Vragen? Bel 0548-211550

 

Jutestraat 6A, Rijssen (Ov)

Showroom
Swipe to the left

De CV-houtkachel: wat heb je allemaal nodig?

De CV-houtkachel: wat heb je allemaal nodig?
Door Dennis Dragt 5 jaar geleden 32744 keer bekeken

Sfeervol uw huis verwarmen, waarbij rekening wordt gehouden met het milieu en uw portemonnee. Dit is mogelijk wanneer u kiest voor een CV-houtkachel. Een CV-houtkachel verwarmt namelijk op een milieu neutrale en duurzame manier uw gehele woning. Aangezien hout goedkoper is dan gas, kunt u mogelijk tussen de 30 en 50% besparen op de stookkosten. Een win-win situatie voor ieder huishouden!

Maar wat heeft u precies nodig om deze houtkachel optimaal te laten functioneren? Zo zijn er standaard onderdelen als een Cv-systeem, pompset en een beveiligingssysteem vereist. Wilt u meer uit de CV-houtkachel halen? Dan komen zaken als een buffervat, vloerverwarming en zonnecollectoren aan de orde. Hieronder leg ik u haarfijn uit hoe de complete CV-houtkachel eruit ziet.Standaard CV-houtkachel onderdelen

Ten eerste heeft u een Cv-systeem nodig, aangezien de CV-houtkachel hierop wordt aangesloten. Het water dat door de houtkachel is opgewarmd, stroomt namelijk naar uw CV-systeem. Hiervoor is een pompset nodig om het water te vervoeren. Vervolgens wordt het warme water gepompt naar de radiatoren, zodat alle kamers (waar radiatoren staan) verwarmd worden.

CV-houtkachel gekoppeld aan centrale verwarmingssysteem

Daarnaast dient u een temperatuurbeveiliging aan te sluiten, zodat de temperatuur continu wordt gecontroleerd. Wanneer de houtkachel oververhit raakt, spring de temperatuurbeveiliging tijdig in. De CV-kachel wordt vervolgens gekoeld naar een veilig temperatuur.

Optionele CV-houtkachel onderdelen

Optioneel kunt u de houtkachel ondersteunen met een buffervat. Wanneer het buffervat is verwarmd met het cv-water, kunt u het verwarmde water gebruiken voor het douchen. Omdat het vat een opslagfunctie heeft, kunt u volop stoken met de CV-kachel en de warmte later gebruiken. U kunt zelfs de volgende dag douchen met het verwarmde water. Voor de installatie met een warm tapwater aansluiting is een boilervat een vereiste.

Buffervat CV-haard

Tevens is de CV-houtkachel te combineren met een zonneboiler. Deze boiler levert, door middel van zonnecollectoren, op zonnige dagen de warmte. Wanneer de koude dagen aankomen, neemt de houtkachel de verwarmingsfunctie over. De zonnecollectoren zijn onder andere te gebruiken voor uw vloerverwarming.

Zonnecollector

Tenslotte is een warmtepomp een optionele toevoeging voor het opwekken van warm water. Een warmtepomp haalt de warmte van buiten via de lucht, water of uit de grond. Deze warmte is vervolgens op verschillende manier te benutten. Denk bijvoorbeeld aan een aanwezige vloerverwarming of wandverwarming.

Vragen of advies?

Bent u naar aanleiding van dit artikel geïnteresseerd in een CV-houtkachel? Neem contact op met de deskundige adviseurs van Haardenexpert en ontvang een vrijblijvende offerte.

Geplaatst in: Cv-haarden