• De échte expert in haarden en kachels.
 • Gegarandeerd het beste advies.
 • Vakkundige installatie, overal in Nederland.
 • Ook voor (maatwerk)interieurbouw.
Wat kost een cinewall

Wat zijn de cinewall kosten en voorbeelden?

Van idee naar realisatie

Bent u van plan om binnenkort een cinewall met ingebouwde haard aan te schaffen? In de zoektocht naar de perfecte oplossing komen er veel vragen op uw pad. Zoals: ‘Wat kost een cinewall met haard’, ‘Wil ik een cinewall kant en klaar of cinewall op maat’ en ‘Wat is hét perfecte cinewall voorbeeld?’. In deze blog nemen we u mee op weg naar een perfecte cinewall met haard en bent u zeker van een goede voorbereiding. Van idee naar realisatie in 7 stappen, inclusief een cinewall voorbeeld en cinewall kosten:

 • 31 - 01 - 2022
 • Haardmeubel
 • Niek Meijer
 • 5 minuten
cinewall kant en klaar

Wat is een cinewall?

Dé oplossing voor het ophangen van uw tv

Een cinewall is een verzamelnaam voor verschillende opstellingen waar een haard met televisie elkaar vinden. In een cinewall met haard wordt de haard gecombineerd met de tv die erboven hangt. Het is dé oplossing wanneer u zoekt naar een geweldige thuisbioscoop, die zorgt voor luxe, sfeer en comfort. Deze opstelling, vaak een tv-wand of voorzetwand genoemd, zorgt voor een strakke en opgeruimde (woon)ruimte. Niet alleen uw tv en haard werkt u hierin netjes weg, maar ook alle kabels verdwijnen uit het zicht. Om een beter beeld te geven van de cinewall, vindt u verderop in deze blog een cinewall voorbeeld.

Wat zijn de cinewall kosten?

Waarom kiezen voor een cinewall?

Op maat of kant-en-klaar

Een televisie met geïntegreerde haard lijkt misschien niet de meest voor de hand liggende combinatie, maar steeds meer mensen zien in dat het heel goed bij elkaar past. Bij het kiezen van een cinewall met haard zijn uw persoonlijke wensen en voorkeuren een belangrijke factor. Wanneer u kiest voor een cinewall, presenteert u uw tv op een prachtige én praktische manier. Veel ruimte heeft u niet nodig. Dit betekent dat een cinewall voor iedereen en voor elke ruimte een geschikte oplossing is. Een cinewall kan namelijk zorgen voor extra opbergruimte. Naast de tv met haard, is er namelijk ook plaats voor opbergruimtes zoals open vakken, lades of kasten. U kunt een cinewall op maat laten maken bij Haardenexpert.

Cinewall kosten

Cinewall met haard kosten

Beginnen vanaf €1750,-

"Wat is de prijs van een cinewall?" Deze vraag is niet in één zin te beantwoorden. Dit komt doordat de mogelijkheden eindeloos zijn, afhankelijk van uw persoonlijke situatie, wensen en voorkeuren. Het is dus belangrijk om te bepalen wat u wilt, waar uw cinewall aan moet voldoen en wat er écht in moet zitten. We geven u een handig overzicht van de kosten voor een cinewall op maat en de cinewall kant en klaar.

kosten cinewall

Hoe is de cinewall prijs opgebouwd?

Het antwoord op uw vraag

De prijs voor een cinewall is opgebouwd uit verschillende elementen. Per situatie kan de prijs sterk verschillen. Dit komt doordat elke woning bijna uniek is. Bij de cinewall prijs moet u niet alleen denken aan de aanschafprijs van een elektrische- of gashaard, maar ook de bijkomende kosten. Denk aan de gewenste afwerking en het afvoermateriaal. Wilt u de cinewall laten plaatsen door een deskundige installateur? Vergeet dan ook de arbeidskosten niet in de cinewall prijs. In een handig overzicht laten we zien welke onderdelen met het aanschaffen van een cinewall te maken hebben.

cinewall kosten

Wat kost een cinewall, incl. prijsvoorbeelden

In een overzichtstabel

Om een nog beter en realistisch antwoord te krijgen op de vraag ‘Wat kost een cinewall met haard?’, hebben wij voor u een aantal richtprijzen opgesteld.

Uitgangspunten tabel:


* Dit is een adviesprijs van de fabrikant. Neem contact op voor persoonlijk advies.

** Onbehandeld voor schilderen, behangen of stucen.

*** Richtprijs, dit kan per situatie verschillen.

cinewall voorbeeld

Keuzes die de cinewall prijs beïnvloeden

Uitleg van dé expert

Uiteraard speelt de grootte van de cinewall een belangrijke rol in de prijs. Maar dit is niet alles. Veel cinewall opstellingen doen op het eerste gezicht erg op elkaar lijken, maar krijgen toch heel verschillende prijzen. Wat is het verschil? Het verschil zet hem in de details. Denk aan de materialen voor de afwerking, het type haard, de afmetingen, de ruimte voor bijvoorbeeld een soundbar en LED-spotjes en desgewenst wat opbergruimte. Bij het zoeken naar een nieuwe cinewall, komt u voor veel keuzes te staan die een positieve of negatieve invloed hebben op de uiteindelijke prijs. U zult merken dat er, door verstandige keuzes te maken, voor elk budget de juiste cinewall met haard is. Denk bijvoorbeeld aan:

cinewall prijs

Cinewall op maat of kant en klaar

Voor- en nadelen op een rij

De cinewall kosten variëren sterk. U kunt een cinewall kant en klaar kopen of een cinewall laten maken. Natuurlijk zijn er prachtige cinewalls kant en klaar leverbaar, maar het vinden van de juiste oplossing is niet altijd even eenvoudig. Op de vraag: ‘Wat is dan de beste keuze: een kant en klare cinewall of een cinewall op maat?’ is geen eenduidig antwoord te geven. Het is van heel veel factoren afhankelijk welke oplossing het beste past.

Onder een cinewall kant en klaar verstaan we een opstelling die eerder als standaard is ontworpen. De maten staan vaak vast en de opstelling dient op een bepaalde manier geplaatst te worden. In tegenstelling tot standaard wordt maatwerk ingezet om het helemaal naar eigen wens samen te stellen.

cinewall laten maken

Zelf aan de slag of cinewall laten plaatsen?

Overweegt u een cinewall te kopen en staat u te trappelen om zelf aan de slag te gaan? Het is mogelijk om een cinewall zelf te maken, maar daarvoor moet u zelf wel handig zijn en zijn een paar helpende handjes benodigd. Wilt u zeker weten dat de opstelling technisch goed in elkaar zit? Dan is het misschien beter om het ontwerp, uittekenen en plaatsen over te laten aan een professional. Zowel het zelf doen als een cinewall laten plaatsen door een monteur van Haardenexpert brengt voor- en nadelen met zich mee. In het kort:

✔️ Kostenplaatje is lager
✔️ Alles in eigen beheer
❌ Onvoorzien werk is een grote stressfactor
❌ Afhankelijk van eigen kennis, ervaring en gereedschap

kosten cinewall

Aandachtspunten bij cinewall laten plaatsen

Tips & tricks

Er zijn genoeg redenen te bedenken waarom u de klus zou willen uitbesteden. Onderstaande voordelen zijn op basis van onze diensten en ervaringen die wij bij Haardenexpert leveren. Wij spreken uiteraard niet voor andere leveranciers.

 • De juiste middelen en mensen
 • Veiligheid gewaarborgd
 • Eén aanspreekpunt van ontwerp tot plaatsing
 • Totale cinewall kosten zullen hoger zijn
kant en klare cinewall

Advies of inspiratie nodig?

Neem contact op

Soms is het handig om alvast wat cinewall voorbeelden te bekijken. Zo kunt u inspiratie opdoen voor een cinewall op maat gemaakt. Bij onze prachtige cinewall opstellingen krijgt u ook alvast een goede indruk van de mogelijkheden. Wij hebben een aanbod cinewalls met elektrische haard en gashaard cinewall. Uiteraard bent u ook van harte welkom in onze showroom. Vergeet niet om het cinewall voorbeeld dat u mooi vindt, te laten zien aan een adviseur.

Welke cinewall past bij u?

Doe inspiratie op

Kom langs voor inspiratie & advies

Bezoek ons in Apeldoorn of Rijssen

Daarom kiest u voor Haardenexpert

DÉ HAARDENEXPERT

Wij denken graag met u mee, van haard tot complete opstelling.

GROOT INSTALLATEURSNETWERK

Altijd dichtbij, afstand is geen probleem. Wij rekenen nooit voorrijkosten.

KLANTWAARDERING 8,8

Ruim 3500 haarden geplaatst, klanten waarderen ons met een 8,8.

EXCLUSIEVE SHOWROOM

Sfeer proeven en trends bekijken. Ontdek de nieuwste haarden.

Over Haardenexpert

Meer dan 10 jaar de expert in haarden

Haardenexpert is al vele jaren een van de meest toonaangevende haarden- en kachel zaken. Dat vinden we belangrijk en daar zijn we natuurlijk supertrots op! Door onze persoonlijke benadering en korte lijnen bent u altijd verzekerd van passend advies en een stijlvolle oplossing.

Met reeds 10 jaar ervaring op de markt en een aanstekelijke passie voor het vak gaan wij verder dan de traditionele verkoop. Wij creëren unieke en eigenzinnige haardopstellingen. Daarom vindt u bij Haardenexpert alleen haarden & kachels van absolute topmerken. Onze experts vertellen u hier graag meer over.

Lees verder over Haardenexpert