• De échte expert in haarden en kachels.
  • Gegarandeerd het beste advies.
  • Vakkundige installatie, overal in Nederland.
  • Ook voor (maatwerk)interieurbouw.

Barbas Evolux

Ons assortiment

Barbas is een gevestigde naam in de wereld van iedereen die de houtkachel een warm hart toedraagt. Al vele tientallen jaren komen er kwalitatief hoogwaardige houtkachels uit het Brabantse plaatsje Bladel. Barbas staat voor Dutch Design, voor gebruiksvriendelijke functionaliteit verpakt in een tijdloos en stijlvol ontwerp. Barbas heeft geen gigantische assortiment, liever wordt er gekozen voor een weloverwogen assortiment. Kwaliteit boven kwantiteit is een motto dat Barbas op het lijf lijkt geschreven, een motto dat weerklinkt in iedere Barbas houtkachel. De nieuwe Barbas Evolux serie is hier geen uitzondering op. Compromisloze kwaliteit, gegoten in een strak en modern design, de Evolux serie is Barbas ten voeten uit. Laten we eens wat dieper in gaan op een heel bijzondere serie houtkachels uit eigen land, de Barbas Evolux!

Verfijn uw keuze

Met handige filter opties

Serie: Evolux

Merk: Barbas

per pagina
Sorteer op

Barbas Evolux

Barbas Evolux

Liftdeurhaarden

Onder de naam Evolux brengt Barbas een serie bijzondere inbouw houtkachels op de markt. De Barbas Evolux kachelserie bestaat uit 3 verschillende modellen. Het kleinste exemplaar van de Evolux serie is de Barbas Evolux 65/45, gevolgd door de middelgrote Barbas Evolux 70/55. Het grootste exemplaar is de Barbas Evolux 100/45, een flinke houtkachel met een uitzonderlijk vermogen van bijna 19 kW! Zo is er voor elke warmtebehoefte wel een Barbas Evolux die daar op aansluit. De Barbas Evolux serie bestaat uit liftdeurhaarden. Een liftdeurhaard is een haard waarbij de deur/ruit helemaal naar boven kan worden geschoven zodat deze in zijn geheel in de ombouw verdwijnt. Eenmaal omhoog geschoven verdwijnt de deur/ruit dus helemaal uit het zicht. Hierdoor geeft de Barbas Evolux serie onbelemmerd zicht op het vlammenspel, zonder enige afscherming.

De Barbas Evolux combineert het beste van toen en nu

De Barbas Evolux combineert het beste van toen en nu

Ultieme sfeervuur

Dit bijzondere aspect maakt van de Barbas Evolux inbouw houtkachel het beste alternatief voor de ouderwetse open haard. Op speciale momenten opent u de liftdeur en kijkt u rechtstreeks naar de vlammen. Zo creëert u eenvoudig het ultieme sfeervuur midden in uw eigen woonkamer. Zo heeft de Barbas Evolux de charme van het rechtstreekse vuurcontact wanneer u dit wenst. Sluit u de liftdeur weer volledig dan wordt de brandkamer luchtdicht afgesloten zodat de verbranding optimaal kan plaatsvinden. De efficiency is zo erg hoog, waardoor u minder vervuilt en minder hout hoeft aan te schaffen. Omhoog geschoven is de Barbas Evolux dus een open haard met al zijn aantrekkelijke authentieke aspecten. Gesloten is de Evolux een moderne en luchtdichte houtkachel waarin een optimale verbranding vrijwel gegarandeerd is. De Barbas Evolux is dus een efficiënte en schone kachel bij normaal gebruik, en een klassieke open vuur plaats op de momenten dat uw behoefte aan sfeer en gezelligheid het hoogste is.

Barbas Firescreen & Barbas Opti-Air app

Barbas Firescreen & Barbas Opti-Air app

Mysterieus en sfeervol uiterlijk

Met de Evolux laat Barbas zien dat ze innovatief blijven. Dit ziet u bijvoorbeeld aan de geautomatiseerde luchttoevoer die bedienbaar is met uw smartphone of tablet. Met de handige Barbas Opti-Air app kunt u vanuit uw luie stoel zowel de primaire als secundaire luchttoevoer regelen. Zo heeft u de volledige controle over de verbranding en kunt u deze bijstellen indien gewenst. Ook kunt u met de Opti-Air app precies zien wanneer uw Barbas Evolux houtkachel nieuwe brandstof nodig heeft!

Bijzonder aan de Barbas Evolux inbouw houtkachel is het optionele Fire Screen. Dit is een zwart metalen rooster dat voor de haard kan worden geschoven. Met het Fire Screen krijgt het vuurbeeld een bijzonder mysterieus aanzicht en blijft de warmte nog beter in de haard waardoor het rendement nog verder stijgt. Ook beschermt het Fire Screen de kachelruit en voorkomt dat kleine kinderhanden zich direct kunnen branden aan de ruit met alle mogelijke gevolgen van dien. Het Fire Screen geeft de Barbas Evolux een mysterieus en sfeervol uiterlijk. De felheid van de vlammen en het vuur achter dit stalen vuurscherm zorgt voor bijzondere lichtpatronen en een stoere, industriële look 

Evolux Barbas hout

Evolux Barbas hout

Kwaliteit met stijl en passie

De Barbas Evolux serie bestaat uit drie verschillende inbouw houtkachels. Inbouwkachels zijn speciaal ontworpen om fraai ingebouwd te worden in nieuwe situaties. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan een nieuwe schouw of schoorsteenmantel, of wanneer u een speciaal maatwerkmeubel laat maken voor de Barbas Evolux kachel. Kenmerkend aan een inbouwhaard is dat deze helemaal wordt ingebouwd en uit het zicht wordt weggewerkt, behalve de ruit natuurlijk. De Barbas Evolux heeft een dubbel kader van 8mm dik staal. In de ruimte tussen deze kaders bevinden zich de besturingselementen van zowel de ruit als van het optionele Fire Screen. Het kader van de Barbas Evolux is verdiept ingebouwd zodat deze naadloos overgaat in het omliggende meubel of in de muur waar de Barbas Evolux is ingebouwd. De Barbas Evolux houtkachel wordt zo echt een deel van uw interieur, een exclusieve eyecatcher waar uw vrienden en familie niet omheen kunnen!

Ambachtelijke kwaliteit anno nu

Ambachtelijke kwaliteit anno nu

Jarenlang zorgeloos stookplezier

In ieder model uit de serie Barbas Evolux serie ziet u de ervaring en kunde die Barbas zo groot hebben gemaakt. Voordat op een Evolux Barbas mag staan heeft hij een keur aan tests doorlopen en is hij uitvoerig gecontroleerd door een betrokken medewerker. Wanneer u kiest voor een Barbas Evolux dan kiest u voor een tophaard van Nederlandse bodem. Iedere haard uit de Barbas Evolux serie wordt in Nederland gefabriceerd door één deskundige medewerker vanaf het ruwe begin tot aan de eindmontage Door deze persoonlijke aandacht weet Barbas de efficiency van moderne productiemethoden te combineren met ambachtelijke kwaliteit die we tegenwoordig nog maar zelden zien. De Barbas Evolux houtkachel laat zien welk niveau Barbas heeft bereikt op het gebied van prestaties en verbrandingsoptimalisatie. Wanneer u kiest voor een Barbas Evolux, dan kiest u voor jarenlang zorgeloos stookplezier op de misschien wel de stijlvolste manier.

Evolux Barbas

Evolux Barbas

Duurzaam & verantwoord

Een haard uit de Barbas Evolux serie mag eigenlijk niet meer vergelijken worden met een houtkachel van 20 jaar geleden. We zijn ons meer bewust van het effect van onze handelingen op de wereld om ons heen en termen als fijnstof en CO2 uitstoot zijn nu algemeen bekend geraakt. Hoewel hout tot de hernieuwbare brandstoffen wordt gerekend is het toch belangrijk dat we zo zuinig mogelijk omgaan met ons brandhout. Hout wordt als hernieuwbaar gezien omdat de CO2 die vrijkomt bij verbranding tijdens het leven van het hout is opgenomen. Vrij kort geleden dus in verhouding met de CO2 die vrijkomt bij het verbranden van aardgas. De CO2 in aardgas heeft daar miljoenen jaren opgesloten gezeten en nu komt nu als ‘extra’ weer in onze atmosfeer. Hierdoor wordt houtverbranding minder vervuilend ingeschat als het verbranden van gas. Maar desalniettemin is het zaak om zoveel mogelijk warmte uit elke kilo brandhout te halen. Uit milieuoverwegingen, maar ook omdat een betere verbranding en een beter rendement zorgen voor minder schadelijke reststoffen zoals as, roet en fijnstof. Dat Barbas dit begrijpt is goed te zien aan de Evolux serie. Maar liefst 82% van alle opgewekte warmte wordt daadwerkelijk gebruikt om de kamer waarin de haard staat te verwarmen. Dat is heel wat beter dan de schamele 20%/30% rendement die de klassieke open haard kan leveren!

Barbas Evolux kopen?

Barbas Evolux kopen?

Neem dan snel contact op!

Kent u de charme van gecontroleerd houtvuur in uw eigen woning? Dan laten wij u graag wat nader kennismaken met de Barbas Evolux, een schitterende inbouw houtkachel van het Nederlandse Barbas. Stijlvolle no-nonsense inbouwhaarden met een krachtige uitstraling en indrukwekkende specificaties. Voldoet de kleine Barbas Evolux 65/45 al aan uw eisen? Of ziet u toch meer in de wat grotere Barbas Evolux 70/55? Voor grotere woningen is misschien de Barbas Evolux 100/45 wel de beste keuze, een elegante krachtpatser die zorgt voor warmte, sfeer en gezelligheid. Wilt u weten welke Barbas Evolux kachel het meest geschikt is voor uw situatie? Vraag dan gerust om vrijblijvend advies! Onze ervaren adviseurs weten welke vragen gesteld moeten worden om uw situatie te beoordelen. Wij voorzien u graag van passend advies en ontzorgen graag uw gehele traject. Wij zijn meer dan enkel een haardenleverancier. Onze deskundige installateurs staan garant voor een veilige en betrouwbare installatie door geheel Nederland. Neem dus snel contact op! Wij vertellen graag waarom wij zo enthousiast zijn over de bijzondere serie houtkachels. Graag tot snel!