Vragen? Bel 0548-211550

 

Jutestraat 6A, Rijssen (Ov)

Showroom
Swipe to the left

4 trends voor kachels en haarden in 2016

4 trends voor kachels en haarden in 2016
Door Dennis Dragt 5 jaar geleden 7234 keer bekeken

Toename vraag naar speksteenkachels, pelletkachels en CV-haarden

Hoogstaande merken als Barbas, Lotus, Dovre, Spartherm en Dik Geurts blijven investeren om nieuwe, innoverende kachels en haarden op de markt te zetten. Jaarlijks komen er nieuwe modellen uit met een bijzondere vormgeving of verbrandingssysteem. Momenteel bestaan er zoveel verschillende toestellen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Om jou hierbij te ondersteunen, heb ik in deze blog de belangrijkste ontwikkelingen van 2016 in kaart gebracht.Gekleurde kachels voor jouw wooninterieur

Tegenwoordig zijn diverse kachels te verkrijgen in allerlei kleuren. Je kunt dus de vormgeving van de haard ideaal afstemmen op het interieur van jouw woonkamer. Denk hierbij aan prachtige kleuren als grijs, wit, gebroken wit, zwart, olijfgroen, bruin of blauwzwart. De houtkachels van Dovre zijn een perfect voorbeeld hiervan. Deze kachels zijn namelijk voorzien van emaille (dunne laag gesmolten glas), wat het toestel een glimmende, gladde en harde oppervlakte geeft. Naast een decoratieve functie heeft emaille ook een praktische functie, namelijk de bescherming tegen corrosie. Tot slot is de kachel, door de gladde laag, gemakkelijk schoon te maken.

Dovre Sense 200

Stijgende vraag naar pelletkachels

Steeds vaker stappen consumenten en bedrijven over op het gebruik van pelletkachels. Dit is geen vreemde ontwikkeling. Een pelletkachel is namelijk een uitstekende, alternatieve warmtebron die rekening houdt met het milieu en jouw portemonnee. Door de moderne techniek van nu wordt er een prachtig vuurzicht getoond dat de sfeer van een houtkachel heeft. Daarnaast is het toestel voorzien van het gebruiksgemak van een gaskachel dankzij de automatische ontsteking. De ingebouwde thermostaat zorgt ervoor dat de woonruimte optimaal op temperatuur blijft.

Ten opzichte van een houtkachel stoot een pelletkachel minder geur of fijnstof uit, het toestel is namelijk CO2-neutraal. Daarnaast staan houtpelletkachels bekend om een hoger rendement dan een klassieke houtkachel. Je bespaart dus fors op de stookkosten. Een gemiddeld huishouden is ongeveer €400,00,- per jaar kwijt aan elektriciteit en pellets.

Thermorossi Ciao

De milieuvriendelijkheid van de CV-haard

Wil je aanzienlijk besparen op de stookkosten en een steentje bijdragen aan een gezonder milieu? Dan is een CV-haard of CV-kachel een perfecte investering. Het toestel behaalt namelijk een zeer schone verbranding en een hoog rendement. Deze innoverende toestellen zijn vergelijkbaar met een klassieke houtkachel, alleen een CV-haard beschikt over een extra compartiment waarin water wordt verwarmd. Met behulp van een warmtewisselaar, een met water gevuld systeem, wordt de CV-haard aangesloten op de CV-installatie.

Naast een prachtig vlammenspel zorgen CV-houtkachels ervoor dat de extra warmte gebruikt wordt om het water te verwarmen. Dit warme water kun je vervolgens gebruiken voor de verwarming van jouw huis of voor warm tapwater. Wanneer je met het toestel stookt, wordt het water in de wisselaar verwarmd, wat vervolgens door het CV-systeem wordt verspreid. Ben je gestopt met stoken? Dan neem de normale CV-ketel de functie van de CV-haard over.

Dik Geurts Forte H2O

Scandinavische houtkachels met speksteen

Speksteenkachels worden steeds populairder en dit is niet zonder reden. Een speksteenkachel zorgt namelijk voor een comfortabele en gezonde warmte in jouw woonkamer. Het voornaamste voordeel is de bijzondere gebruiksvriendelijkheid en de langdurige warmteopslag- en afgifte. Wanneer je ongeveer 3 uur stookt, geeft deze houtkachel de gehele dag een plezierige warmte af. In combinatie met de hoogwaardige verbranding behaalt een speksteenkachel gemiddeld een aanzienlijk rendement van 90%. Je houdt dus meer geld over voor de maandelijkse boodschappen of andere vaste lasten.

De verbrandingskamer zorgt ervoor dat de houtblokken volledig verbrand worden, met minder dan 0,1% CO in de rook. Dit is niet alleen gunstig voor een gezonder milieu, maar ook voor jouw gezondheid. Aangezien duurzaamheid in 2016 een belangrijker rol gaat spelen, biedt de milieuvriendelijkheid van een speksteenkachel hierbij dé uitkomst!

Lotus Sola M

Geplaatst in: Interieur & Lifestyle