Vragen? Bel 0548-211550

 

Jutestraat 6A, Rijssen (Ov)

Showroom
Swipe to the left

Binnenkijken bij de familie van Holland

Binnenkijken bij de familie van Holland
Door Dennis Dragt 4 jaar geleden 7998 keer bekeken

De familie van Holland had hun droomhaard tot in de puntjes uitgezocht. Ze wilden namelijk een compacte tweezijdige houthaard die in de hoek van de woonkamer wordt geplaatst. Deze hoekhaard moest gecombineerd worden met een modern en strak plateau. Naast het toestel was voldoende ruimte vereist om het plateau te decoreren met fraaie woonaccessoires. Tevens kon de familie van Holland deze plek gebruiken als een knusse en warme zitplaats naast de houthaard. Onder het plateau moest er een ruimte worden opengelaten voor het opbergen van diverse spullen. Door het ruime aanbod aan tweezijdige houthaarden zag de familie door de bomen het bos niet meer. Ze hadden geen flauw benul welke houthaard het beste zou passen in de woonruimte. Om deze reden hebben zij de deskundige hulp van Haardenexpert ingeschakeld.

Na enig contact is er een afspraak gemaakt om de wensen in de showroom te Apeldoorn te bespreken. Dit was ook een uitgelezen kans om meerdere hoekhaarden met eigen ogen te bewonderen. In de inspiratievolle showroom zijn er verschillende toestellen voorgelegd aan de familie, waaronder de Barbas Unilux-6 265 Left/Right 3 en de Wanders Smart 60 Hoek. De familie was niet overtuigd van de voorgestelde houthaarden, totdat de adviseur op een prachtige houthaard kwam, namelijk de Spartherm Varia 2R-55h-4S. Dit was een schot in de roos. De vormgeving, het vermogen en de compactheid van het toestel sloot naadloos aan op het wooninterieur van de familie van Holland. Op basis van de wensen is er direct een schets ontwikkeld en aan de familie gepresenteerd. Ze stemde direct toe, zodat de plaatsing kon beginnen.Waar geplaatst: Amersfoort
Wie: familie van Holland
Soort haard: Spartherm Varia 2R-55h-4S
Type: Houthaard

Schets Spartherm Varia 2R-55h-4S

Plaatsing van de Spartherm Varia 2R-55h-4S

Op de bovenstaande afbeelding aanschouwt u de gerealiseerde schets voor de plaatsing. Zoals u kunt zien zijn alle wensen van de familie in de schets verwerkt, namelijk een tweezijdige hoekhaard in combinatie met een gering plateau. De strakke ombouw, om de haard heen, is doorgetrokken tot aan het plafond. Hierdoor vormt het plateau, de houthaard en het wooninterieur een prachtig geheel. Gezien de bescheiden breedte van de muur was het vereist om een compact, op maat gemaakte plateau te realiseren. Naast de haard is er voldoende ruimte overgelaten voor het plaatsen van woonaccessoires en het creëren van een comfortabele zitplek. Dankzij de uitsparing aan de onderkant heeft de familie voldoende ruimte om bijvoorbeeld een brede mand te plaatsen. Tot slot is er genoeg plek om naast het plateau een meubelstuk of plant neer te zetten.

Spartherm Varia 2R-55h-4S

Inbouwhaard met een modern plateau

U heeft het prachtige resultaat op de vorige foto kunnen aanschouwen. Hier ziet u de Spartherm Varia 2R-55h-4S brandend opgesteld met een wit plateau. In combinatie met de wit gekleurde wanden vormen alle elementen één fraai geheel. Doordat de bovenkant van het plateau (Belgisch hardsteen) en het kader van de haard in het zwart zijn aangeleverd, springt het vlammenspel direct in het oog. Naast de houthaard heeft de familie verschillende woonaccessoires als een plant en een kaars geplaatst. De uitsparing onder het plateau is gevuld met een decoratieve rieten mand. Door al deze losse onderdelen straalt de sfeervolle hoek een knusse en ontspannende sfeer uit.

Spartherm Varia 2R-55h-4S met modern plateau

Om het vlammenspel tot stand te brengen, is het toestel voorzien van gesloten verbrandingssysteem. Hierbij wordt de verse zuurstof, voor de verbranding, uit een externe ruimte getrokken. Wanneer de houthaard eenmaal op kracht is, behaalt de Spartherm Varia 2R-55h-4S een nominaal vermogen van 7kW. Dit is een ideaal vermogen om een middelgrote woonruimte een behaaglijke temperatuur te geven. Doordat de binnenwand is vervaardigd met het vuurvaste materiaal chamotte, wordt de warmte voor een langere periode opgenomen.

Dankzij de hoogwaardige verbranding en materiaal behaalt de tweezijdige haard een rendement van 80%. Het gevolg is dat de familie fors bespaart op de stookkosten. De hoge vlammen bekijkt de familie van Holland door de ruithoogte van 51,2cm. Op de foto’s ziet u een gesloten houthaard met een roestvrijstalen hendel aan de voorzijde. Het voordeel van gesloten stoken is de veiligheid, het aanzienlijke rendement en constante warmteafgifte. Wanneer ze met behulp van de hendel het gepatenteerde liftdeursysteem gebruiken, schakelt de familie van gesloten stoken naar open stoken. Zodoende ruiken ze de overheerlijke houtgeur en luisteren ze naar het ontspannende geluid van de knetterende houtblokken.

Uw eigen Spartherm Varia 2R-55h-4S

Bent u overtuigd van de charme van de Spartherm Varia 2R-55h-4S? En ziet u deze prachtige haard al in de hoek van uw woonkamer staan? Neem direct contact op om alle mogelijkheden voor uw woonsituatie te bespreken. Daarnaast kunt u via de website, e-mail of telefoon een vrijblijvende offerte aanvragen. Neem ook een bezoekje aan de luxe showroom in Rijssen om meerdere modellen in overweging te nemen. Plan via 0548-211550 een afspraak in, zodat u gerust al uw vragen kunt stellen. Onder het genot van een kopje koffie gaan we samen uw droomhaard realiseren.

Geplaatst in: Binnenkijken bij