Vragen? Bel 0548-211550

 

Jutestraat 6A, Rijssen (Ov)

Showroom
Swipe to the left

5 x Voordelige houtmanden

5 x Voordelige houtmanden
Door Dennis Dragt 5 jaar geleden 46315 keer bekeken

Decoratieve en functionele accessoire voor de houthaard

Om het vuur brandend te houden, heb je natuurlijk haardhout nodig. De houtblokken zijn op meerdere manieren opbergen, namelijk in de schuur of in de buurt van de haard. Maar het is een stuk toch handiger als je het haardhout binnen handbereik heb, bijvoorbeeld naast de houtkachel. In dit artikel komt er een prachtige haardaccessoire aan bod, namelijk (rieten) houtmanden. Een houtmand is ideaal om houtblokken op te bergen en te verplaatsen, maar is ook een decoratieve aanwinst voor jouw wooninterieur.

Deze accessoire straalt knusheid en warmte uit, wat perfect past in het sfeertje van een open haard. Houtmanden zijn in verschillende maten en varianten te verkrijgen. Denk hierbij aan ronde, vierkante, halfronde en langwerpige manden. Wil je een ultiem landelijk gevoel van gastvrijheid en rust in jouw interieur creëren? Lees dan verder en bekijk de prachtige foto’s in deze blog.
1. Modieuze houtmand met handvat

Op de eerste foto zie je een stijlvolle houtmand met de vormgeving van een handtas. Deze mand is ontwikkeld van wolvilt, wat de accessoire een moderne uitstraling geeft. Je kunt zeer gemakkelijk jouw haardhout, met de handvat, verplaatsen naar de houtkachel. De houtmand is niet alleen functioneel, maar ook zeer decoratief. Vul de mand met houtblokken en plaats deze naast de haard ter aanvulling voor jouw interieur. Hierdoor creëer je een landelijke sfeer. Deze mand is in 42 prachtige kleuren te verkrijgen bij Veelvilt.

Woltvilten houtmandBron: cosmoligne.com

2. Zwarte mand voor een tweezijdige houthaard

Op de vorige foto zag je een houtmand met een enkele handvat. Hieronder zie je een zwarte, stalen mand met een ronde vorm. Door de zwarte decoratie en de stalen constructie past deze accessoire perfect in een Scandinavisch wooninterieur, namelijk een licht woonkamer met witte meubels. De stalen vormgeving van de houtmand zorgt voor een industrieel sfeertje.

Ronde, stalen houtmandBron: notonthehighstreet.com

3. Halfronde houtmand van riet

Op de voorgaande foto’s zag je twee houtmanden, één van leer en één van woltvilt. Houtmanden zijn natuurlijk ook te verkrijgen in een rieten uitvoering. De onderstaande rieten mand combineert klassiek met een vleugje modern. Deze halfronde accessoire heeft een gewelfde vorm en een handvat aan beide kanten. Dankzij de handvatten is de haardhout gemakkelijk naar de houthaard te verplaatsen. Daarnaast straalt de mand een huiselijke en knusse sfeer uit, wat een aanwinst is voor jouw wooninterieur. Bij Het Mandenhuys is hetzelfde product voor een schappelijke prijs te bestellen.

Halfvormige houtmandBron: hetmandenhuys.nl

4. Vierkante rieten houtmand bij een inbouwhaard

De vierde foto laat een ander formaat zien dan de vorige afbeeldingen, namelijk een vierkante rieten houtmand. Door de grootte en vorm heeft de accessoire voldoende opslag. Hierdoor kun je genoeg houtblokken bewaren en verplaatsen. Het verplaatsen van de mand doe je met de vier rieten handvatten. Dankzij de donkerbruine kleur past de accessoire ideaal in een licht wooninterieur. Voor een vergelijkbare mand bekijk je de vierkante haardmand bij Het Mandenhuys.

Vierkante, rieten houtmandBron: diyremodelcenter.com

5. Mobiele houtmand naast een vrijstaande houthaard

Tenslotte wordt een zwevende houtmand op een metalen standaard getoond. Je legt dan simpelweg de houtblokken in de mand en tilt deze met de stevige handvatten. Met de sterke lussen verplaats je het hout naar de standaard, in de buurt van jouw houtkachel. Een stijlvolle en praktische houtmand. Doordat de mand de grond niet aanraakt, ontstaat er een ruimtelijk effect.

Vrijhangende houtmandBron: de.blomus.com

Geplaatst in: Interieur & Lifestyle