Vragen? Bel 0548-211550

 

Jutestraat 6A, Rijssen (Ov)

Showroom

Houtkachels Halle

Houtkachel in de buurt van Halle

Houtkachel in de buurt van Halle? Dan bent u bij Haardenexpert op het juiste adres! In onze luxe ingerichte en centraal liggende showroom te Rijssen kunnen onze ervaren verkopers u alle advies geven op het gebied van houthaarden. Haardenexpert heeft installatieploegen door heel Nederland en kan dus ook zeer snel schakelen. Hebt u interesse en behoefte aan meer informatie? Kom langs in onze showroom of neem telefonische contact met ons op: tel.0548-211550 

De houtkachel

Voor de echte liefhebber kan niets op tegen het geluid, de geur en het volle vuur dat hoort bij het stoken met hout. Er zijn vele verschillende soorten houthaarden leverbaar, waaronder vrijstaande houtkachels, vrijhangende houtkachels, inbouw houthaarden, inzet houthaarden en liftdeur houthaarden.

Vuur heeft de mens altijd al geïntrigeerd. Het zorgde voor warmte en licht, je kon ermee koken en materialen mee bewerken. Tegenwoordig zijn houthaarden bedoeld voor verwarming van de desbetreffende ruimte en/of voor de gezellige sfeer die een hout haard of kachel met zich mee brengt.

De nieuwe generatie houtkachels en haarden heeft een sterke technologie met een optimale verbranding. Kiest u voor een gesloten systeem met secundaire en tertiaire zuurstoftoevoer, dan worden de vrijkomende gassen voor ze door de schoorsteen naar buiten verdwijnen volledig verbrand. Bij een gesloten systeem is de kachel gesloten door een glazen raam/deur. Nu zult u wellicht denken dat dit ten koste gaat van de warmte? Maar niets is minder waar. Doordat de haard wordt gesloten stijgt juist de temperatuur in de verbrandingskamer. Daarnaast zijn veel toestellen extra geïsoleerd door achterwanden van vermiculiet. Door de geïsoleerde achterwand wordt verbrandingstemperatuur zo hoog mogelijk gehouden en worden alle stoffen die vrijkomen optimaal verbrand. Dit resulteert niet alleen in een schone verbranding, maar ook in een optimaal genot van de vrijgekomen warmte.