Vragen? Bel 0548-211550

 

Jutestraat 6A, Rijssen (Ov)

Showroom

Houtkachels Haarlemmermeer

Houtkachels in de buurt van Haarlemmermeer

Houtkachel die leverbaar is in of in de buurt van Haarlemmermeer? Dan is Haardenexpert de uitkomst. Haardenexpert is zeer ervaren op het gebied van houthaarden. Onze verkopers geven u graag advies op het gebied van houthaarden. Het blijft bij Haardenexpert niet alleen bij advies en de verkoop van de haarden, wij hebben ervaren installatieploegen door heel Nederland en kunnen daardoor snel handelen en leveren naar uw wens. Bij interesse neemt u gerust contact op:0548-211550 of info@haardenexpert.nl

De houtkachel

Wilt u uw huiskamer op een gezellige en efficiënte manier verwarmen? Dit is mogelijk met een houtkachel. Wanneer u met een houtkachel verwarmt spaart u niet alleen de fossiele brandstoffen u bent ook in staat om uw CO2 uitstoot naar verlagen. Houtkachels zijn in veel Nederlandse huishoudens te vinden. Veel kachels hebben een laag rendement, waardoor er veel warmte verloren gaat. De moderne houtkachels hebben een hoog rendement en verwarmen veel beter dan een open haard of een ouder type houtkachel. De moderne houtkachels verbranden ook veel schoner.

Hout is een natuurlijke brandstof die door het duurzaam aanplanten van bossen weer aangevuld wordt. Hout is als brandstof voor houtkachels vrijwel CO2-neutraal, dit komt doordat het hout evenveel CO2 vrijgeeft als het voor zijn groeiproces gebruikt. Nu de gasprijzen blijven stijgen en de voorraden langzaam op raken is een houtkachel dus een prijs- en milieubewuste keuze.

Houthaarden en kachels hebben altijd een open verbranding systeem. Het is belangrijk te weten dat, wanneer u kiest voor een houthaard of kachel, een goede ventilatie van de woning vereist is. Wanneer de woning goed wordt geventileerd kunt u in principe altijd een houthaard of kachel plaatsen. Voor uitzonderlijk situaties, zoals woningen met een zogenoemd ‘Balansventilatiesysteem’ zijn er de haarden en kachels met een buitenluchtaansluiting. Steeds meer haarden en kachels zijn voorzien van een buitenluchtaansluiting of bieden dit aan als optie. Bij dit systeem wordt de verbrandingslucht van buiten gehaald. Houdt u er rekening mee dat bij een houthaard of kachel de afvoer altijd naar boven, door het dak, naar buiten moet en zelfs boven de nok van het dak moet uitkomen.