• De échte expert in haarden en kachels.
  • Gegarandeerd het beste advies.
  • Vakkundige installatie, overal in Nederland.
  • Ook voor (maatwerk)interieurbouw.

Spartherm liftdeurhaard

Ons assortiment

Spartherm houtkachels zijn een typisch voorbeeld van Duitse degelijkheid. Robuust gebouwd om jarenlang stookplezier te garanderen, maar gegoten in een modern en tijdloos design. Spartherm haarden hebben een reputatie opgebouwd onder houthaardbezitters waar ze trots op mogen zijn. Spartherm maakt kwaliteitshaarden die voldoen aan de nieuwste eisen de we nu aan houtkachels stellen. Spartherm begrijpt wat moderne houtkachelliefhebbers zoeken in een haard. Een efficiënte, betrouwbare en sfeervolle houtkachel die laat zien dat duurzaam houtstoken absoluut mogelijk is. Een mooi voorbeeld hiervan is de Spartherm liftdeurhaard, een schitterende serie inbouwhoutkachels die het authentieke haardgevoel weten te behouden in een modern en duurzaam design. Zoekt u de betere inbouwhaard? Laten we de bijzondere serie Spartherm liftdeurhaarden dan eens wat nader bekijken!

 

Verfijn uw keuze

Met handige filter opties

Spartherm liftdeurhaard

Spartherm liftdeurhaard

Spartherm is klaar voor de toekomst

Spartherm maakt al meer dan 30 jaar de betere houtkachels. In twee moderne fabrieken in Duitsland worden jaarlijks meer dan 55.000 kachels geproduceerd. Dit maakt Spartherm marktleider in Europa. Spartherm besteedt veel aandacht aan het gebruiksgemak en aan het design, zoals duidelijk is te zien aan de Spartherm liftdeurhaard. Spartherm is zich bewust van de verschuivende opvattingen over de houtkachel en investeert veel in het verduurzamen van zijn houtkachels. Door veel aandacht aan de afwerking te besteden is Spartherm een synoniem geworden voor kwaliteit. Voordat een Spartherm liftdeurhaard de fabriek verlaat heeft hij succesvol een reeks intensieve kwaliteitscontroles ondergaan, ook door onafhankelijke keuringsinstanties. Spartherm is klaar voor de toekomst en is de benchmark geworden in zijn branche wanneer het om betrouwbaarheid en gebruiksgemak gaat.

Spartherm haarden, duurzaam & verantwoord

Fraai designelement en een efficiënte warmtebron

Spartherm is met zijn tijd meegegaan. In elke Spartherm liftdeur vindt u daardoor de nieuwste materialen en de allerlaatste innovaties op het gebied van brandertechniek. Spartherm heeft veel aandacht besteedt aan het optimaliseren van het verbrandingsproces waardoor u zeker weet dat u alle mogelijke warmte haalt uit elk gebruikt blok brandhout. Door de goede verbranding loopt de temperatuur in een Spartherm haard op naar hoogtes die bij meer traditionele haarden altijd voor onmogelijk hebben geleken. Hierdoor blijven er weinig reststoffen over en stijgt het rendement van de meeste modellen Spartherm liftdeurhaard tot ver over de 80%! Dit betekent dat 80% van alle opgewekte warmte daadwerkelijk wordt gebruikt om de aanliggende kamer te verwarmen. Een indrukwekkend percentage! Zeker wanneer we dit vergelijken met de schamele 30% die de traditionele open haard wist te bereiken! is een moderne Spartherm liftdeur een fraai designelement en een efficiënte warmtebron die doet wat hij belooft!

Zo werkt de liftdeur

Zo werkt de liftdeur

Van een houtkachel

Maar wat verstaan we nu precies onder het begrip liftdeurhaard? Een liftdeur heeft een deur die in zijn geheel gelift kan worden. In de meeste gevallen gaat het om inbouwhaarden, dus om haarden die in zijn geheel worden ingebouwd zodat alles uit het zicht onttrokken wordt, behalve de ruit en dus het zicht op het vuurspel. Alle Spartherm liftdeurhaarden zijn inbouwhaarden, en dus speciaal ontworpen om ingebouwd te worden in nieuwe situaties zoals bij nieuwbouw het geval is. Spartherm weet hoe belangrijk onbelemmerd vuurzicht is zonder storende elementen. Een Spartherm liftdeurhaard op de juiste manier ingebouwd is een verrijking voor iedere woning. Door het doordachte ontwerp en de minimale omlijsting sluit een Spartherm liftdeurhaard perfect aan op het omliggende materiaal. Hierdoor past een Spartherm houtkachel zich perfect aan bij uw interieurstijl, ongeacht of deze nu heel klassiek is of juist heel erg modern.

Bij Spartherm vindt u altijd de haard die bij u past

Bij Spartherm vindt u altijd de haard die bij u past

Zicht op vuur en vlammen

Spartherm heeft een groot assortiment inbouwhaarden die met het liftdeurmechanisme zijn uitgerust. Zo zijn er hele kleine modellen met weinig vermogen, maar ook enorme modellen die kunnen voldoen aan vrijwel elke warmtewens. Naast de klassieke ruitconfiguraties heeft Spartherm ook hoge verticale inbouwhaarden en hele lage horizontale liftdeurhaarden. Er zijn Spartherm liftdeurhaarden met slechts 1 ruit, de zogenaamde fronthaarden, maar ook tweezijdige, en driezijdige modellen. Er zijn bijvoorbeeld fraaie Spartherm liftdeurhaarden die speciaal zijn bedoeld om geplaatst te worden in een hoekopstelling. Door de extra zijruit bij dit type haarden krijgt uw perspectief een geheel nieuwe invalshoek. De extra zijruit geeft het vuur diepte en volume en verandert uw perceptie van tweedimensionaal naar driedimensionaal!

Wilt u echt iets bijzonders in huis? Een prachthaard waar uw vrienden en familie maar geen genoeg van zullen krijgen? Dan zijn de speciale uitvoeringen van de Spartherm liftdeurhaard zeker het bekijken waard! Bijzonder fraai is bijvoorbeeld de 3 zijdige Spartherm liftdeurhaard. Een haard die ronduit zicht biedt op het vuur en op de vlammen. Omgeven door glas benadert deze haard het authentieke haardgevoel dat we vooral met de traditionele open haard associëren. Met een driezijdige Spartherm liftdeurhaard kunt u overal in uw woonkamer genieten van de sfeer en het rustgevende vlammenspel. Nog een interessant concept is de Spartherm liftdeurhaard als roomdivider. Een roomdivider haard heeft naast de voorruit een achterruit en een zijruit. Door deze bijzondere ruitconfiguratie is een roomdivider perfect als afscheiding tussen twee woongedeeltes. Een Spartherm liftdeurhaard roomdivider is misschien wel de meest smaakvolle manier om de overgang tussen bijvoorbeeld uw woonkamer en keuken te accentueren!

Bijzondere mix van design en techniek

Bijzondere mix van design en techniek

Authentieke open haard gevoel

De liftdeur van elke Spartherm liftdeurhaard is een fraai stukje techniek en design. Alleen de glazen liftdeur blijft in het zicht en scheidt u van het brandende hout. Wilt u nieuw brandhout op het vuur leggen? Met de handige hendel ontgrendelt u het liftdeurmechaniek en kan de liftdeur in zijn geheel naar boven worden geschoven waardoor deze verdwijnt in de ombouw of in de muur waarin de haard is geplaatst. Vanaf het eerste moment dat u de liftdeur bedient voelt u dat u met een doordacht en kwalitatief hoogwaardig product te maken heeft. Met behulp van een ingenieus katrolmechanisme schuift de gehele liftdeur gemakkelijk naar boven. Zonder speling, zonder haperingen en zonder horten en stoten. Het sluiten van de liftdeur gaat al even eenvoudig als het openen. Eenmaal gesloten zorgt de liftdeur voor een goede luchtdichte afdichting zodat het verbrandingsproces optimaal kan plaatsvinden. Door het bijzondere liftdeurmechaniek biedt een Spartherm liftdeurhaard mogelijkheden die geen enkel ander houtkacheltype heeft. Met een Spartherm liftdeurhaard kunt u namelijk ook het authentieke open haard gevoel ervaren. Wanneer u de liftdeur opent staat er niets meer tussen u en het vuur. U kijkt rechtstreeks in de vlammen, u hoort hoe het vuur het hout verteert en bemerkt hoe de typische geur van verbrandend hout uw woonkamer vult met sfeer en gezelligheid. Met een geopende deur is de Spartherm natuurlijk niet meer zo efficiënt als in een gesloten toestand. Doordat er minder controle is over de luchtstromingen presteert het vuur niet optimaal. Maar voor avonden die voor u speciaal zijn kan het tijdelijk openen van de liftdeur zeker meerwaarde hebben. Een meerwaarde die zich moeilijk laat omschrijven, maar die u direct voelt op het moment dat u met een heerlijk drankje geniet van goed gezelschap voor het vuur in uw eigen Spartherm liftdeurhaard.

Spartherm liftdeurhaard kopen?

Spartherm liftdeurhaard kopen?

Onze adviseurs staan u graag ter woord!

Bent u benieuwd geworden naar de Spartherm liftdeurhaard en wilt u graag meer weten? Neem dan geheel vrijblijvend contact op. Onze ervaren adviseurs staan u graag ter woord en geven u graag persoonlijk advies. U kunt ons telefonisch bereiken, maar ook per mail of via onze chat. Natuurlijk bent u ook van harte welkom in onze luxe showroom. Als erkend Spartherm houtkachel dealer vindt u bij ons altijd de meest actuele modellen tegen sterk concurrerende prijzen. Ziet u op tegen de installatie van uw droomhaard? Nergens voor nodig. Onze installateurs staan garant voor een veilige en betaalbare installatie van uw haard, waar dan ook in Nederland. Wilt u meer weten over de Spartherm liftdeurhaard? Wij vertellen u graag waarom wij zo enthousiast zijn over de prachtige serie houtkachels.