgt er niet alleen voor dat het te warm wordt in de woonruimte, maar zo kan de kachel ook nooit optimaal branden. Hierdoor ontstaat er een slechte verbranding, worden de ruiten zwart en een hogere schadelijke uitstoot.

Type en budget

De derde belangrijke voorwaarde is het bedenken welk houtkachel u zoekt en binnen welk budget dat is. Bent u een liefhebber van klassiek of juist modern? Een hoekkachel of een kachel die het pronkstuk van de ruimte is? Dit zijn vragen die alleen u kunt beantwoorden. Daarnaast loopt het aanbod in prijs sterk uiteen. Bepaal daarom uw budget vooraf, dat vergemakkelijkt ook het zoeken naar de juiste houtkachel.

Contact opnemen

Heeft u een vraag over de aankoop van een houtkachel bij Haardenexpert? Een vraag over de soorten kachels uit ons assortiment of een geheel andere vraag? Neem contact met ons op voor een antwoord op deze en al uw andere vragen.