Vragen? Bel 0548-211550

 

Jutestraat 6A, Rijssen (Ov)

Showroom

Speksteenkachel

Een speksteenkachel zorgt voor een efficiëntere verbranding dan een normale houtkachel. Dankzij de spekstenen bekleding wordt de vrijgekomen warmte (tijdens het stoken) langdurig opgeslagen. Dooft u vervolgens het vuur? Dan geeft de kachel tot wel 24 uur lang een aangename warmte af. Met andere woorden, u heeft relatief weinig hout nodig voor een langdurige warmte. Hierdoor bespaart u flink op de stookkosten. In ons speksteenassortiment vind u voornamelijk vrijstaande kachels terug. Dit zijn ideale modellen om centraal tegen de muur te plaatsen, zodat u een gezellig middelpunt creëert.

72 Artikel(en)

Stel een Aflopende Directie in
 1. pagina 1 van 8
 2. 1
 3. 2
 4. 3
 5. 4
 6. 5
 7. ...
 8. 8

72 Artikel(en)

Stel een Aflopende Directie in
 1. pagina 1 van 8
 2. 1
 3. 2
 4. 3
 5. 4
 6. 5
 7. ...
 8. 8

Efficiënte warmteopslag speksteenkachel

U hebt de term ‘speksteen’ vast wel eens horen vallen in uw zoektocht naar een haard of kachel. Speksteen is namelijk een hele speciale steensoort die vuurbestendiger is dan gietijzer en warmte heel lang vast houdt om het daarna heel geleidelijk af te staan aan de omgeving. Speksteen bestaat voornamelijk uit de bestandsdelen talk, magnesiet en chloriet. Door de grote aanwezigheid (ongeveer 45%) van talk in het speksteen is het een vrij zacht materiaal. Het is dan ook heel makkelijk te bewerken, wat natuurlijk perfect is voor sierschouwen en kachelomhulsels. Na één keer verwarmen wordt het speksteen namelijk keihard! De magnesiet kristallen (ongeveer 45%) bevatten veel metaal, dit geeft het speksteen een aparte glans en een hoog soortelijk gewicht.

Er zijn kachels verkrijgbaar die volledig opgebouwd zijn uit speksteen maar ook gietijzeren toestellen waarbij de wanden bekleed zijn met speksteen. Een gietijzeren frame geeft de kachel stevigheid, zonder dat het wat af doet aan de werking van het speksteen. Speksteen neemt warmte zeer snel op: wel twee tot twee-en-een-half keer zoveel als andere soorten natuursteen. Vervolgens geeft het die warmte gedurende lange tijd gelijkmatig aan de omgeving af. De meest gebruikte kleur speksteen in de kachelwereld is grijs.

Doordat de speksteenkachel nog lang nagloeit, wakkert u de volgende dag het vuur gemakkelijk aan. Deze kachel is voorzien van massief materiaal, waardoor de temperatuur hoger is dan een normale houtkachel. Dankzij de hoge temperatuur blijft de kachelruit zeer schoon, zodat u een optimaal zicht behoudt op het verbluffende vlammenspel. Naast betrouwbaarheid is een speksteenkachel bijzonder veilig. Een CO-vergiftiging of een schoorsteenbrand is vrijwel onmogelijk. Daarnaast worden de wanden en de bovenplaat niet te heet, zodat u en uw kinderen de handen niet verbranden. Anderzijds zorgt de aangewakkerde temperatuur er wél voor dat de kachelruit warm wordt. Met een speksteenkachel heeft u kortom een duurzame aankoop in huis waar u jarenlang van geniet.

Ruim aanbod van hoogstaande fabrikanten

Binnen het assortiment van Haardenexpert vindt u hoogwaardige speksteenkachels van fabrikanten als Contura, Wanders, Barbas en Lotus. Neem bijvoorbeeld een kijkje bij de Contura 820T. Dit is een compacte vrijstaande speksteenkachel met een grootse kachelruit. Met deze fronthaard wekt u een nominaal vermogen van 5kW op. Bent u meer geïnteresseerd in een model met een driezijdig vuurzicht? Dan zijn de modellen de Drooff Piccolino 3S of de Lotus Prio 7M een lust voor het oog. Met de Lotus Prio 7M kunt u naast een heerlijke temperatuur opwekken ook overheerlijk koken. Dit doet u met de geïntegreerde bakoven bovenin de haard.

Tot slot levert Haardenexpert kwalitatieve speksteenkachels van Nederlandse bodem, namelijk het merk Altech. Binnen dit assortiment vindt u prachtige bescheiden kachels terug tegen een schappelijke prijs. Modellen als Altech Ecosy Depot, Altech Eclips Depot en Altech Eclips Gourmet zijn een uitstekende keus voor uw woonsituatie.