Speksteenkachel

Speksteenkachel

Ons assortiment

Al sinds mensenheugenis weten we dat stenen warmte kunnen vasthouden. Al heel vroeg ontdekten we dat de stenen die we rondom ons haardvuur pakten de volgende dag nog steeds warm waren. De ene steensoort bleek deze warmte beter vast te houden dan de andere, maar 1 steensoort stak er met kop en schouders boven uit en dat was speksteen. Een speksteen kachel is een kachel bekleedt met, of helemaal gemaakt van speksteen. De speksteenkachels uit ons assortiment vindt u hier of kom langs in onze showroom (speciale showroomactie op vrij 27 mei & za 28 mei 2022).

Verfijn uw keuze

Met handige filter opties

Materiaal: Speksteenkachel

per pagina
Sorteer op
Altech Max B Depot
Altech Max B Depot

Vrijstaand

Richtprijs incl. installatie € 4.999
Altech Grande Nobles Depot
Altech Grande Nobles Depot

Vrijstaand

Richtprijs incl. installatie € 4.300
Altech Grande Nobles Complet
Altech Grande Nobles Complet

Vrijstaand

€ 4.743
Altech Nobles Basis
Altech Nobles Basis

Vrijstaand

Richtprijs incl. installatie € 3.644
Contura 890 T Style Glass
Contura 890 T Style Glass

Vrijstaand

Richtprijs incl. installatie € 5.839
Altech Grande Nobles Gourmet
Altech Grande Nobles Gourmet

Vrijstaand

Richtprijs incl. installatie € 5.083
Altech Grande Massiv
Altech Grande Massiv

Vrijstaand

Richtprijs incl. installatie € 7.825
Altech Nobles Depot
Altech Nobles Depot

Vrijstaand

Richtprijs incl. installatie € 3.919
Altech Grande Nobles Basis
Altech Grande Nobles Basis

Vrijstaand

Richtprijs incl. installatie € 3.867
Altech Massiv
Altech Massiv (klein)

Vrijstaand

Richtprijs incl. installatie € 7.600
Drooff Varese 2 W Speksteen
Drooff Varese 2 W Steen

Vrijstaand

Richtprijs incl. installatie € 7.745
Drooff Solaro 2
Drooff Solaro 2W NatStone

Vrijstaand

Richtprijs incl. installatie € 7.379

Kom gezellig langs!

Drooff Aprica 2 Steen
Drooff Aprica 2 Steen

Vrijstaand

Richtprijs incl. installatie € 4.450
Contura 810 W-Style
Contura 810 W Style

Vrijhangend

Richtprijs incl. installatie € 3.671
Contura 320
Contura 320 A Glass

Vrijstaand

Richtprijs incl. installatie € 4.715
Contura 320
Contura 320 T

Vrijstaand

Richtprijs incl. installatie € 4.828
Contura 320
Contura 320T Glass

Vrijstaand

Richtprijs incl. installatie € 4.936
Contura 610 Style
Contura 610 Style Glass

Vrijstaand

Richtprijs incl. installatie € 4.931
Contura 610 Style
Contura 610 Style Glass A

Vrijstaand

Richtprijs incl. installatie € 5.638
Contura 690
Contura 690 Style Glass

Vrijstaand, Draaibaar

Richtprijs incl. installatie € 5.255
Contura 690
Contura 690T Style

Vrijstaand

Richtprijs incl. installatie € 7.181
Pagina

Wat is een speksteen kachel?

Wat is een speksteen kachel?

Langdurig genieten van de warmte

Voordat we uit kunnen leggen wat een speksteen kachel is beginnen we met het materiaal, speksteen. Speksteen is een bijzonder hard gesteente dat al miljarden jaren onderdeel uitmaakt van onze aarde. Speksteen is ontstaan onder enorme druk en bij enorm hoge temperaturen. Speksteen heeft een hoog soortelijk gewicht en bestaat uit talk, magnesiet en chloriet. De reden waarom de speksteenkachel zo populair is te vinden in het accumulerende vermogen van dit bijzondere materiaal. Een speksteenkachel kan veel van de opgewekte warmte opslaan en deze daarna langdurig weer afgeven aan de omgeving. Een speksteenkachel warmt snel op en blijft gedurende een heel lange periode deze warmte weer geleidelijk vrijgeven. Wanneer een kachel speksteen bezit blijft deze kachel langdurig verwarmen. Ook wanneer het vuur in de haard al geruime tijd gedoofd is! Speksteen wordt vaak gebruikt in combinatie met een houtkachel. Dan noemt men het een speksteen kachel. Dit komt deels door de hoge temperaturen die ontstaan bij de verbranding van hout, en deels door de oorsprong van de speksteenkachel. De eerste speksteenkachels werden gemaakt in Finland waar van nature speksteengroeves aanwezig zijn. Een houtkachel met speksteen bleek ideaal voor de lange koude winters. Een kachel met speksteen bleef maar heerlijk warmte uitstralen, zelfs uren nadat het vuur gedoofd was. Door speksteen te combineren met houtvuur bleek het mogelijk om kachels te maken die voldoende warmte verzorgden voor een lange Finse winternacht. En zo werd de speksteen houtkachel geboren!

Speksteenkachel duurzaam

Speksteen houtkachel

duurzaam en verantwoord

Hoewel we in Nederland traditioneel meer gewend zijn aan aardgas en kolen om ons huis te verwarmen is de speksteen houtkachel nu ook hier in opkomst. Dankzij de superieure eigenschappen van speksteen biedt 
een houtkachel met speksteen nu eenmaal voordelen die geen enkel ander haardtype bezit. Vandaag de dag moeten we steeds zuiniger omspringen met fossiele brandstoffen zoals gas en hout vanwege de klimaatverandering. Tijdens het verbranden van aardgas en hout komt er CO2 gas vrij, een broeikasgas dat voorkomt dat warmte onze atmosfeer weer kan verlaten. De aarde wordt steeds warmer hierdoor en de zeespiegel stijgt door al het smeltende ijs. Dat we zuiniger met onze fossiele brandstoffen moeten omspringen is nu zo’n beetje bij iedereen doorgedrongen. Als we hout verbranden om hitte op te wekken dan moet dat efficiënt en duurzaam. Hoe minder hout we verbranden om onze huizen te verwarmen, hoe minder CO2 gas er zal vrijkomen. Juist door deze nieuwe inzichten staat de speksteenkachel nu volop in de belangstelling. Met geen enkele andere haard heeft u immers zo langdurig warmte en comfort van elke kilo brandhout als met een speksteenkachel!

Speksteen houtkachel groeve

Speksteenkachel vermogen

Ontdek wat er mogelijk is

Traditioneel gezien is er maar één echte speksteenkachel, en dat is een kachel van massief speksteen. Door de haard op te bouwen met grote blokken massief speksteen is het accumulerende effect het grootste. Deze blokken speksteen worden vandaag de dag afgegraven in groeves in Scandinavie en Zuid-Amerika. Ze vormen nog steeds de basis van de moderne speksteenkachel. Door de grote massa materiaal waarvan sprake is bij een echte speksteenkachel kan er heel veel warmte worden opgeslagen en dus ook heel veel warmte weer worden vrijgegeven aan de omgeving. Traditionele Finse speksteen houtkachels zijn om deze redenen erg groot van formaat. Het zijn enorme blokken speksteen met centraal daarin een plaats waar hout kan worden verbrandt. Door slechts 1 of 2 keer per dag wat hout te ontsteken wordt de grote hoeveelheid speksteen warm genoeg om constant stralingswarmte te blijven uitstralen. Een zegen wanneer veel warmte is gewenst met zo min mogelijk moeite, maar helaas niet altijd even praktisch in de praktijk. 

Speksteenkachel materiaal

Informatie speksteenkachel

Praktisch, compact en goedkoop

Niet iedereen kan namelijk een echte speksteen kachel kwijt! De grote steenmassa die nodig is voor een echte speksteenkachel past natuurlijk niet in iedere woonkamer.
Maar dit hoeft gelukkig niet te betekenen dat we helemaal niet kunnen profiteren van de superieure eigenschappen van speksteen! Een houtkachel met speksteen bekleding is namelijk ook in staat om de opgewekte warmte op te slaan. Weliswaar niet zo goed als een kachel van massief speksteen dit kan, maar toch zeker genoeg om het overwegen waard te blijven. Want speksteen is niet alleen goed in het opslaan en verspreiden van warmte, het ziet er ook nog eens heel fraai uit! Het chloriet in speksteen zorgt voor bijzondere kleurschakeringen in het gesteente die zorgen voor een statige exclusieve look.

Houtkachel met speksteen bekleding

Look en feel van een echte spekstenkachel

Een houtkachel met speksteen bekleding oogt daardoor zo mooi dat voor veel mensen het accumulerende effect een bijkomend voordeel is in plaats van de voornaamste reden om voor een speksteen kachel te kiezen! Een houtkachel met speksteen afwerking is in de praktijk praktischer dan de originele massieve speksteenkachel. Niet alleen omdat het formaat bescheidener is, maar ook omdat de hoeveel materiaal die opgewarmd moet worden minder groot is. Hierdoor heeft u sneller resultaat wanneer u kiest voor een houtkachel met speksteen bekleding. De hoeveelheid warmte die wordt opgeslagen in de buitenste laag speksteen is weliswaar minder groot, maar het duurt ook minder lang voordat het materiaal een aangename temperatuur bereikt. De meeste haardliefhebbers die zoeken naar een speksteenkachel zijn door deze oorzaken niet op zoek naar een massieve speksteen houtkachel maar naar een houtkachel met speksteenbekleding. Veel praktischer, compacter, goedkoper en minder definitief als het klassieke origineel uit Finland!

Speksteenkachel kopen

Speksteenkachel kopen

Actuele modellen tegen scherpe prijzen

Bent u enthousiast geworden door de bijzondere eigenschappen van deze natuursteen? 
Informeer dan eens geheel vrijblijvend naar de speksteenkachel prijzen of ons aanbod op het gebied van de houtkachel met speksteen. Met ruim 10 jaar ervaring zijn wij de aangewezen partner tijdens het realiseren van uw haardproject. Als officieel dealer van vrijwel alle gerenommeerde A-merken vindt u bij ons alleen de meest actuele modellen tegen bijzonder scherpe prijzen. Bij ons vindt u speksteenkachels van onder andere Altech, Contura, Wanders, Lotus, Drooff en Morso. Wij laten u graag zien wat er vandaag de dag mogelijk is op het gebied van de spekkachel. U zult verbaasd zijn over de vele verschillende modellen en de vele mogelijkheden! 

Kom langs voor inspiratie & advies

Bezoek onze showroom in Apeldoorn of Rijssen

Vraag nu een offerte aan

Gratis en vrijblijvend

Offerte ontvangen voor een van onze haarden en kachels? Vraag direct een gratis en vrijblijvende offerte aan van uw favoriete haard.

Offerte aanvragen

Haardopstellingen met houthaarden

Combineer een haard met meubel

Een haardopstelling

Een haardopstelling

Zorgt voor een WOW-factor

Een haard gecombineerd met een meubel is een verrijking voor uw woonkamer. Haardenexpert biedt een breed en divers aanbod haardmeubels aan. Helemaal op maat gemaakt, zodat we zeker weten dat deze is afgestemd op uw persoonlijke wensen. Door jarenlange ervaring en samenwerking met experts zijn wij meer dan alleen uw haardleverancier. Van losse haard tot complete opstelling:

Met een tv-meubel Combineer uw tv-meubel en haard tot een complete opstelling. Om tijdens het tv-kijken te genieten van de vlammen.
Met een kastenwand In de kast is ook ruimte voor boeken, accessoires of lichtspotjes.
Met een plateau Zorgt voor een perfecte afwerking van de haard. Kies bijvoorbeeld voor hout of natuursteen.
Met een schouw De haard strak ingebouwd in een schouw of ombouw.
Met een tv-nis Combineer uw tv en haard tot een cinewall. Zo kunt u tv-kijken én tegelijkertijd genieten van het vlammenspel.

Daarom kiest u voor Haardenexpert

Dé haardenexpert

Dé haardenexpert

Wij denken graag met u mee, van haard tot complete opstelling.

Groot installateursnetwerk

Groot installateursnetwerk

Altijd dichtbij, afstand is geen probleem. Wij rekenen nooit voorrijkosten.

Klantwaardering 8,8

Klantwaardering 8,8

Ruim 3500 haarden geplaatst, klanten waarderen ons met een 8,8.

Exclusieve showroom

Exclusieve showroom

Sfeer proeven en trends bekijken. Ontdek de nieuwste haarden.

Maak kennis met Haardenexpert

Maak kennis met Haardenexpert

Neem contact op

Haardenexpert is al vele jaren een van de meest toonaangevende haarden- en kachel zaken. Dat vinden we belangrijk en daar zijn we natuurlijk supertrots op! Door onze persoonlijke benadering en korte lijnen bent u altijd verzekerd van passend advies en een stijlvolle oplossing.

Met reeds 10 jaar ervaring op de markt en een aanstekelijke passie voor het vak gaan wij verder dan de traditionele verkoop. Wij creëren unieke en eigenzinnige haardopstellingen. Daarom vindt u bij Haardenexpert alleen haarden & kachels van absolute topmerken. Onze experts vertellen u hier graag meer over.

Neem contact op