Vragen? Bel 0548-211550

 

Jutestraat 6A, Rijssen (Ov)

Showroom
Swipe to the left

5 sfeerhoekjes bij de haard

5 sfeerhoekjes bij de haard
Door Dennis Dragt 5 jaar geleden 14396 keer bekeken

Het interieur van jouw woning moet voor een prettig thuisgevoel zorgen. Een ruimte waar je volledig tot rust komt en jezelf kunt zijn. Om dit thuisgevoel op te wekken, maak je gebruik van sfeervolle meubels en woonaccessoires. Maar in veel woonkamers worden de hoeken van de kamer nog onbenut. Dit is toch eigenlijk zonde van de ruimte? Je kunt bijvoorbeeld een landelijke plant of een industriëlelamp plaatsen. Het is zelfs mogelijk om de hoek te vullen met een prachtige haard. Wanneer je thuis komt, zet je de haard aan en geniet je van de knusheid en de warmte. Dit is pas sfeervol thuis komen! Om jou volop te inspireren heb ik een lijst opgesteld met sfeervolle en huiselijke hoeken met een houthaard of gashaard. Creëer het thuisgevoel waar je al tijden naar verlangt!


1. Zitplek bij een inbouwhouthaard

Bij de hoek van jouw kamer denk je direct aan de hoofdmuren. Maar je kunt een haard ook plaatsen op de hoek van een plateau. Om de wand mooi op te vullen, combineer je de haard met een breed plateau. Kies voor een plateau met uitsparingen en decoreer het in dezelfde kleur als de muur. Dankzij de open ruimtes en de gladde oppervlakte kun je accessoires als houtblokken, vazen, manden of planten een prachtige plek geven. Of plaats comfortabele kussentjes en neem plaats naast de haard.

Driezijdige haard met plateauBron: Uw-haard

2. Minimalistische hoek met hoekhaard

Heb je een smalle tussenwand en wil je deze ruimte goed benutten? Plaats een gashaard die een bescheiden warmte afgeeft. De warmte van gashaarden zijn perfect regelbaar. Je kunt het vermogen eenvoudig verminderen en plaatsnemen naast de haard, zonder dat het te warm wordt. Zet bijvoorbeeld een landelijke stoel neer, pak een boek en komt volledig tot rust. Vergeet de kleine details niet! Een decoratieve houtblok, een dierenvel of een stijlvolle vaas zorgen voor een heerlijke sfeer.

Minimalistisch interieur met hoekhaardBron: planete-deco.fr

3. Vrijstaande houthaard in knusse eetkamer

Niet alleen de hoeken van de woonkamer worden vaak leeg gelaten. Dit geldt ook voor de eetkamer. Zet een vrijstaande haard in de hoek en neem plaats aan de eettafel. Tijdens het avondeten geniet je met de gehele familie van de plezierige warmte van de haard. Heb je de eetkamer in een witte kleur gedecoreerd? Ga dan voor een donkere haard. Een donkere kleur valt namelijk prachtig op in een licht interieur. Plaats ook fraaie schilderijen en/of lijsten om niet teveel nadruk op de haard te leggen.

Lotus Prestige MagicBron: Lotusstoves.com

4. Sfeervolle warmte door een driezijdige houtkachel

De mogelijkheden van een haard zijn oneindig! Heb je een grote, open woonruimte? Waarom plaats je de haard niet direct naast jouw stijlvolle bank? In de avond plof je dan heerlijk op de bank, met de televisie aan, terwijl je heerlijk wordt verwarmd door de haard. Let wel op: stook niet te hard, je wilt natuurlijk niet weggejaagd worden wanneer het te warm wordt.

Vrijstaande haard in open woonruimteBron: .HomeDSGN.

5. Huiselijke leeshoek en frameloze hoekhaard

Ook een smalle, schuine muur is geen probleem voor het plaatsen van een haard. Zet een tweetal stoelen naast de haard en je hebt een knusse zitgedeelte. Zie je het al voor je? In de ochtend wakker worden met een kopje koffie, de krant en de huiselijkheid van een gashaard? Heerlijk toch?

Faber Solution PremiumBron: Faber

Geplaatst in: Interieur & Lifestyle