Vragen? Bel 0548-211550

 

Jutestraat 6A, Rijssen (Ov)

Showroom
Swipe to the left

5 x Leukste manieren voor opslag van haardhout

5 x Leukste manieren voor opslag van haardhout
Door Dennis Dragt 5 jaar geleden 64479 keer bekeken

Decoratieve bewaarplaats bij de houthaard

Tijdens de herfst en wintermaanden kom je helemaal tot rust bij jouw eigen houthaard. Je raakt helemaal ontspannen van het knapperende vuur en de overheerlijke geur van de brandende houtblokken. Samen met de gehele familie genieten jullie eindeloos van de huiselijke sfeer en de aangename temperatuur in de woonkamer. Om de houthaard te laten stoken, heb je vanzelfsprekend hout nodig om het prachtige vuur op te wekken.

Je denkt misschien direct aan een opslag buiten jouw huis, maar heb je al gedacht aan een houtopslag binnenshuis? Naast deze manier van opslag, is een binnenshuis opslag ook zeer decoratief. Houtblokken brengen namelijk een landelijk karakter aan het wooninterieur. Om deze reden heb ik een prachtige lijst samengesteld van bijzondere bewaarplekken, zodat je volop geïnspireerd wordt voor jouw eigen woning.
1. Verticale houtopslag naast vrijstaande houthaard

Op de onderstaande foto zie je een fraaie, ovalen houthaard met een strakke vormgeving. Om de vloer te beschermen, is het toestel geplaatst op een bijpassende vloerplaat. Naast de vrijstaande haard is er een verticale houtopslag aan de wand gemonteerd. Zo is het haardhout altijd binnen handbereik. De vrijhangende opslag is in dezelfde kleur als de haard gedecoreerd, zodat het exterieur op elkaar aansluit. Door het toestel en houtopslag tegen een witte wand te plaatsen, springen beide elementen er prachtig uit.

Houtopslag naast houthaardBron: interiorinsider.nl

2. Open kast als opslagplaats

Een houtslag kan natuurlijk op diverse, prachtige manieren in jouw woonkamer geplaatst worden. Op de vorige foto zag je een zwevende opslag met een beperkte ruimte. Heb je toch liever een houtopslag in de vorm van een open kast? Dan is het onderstaande variant een fantastische keus. Deze accessoire biedt voldoende ruimte om het haardhout op te slaan. De kleur van de kast sluit perfect aan op de kleur van de wanden. In combinatie met een lichtbruin laminaat straalt de woonkamer een chique en modern karakter uit.

Houtkachel met open kastBron: DESIGNED w/ Carla Aston

3. Haardhout bewaren in ombouw

Op de vorige foto’s werden opslagruimtes tegen een lichte wand getoond. Heb je toch liever een prachtig uitzicht op het houtvuur dan de houtblokken? Dan is de volgende opslag een perfecte optie. Hierbij is de haard strak in een zwarte ombouw geplaatst, zodat de nadruk op het vuur wordt gelegd. Aan de linkerkant van de ombouw is er een ruimte open gelaten voor het bewaren van het haardhout. Door de hoogte van het kader is er genoeg ruimte om een flinke opslag aan hout op te slaan. Je geniet dus ongehinderd van de vlammen, zonder dat je gestoord wordt door de houtopslag naast de haard.

HaardombouwBron: 2bhomestyling.nl

4. Stijlvol plateau bij open haard

Je hoeft niet perse het haardhout naast of in een ombouw te bewaren. De onderstaande foto laat je een andere mogelijkheid zien, namelijk onder een plateau. Naast de houthaard is er een prachtig plateau geplaatst waar je heerlijk kunnen zitten. Deze knusse zithoek is gedecoreerd met fraaie woonaccessoires als een lamp en kussen. Onder het plateau zijn praktische ruimtes open gelaten om het haardhout op te slaan. Hierdoor krijgt de gehele kamer een prachtig, landelijke uitstraling. In combinatie met houten meubels, accessoires en een witte wand straalt het interieur een rustige en moderne sfeer uit.

Houtopslag met plateauBron: Danielle Verhelst Interieur & Styling

5. Langwerpige houtopslag in binnenwand

Heb je onvoldoende ruimte in jouw huiskamer voor een houtopslag? Dan kun je een tussenwand gebruiken om het haardhout te bewaren. Maak optimaal gebruik van de wand tussen de woonkamer en de eetkamer. Vanwege de houthaard in de wand is er een kleine opening nodig. Hierbij is er rekening gehouden met de lengte van de houtblokken. Het haardhout moet namelijk niet uit de muur steken. Het mooiste is om deze tussenwand continu te vullen met kleine blokken hout. Hierdoor zijn er geen storende gaten die de vormgeving verpesten.

Tussenwand houtopslagBron: Femkeido Interior Design

Geplaatst in: Interieur & Lifestyle