Vragen? Bel 0548-211550

 

Jutestraat 6A, Rijssen (Ov)

Showroom
Swipe to the left

5 Sfeervolle buitenplekjes voor een koele zomeravond

5 Sfeervolle buitenplekjes voor een koele zomeravond
Door Dennis Dragt 5 jaar geleden 4204 keer bekeken

Knusheid en warmte van een buitenhaard

Wilt u meer sfeer in uw tuin creëren en heerlijk buiten zitten tijdens een koele zomeravond? Dan is een buitenhaard in combinatie met een comfortabele zithoek een uitstekende keus. In het gezelschap van uw familie en vrienden geniet u eindeloos van de knusse sfeer. Zo kunt u tot ’s avonds laat nog gezellig in uw tuin of op terras zitten. U geniet iedere avond van de behaaglijke temperatuur en de frisse buitenlucht. Tegenwoordig zijn er diverse buitenhaarden aan te schaffen, van een modern tot een nostalgisch design. Stem de haard af op het tuininterieur, zodat alle elementen één geheel vormen. Hierbij neemt u verschillende materialen in overweging, namelijk roestvrijstaal, beton, steen, corten staal of gietijzer. Iedere bekleding zorgt voor een onderscheidende sfeer in uw tuin. Het is mogelijk om een buitenhaard bij een tuincentra of een bouwmarkt te verkrijgen. Vaak zijn deze toestellen onvoorzien van hoogwaardige kwaliteit, waardoor de levensduur van het product zeer laag is. Om de levensduur van een buitenhaard te garanderen, moet er een bepaald soort staal en dikte worden gebruikt. Voor een kwalitatief toestel moet u een bezoekje brengen bij een professioneel haardenspeciaalzaak zoals Haardenexpert. U bent er dan van verzekerd dat de tuinhaard met duurzame materialen is vervaardigd. Om het zomergevoel helemaal compleet te maken, kiest u voor een buitenhaard waarmee u overheerlijk kunt barbecueën. In deze blog worden er een aantal knusse buitenplekjes getoond, zodat u inspiratie opdoet voor uw eigen tuin. In combinatie met een prachtige buitenhaard spat de gezelligheid, ongedwongenheid en ontspannenheid van de foto's.
1. Moderne tuinhuis met open haard

Op de eerste foto ziet u een prachtig modern tuinhuisje met een licht interieur. De combinatie van de witte bekleding op de bank en de landelijke tafel geeft het geheel een chique karakter. De houthaard is strak in de tussenwand gebouwd, waardoor het vlammenspel prachtig tot zijn recht komt. Doordat de wanden zijn weggehaald, genieten de bewoners ondertussen van de frisse buitenlucht. Kortom, een fraaie ingerichte plek om een gezellige zomeravond door te brengen met vrienden en familie.


2. Strakke inbouwhaard in veranda

Hieronder is een vergelijkbare haard te zien met een strakke inbouw in een wand. Het verschil zit hem juist in het interieur van het tuinhuisje. De bewoners hebben een comfortabele hoekbank geplaatst in combinatie met twee zwarte salontafels. Tijdens een koele zomeravond wordt de houthaard aangestoken, zodat er een plezierige warmte wordt verspreid. Ondertussen kunnen de bewoners languit liggen op de brede bank en genieten van de overheerlijke houtgeur. Een prachtige plek waar een knus zomergevoel centraal staat.


3. Vrijstaande gashaard voor tuin en terras

Vanzelfsprekend heeft u geen tuinhuis nodig om een ontspannen en sfeervol gevoel te krijgen. Naast een fraaie inbouwhaard, zorgt een vrijstaande haard als de Faber the Tube voor een heerlijk zomergevoel. Dit is een mobiele gashaard met een levensecht vlammenspel. Dankzij het compacte formaat hebben de bewoners gekozen voor een centrale opstelling in de tuin. Door de zwarte bekleding van de haard met donkere meubelstukken te combineren, vormt het tuininterieur een prachtig geheel.


4. Knusse en warme sfeer

Buitenhaarden zijn in alle vormen en maten te verkrijgen. Dit is bijvoorbeeld terug te zien op de onderstaande foto. In deze landelijke tuin hebben de bewoners een prachtige doorkijkhaard geplaatst, de Faber the Mood. Dit is een brede gashaard met een tweezijdige vuurzicht. Door de behaaglijke temperatuur geniet de familie eindeloos van de gezellige en comfortabele sfeer. Om de landelijkheid terug te laten komen, is de binnenkant van de tafel met haardhout gevuld. Op deze manier wekken zij de illusie dat ze een authentieke open haard in de tuin hebben.


5. Sfeervolle open haard in stralende tuin

Als laatst wordt er een sfeervolle tuin getoond met diverse accessoires en een prachtige inbouwhaard. Bij deze foto springt het zomergevoel en de ontspannenheid direct in het oog. Door de combinatie van kaarsen, kussens, glazen kommen en een tegelvloer heeft de tuin een stijlvol karakter gekregen. Het lijkt er bijna op alsof u op vakantie bent.

Geplaatst in: Interieur & Lifestyle