Vragen? Bel 0548-211550

 

Jutestraat 6A, Rijssen (Ov)

Showroom

Houtkachel 4-5 kW

Een houtkachel is vanzelfsprekend een kachel waarin hout als brandstof wordt gebruikt. Houtkachels heb je in allerlei verschillende soorten, kleuren en maten maar er is ook onderscheid te maken in het vermogen. Houtkachels met 4-5kW zijn sfeervolle bijverwarmers die voornamelijk geschikt zijn voor kleinere ruimtes of ruimtes die wat beter geïsoleerd zijn.

373 Artikel(en)

Stel een Aflopende Directie in
 1. pagina 1 van 42
 2. 1
 3. 2
 4. 3
 5. 4
 6. 5
 7. ...
 8. 42

373 Artikel(en)

Stel een Aflopende Directie in
 1. pagina 1 van 42
 2. 1
 3. 2
 4. 3
 5. 4
 6. 5
 7. ...
 8. 42

Houtkachel 4-5 kW

Houtkachel 4-5 kW

Houtkachels met 4-5kW zijn geschikt als bijverwarmers en niet als hoofdverwarmers. Toch wordt er altijd aangeraden om eerder een wat kleinere kachel te kopen, dan een te grote. Dit is vaak het advies vanwege het feit dat op het moment dat je een te grote kachel koopt, hij sneller uitgeschakeld dient te worden, waardoor u minder lang kunt genieten van de haard. Daarnaast kan er met een te grote kachel niet voluit worden gestookt, waardoor er veel schadelijke gassen vrijkomen. Het is daarom goed om u goed te laten informeren door een expert. Een houtkachel met 4-5kW wordt aangeraden bij een goed geïsoleerd huis met een volume van 40 tot 70 m3.

Houtkachels zijn er, naast het verschil in vermogen, ook in allerlei verschillende soorten en maten. Zo zijn er houtkachels die goed passen in een modern interieur, maar er zijn ook houtkachels te verkrijgen die goed passen in een klassiek interieur. Naast stijl is er onderscheid te maken in het vuurzicht. Zo zijn er houtkachels met 4kW met een front vuurzicht, tweezijdige vuurzicht, driezijdig, vierzijdig, vijfzijdig en doorkijkhaarden. Kortom, er is voor ieder wel iets dat bij diegene past. Laat u goed adviseren over uw persoonlijke mogelijkheden.