• De échte expert in haarden en kachels.
  • Gegarandeerd het beste advies.
  • Vakkundige installatie, overal in Nederland.
  • Ook voor (maatwerk)interieurbouw.

Barbas Universal-6

Ons assortiment

De Barbas Universal-6 serie is een prachtige lijn met rechthoekige inzethaarden. Deze houthaarden zijn, dankzij het eenvoudige formaat, ideaal te plaatsen in een bestaande situatie. Het unieke aan deze serie is de optionele convectieventilator die achterin het toestel wordt geïntegreerd. Deze ventilator is verantwoordelijk voor een snellere verspreiding van de convectiewarmte. Omdat de ventilator achterin de houthaard wordt bevestigd, is er meer ruimte voor een 9cm verdiepte stookbodem. Hierdoor ervaart u een extra stookcomfort, omdat alle houtdelen in het verbrandingsproces worden meegenomen.

Verfijn uw keuze

Met handige filter opties

Barbas Universal-6 85

Barbas Universal-6 85

Krachtig vermogen

Om een beter beeld te scheppen van de Barbas Universal-6 serie, zijn hieronder een aantal modellen toegelicht.

De Barbas Universal-6 85 is een fraaie inbouwhaard met een nominaal vermogen van 9kW. Dit is een ideaal vermogen van grotere ruimtes een behaaglijke temperatuur te geven. Deze houthaard behaalt niet alleen een krachtig vermogen, maar ook een aanzienlijk rendement van 77%. Hierdoor bespaart u ongetwijfeld fors op de stookkosten. Voer dit toestel uit met één van de vier fraaie inbouwkaders en u geniet eindeloos van het geweldige vlammenspel.

Barbas Universal-6 80

Barbas Universal-6 80

Gesloten verbrandingssysteem

De Barbas Universal-6 80 heeft een warmtebereik tussen de 8 en 12kW en een rendement van maar liefst 77%. Deze rechthoekige houthaard is optioneel te leveren met een gesloten verbrandingssysteem, waarbij de verse zuurstof vanuit een externe ruimte wordt getrokken. Daarnaast gaat u voor de praktische ventilator, zodat de plaatsing eenvoudiger wordt en er meer ruimte voor de stookbodem ontstaat.

Barbas Universal-6 75

Barbas Universal-6 75

Prachtig vuurbeeld

De Barbas Universal-6 75 is net als de Barbas Universal-6 85 voorzien van een krachtig, nominaal vermogen van 9kW. Door een buitenluchtaansluiting aan te schaffen, wordt de benodigde lucht van buitenaf gehaald. Het gevolg is dat het rendement aanzienlijk stijgt. Daarnaast is een gesloten verbranding over het algemeen een stuk veiliger dan een open systeem. In combinatie met een passende inbouwkader is de Barbas Universal-6 75 een lust voor het oog.

Ieder toestel wordt standaard geleverd met een fraai draaideur, zodat u gemakkelijk een nieuwe brandstof in de haard legt. Daarnaast heeft u de mogelijkheid om een keuze te nemen uit vier diverse kaders, namelijk kaderloos, klassiek, verdiept of inbouw. Ieder kader straalt zijn eigen unieke uitstraling uit.

  • Kaderloos: bij deze ombouw is er geen kader zichtbaar.
  • Klassiek kader: met een klassiek kader wordt de plaatsing van de houthaard eenvoudig en netjes uitgevoerd in een bestaande situatie.
  • Verdiept kader: dit kader zorgt voor een prachtig geheel tussen de haard en de ombouw.
  • Inbouwkader: zorgt voor een minimalistische uitstraling, waarbij de nadruk wordt gelegd om het prachtige vuurbeeld.