Vragen? Bel 0548-211550

 

Jutestraat 6A, Rijssen (Ov)

Showroom

Houtkachels

Houtkachels zorgen voor de ultieme beleving en sfeer. Immers niets overtreft het gevoel van zwoele warmte in combinatie met het knisperen van een houtvuurtje. Stelt u zich eens voor dat u tijdens een koude winteravond heerlijk romantisch bij de haard kan gaan zitten. Een haard die niet alleen warmte uitstraalt maar ook sfeer en beleving brengt in uw woonkamer. Wilt u een prachtige en sfeervolle houtkachel kopen? Kijk dan eens bij ons uitgebreide assortiment houtkachels. Houtkachels van verschillende Nederlandse en buitenlandse topmerken.

23 Artikel(en)

Stel een Aflopende Directie in
  1. pagina 1 van 3
  2. 1
  3. 2
  4. 3

23 Artikel(en)

Stel een Aflopende Directie in
  1. pagina 1 van 3
  2. 1
  3. 2
  4. 3

Houtkachels

De nostalgie van houtkachels

HoutkachelsBij Haardenexpert koopt u prachtige, design houtkachels helemaal afgestemd op uw persoonlijke wensen en voorkeuren. Maar voor welk type houtkachel moet u nu kiezen? Wij snappen dat u door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom helpen wij u graag bij het maken van de juiste keuze, maatwerk noemen wij dat. Helemaal afgestemd op de mogelijkheden, uw wensen of voorkeuren. Weet u al precies wat u wil? Neem dan direct een kijkje tussen de prachtige houtkachels op onze website. Bent u nog niet overtuigd van de het juiste model of type houtkachel voor u geschikt is? Lees dan snel verder op deze pagina. In onderstaand artikel vertellen wij u graag alles over de houtkachel. Welke modellen er zijn, waar u op moet letten en hoe u tot de juiste keuze komt. Heeft u een prachtige model gevonden en wilt u meer informatie of een scherpe aanbieding. Neem dan contact met ons op.

Verschillende soorten houtkachels

Er zijn heel veel verschillende soorten houtkachels. Wij leggen u graag de verschillen en de mogelijkheden uit per type houtkachel. En dit zijn de soorten:

- Vrijstaande houtkachels

- Inzet houtkachels

- Inbouw houtkachels (liftdeur of draaideur houtkachels)

- Vrijhangende houtkachels

Maar welk model past nu het beste bij u? Een vraag die soms lastig te beantwoorden is. Want allereerst zijn de mogelijkheden van uw woning bepalend voor het type houtkachel wat voor u geschikt is. Heeft u al een bestaande situatie waarin een kachel vervangen moet worden? Dan is een inzet houtkachel het meest geschikt. Maar vind u het juist mooi dat een robuuste stalen afvoerpijp zichtbaar is? Dan is vrijstaande houtkachels de ideale oplossing. Kortom elk type houtkachel heeft zijn eigen specifieke voor- en nadelen of plus- / minpunten. Alle verschillende type houtkachels zullen we dan ook eerst even kort uitleggen zodat u daarna de juiste keuze kunt maken.

Vrijstaande houtkachels, robuuste look

Heeft u een mooie industriële look in uw woonkamer? Dan is een vrijstaande houtkachel vaak de juiste keuze. Een vrijstaande houtkachel is, zoals het woord ook al zegt, een kachel die helemaal vrij staat van de muur. Bij dit type houtkachel is de afvoerpijp (die door het dak of de gevel naar buiten gaat) altijd zichtbaar. Hierdoor krijgt de kachel een mooie en robuuste industriële look. Het grote voordeel van vrijstaande houtkachels zijn dat je hem bijna overal in de woning kunt plaatsen. Dit is bij andere type houtkachels niet het geval.

Inbouw houtkachels, prachtig ingebouwd

U kiest voor een inbouw houtkachel als u niet alleen een mooie houtkachel wil maar ook een prachtige houtkachel ombouw. Een inbouw houtkachel wordt namelijk altijd ingebouwd in een ombouw. Deze ze ombouw zorgt ervoor dat de afvoerpijp keurig is weggewerkt. De ombouw van de inbouw houtkachel is in feite altijd maatwerk. De afmeting, kleur en materiaal kan in de meeste gevallen worden afgewerkt naar uw wens en voorkeur. kan worden afgewerkt in de kleur naar wens. Bijv. met stucwerk, behang of gewoon saus.

Liftdeur of draaideur houtkachels

De inbouw houtkachels kunnen gecategoriseerd worden in liftdeur houtkachels en draaideur houtkachels. Bij een liftdeur houtkachel gaat de ruit van de haard van onder naar boven open ‘als een lift’. De haard kan zowel met een open als dichte ruit gestookt worden. Bij een draaideur houtkachel gaat de ruit/deur open door middel van de traditionele draaibeweging. Er zijn veel verschillende soorten draaideuren.

Inzet houtkachels, voor een bestaande situatie

U kiest voor een inzet houtkachel als u al een bestaande situatie heeft met ombouw of schouw. Een inzet houtkachel kan eenvoudig worden geplaatst op de plek van de oude kachel. Haardenexpert biedt een ruim assortiment inzet houtkachels. Bij een inzet houtkachel is de afmeting uiteraard van groot belang. Onze experts helpen u graag bij het maken van de juiste keuze.

Vermogen houtkachel

Houtkachels zijn in alle soorten en maten verkrijgbaar met een hoog en laag rendement. Dat betekent dat wanneer u een laag rendement heeft, u veel meer geld kwijt bent qua stoken, omdat u dan bijv. om de 5 min een nieuw blok hout er in moet leggen, terwijl u met een hoog rendement een half uur met een blok hout doet. Onze houtkachels hebben een grote variatie aan vermogens. Een vermogen wordt altijd aangegeven in kW. Hoe hoger het getal hoe meer vermogen. Het maximale vermogen is rond de 12kW. Er is verder ook niets zo aangenaam als met de hele familie rond een echt houtvuur te zitten, terwijl u geniet van de spelende vlammetjes en het geluid van knisperend hout. Het mooie houtkachels is dat de meeste houtkachels een eigen geur hebben. Gashaarden en elektrische haarden hebben dat niet. Dus als u echt de sfeer in uw huis wilt hebben van spelende vlammetjes, geur en geluid, dan is de houtkachel voor u de juiste keuze.

Een ander aspect wat van groot belang is om het vermogen te bepalen is de grootte van de ruimte. Bij een wat kleinere ruimte wilt u uiteraard niet dat het te warm wordt en bij een grootte ruimte moet het vermogen van de houtkachel voldoende zijn om de hele ruimte te kunnen verwarmen. Welk vermogen in uw situatie het beste is vertellen wij u graag in een adviesgesprek.

Installatie houtkachels

Houtkachels worden vrijwel altijd geïnstalleerd met dubbelwandige RVS pijpen. Dubbelwandige RVS pijpen zijn verplicht volgens het bouwbesluit. Tot het plafond kan enkelwandig worden geïnstalleerd. Vanaf het plafond tot het dak wordt dubbelwandig RVS geïnstalleerd, dit met de reden dat anders de afvoergassen in de pijp blijven hangen, wat de kans op een schoorsteenbrand vergroot. Dit wilt u natuurlijk graag voorkomen. Een dubbelwandige RVS pijp is een pijp die bestaat uit twee pijpen met daar tussen een laag isolatie om de warmte vast te houden waardoor de rook opstijgt en niet blijft hangen. Bij Haardenexpert kunt u kiezen voor twee opties, een houtkachel met of zonder installatie. Onze ervaren monteurs installeren de houtkachel graag in uw woning. Maar wilt u dat liever zelf doen? Geen probleem, wij leveren ook alleen een houtkachel bij u voor de deur. Bel ons gerust voor meer informatie.

Milieubewust stoken met een houtkachel

Het beperken van overlast bij het stoken met een houtkachel is van het allergrootst belang. Immers u vind het toch niet fijn als u last heeft van het stookgedrag van uw buren? Daarom is het van groot belang om goed te kijken met wat voor hout u gaat stoken. Een schone verbranding kan alleen worden bereikt als u stookt met droog en schoon hout. Hout met een vochtpercentage lager dan 20% is geschikt om te stoken. Gemiddeld genomen heeft hout ongeveer 2 tot 3 jaar droogtijd nodig om dit te bereiken, uiteraard is dit wel afhankelijk van het soort hout. Heeft u het juiste hout met een vochtpercentage minder dan 20%? Dan kunt u met een gerust hart de houtkachel aandoen.

Maar welke stookmethode is voor uw houtkachel nu het meest geschikt?

Daar zijn in de loop der jaren al vele onderzoeken naar gedaan, met als conclusie dat de Zwitserse stookmethode de meest veilige en beste manier van stoken is. Deze stookmethode is door een Zwitsers instituut ontwikkelt met als doel veilig en schoon te kunnen stoken zonder overlast te veroorzaken. In tegenstelling tot wat u wellicht gewend bent steekt u met de Zwitserse stookmethode het hout niet van onderen maar juist van boven aan. De ontstane rook tijdens de ontbranding kan direct door de afvoerpijp naar boven worden afgevoerd. En de vlammen vinden vanzelf hun weg naar beneden. Meer weten? Bekijk hier ons filmpje over de Zwitserse stookmethode.

Ruim assortiment aan houtkachels

Bent u ook warm geworden van het bovenstaande verhaal en wilt u deze sfeer ook eens proeven? Kom dan gerust naar onze showroom! Hier hebben wij veel verschillende modellen houthaarden (brandend) opgesteld staan. Houthaarden zijn er in veel verschillende modellen: vrijstaande houthaarden, inbouw houthaarden, inzet houthaarden, hangende houthaarden, speksteen houthaarden en tuinhaarden houtgestookt. Haardenexpert levert o.a. de merken: Altech, Barbas, Faber, Spartherm, Wanders, Dovre, Contura, HWAM, Morso, Wiking, Helex, Nordpeis, Nestor Martin, Jacobus, en Godin.

Houtkachel kopen

Voordat u overgaat tot het kopen van een houtkachel stellen wij ons graag nog even aan u voor. Haardenexpert is landelijk werkend haarden en kachel bedrijf die gashaarden, houtkachels, elektrische haarden en pelletkachels levert in Nederland en België. Door onze deskundigheid en ervaring zijn we uitgegroeid tot een van de grootste haardenzaken van Nederland.

Daarom kiest u voor een houtkachels van Haardenexpert:

- Haardenexpert is dé expert van Nederland,

- Ruim 7500 tevreden klanten,

- Groot assortiment houtkachels,

- Exclusieve showroom in Rijssen waarin verschillende houtkachels staan opgesteld,

- Vrijblijvend advies, wij helpen u graag bij het maken van de juiste keuze.

Houtkachel kopen?

Wilt u meer informatie of een houtkachel kopen? Neem dan contact op met een van onze haardenexperts. Wij staan iedere dag voor u klaar om ute helpen de juiste keuze te maken.