Vragen? Bel 0548-211550

 

Jutestraat 6A, Rijssen (Ov)

Showroom

Houtkachels Assen

Houtkachel in de buurt van Assen

Houtkachel in de buurt van Assen? Dan bent u bij Haardenexpert op het juiste adres. Haardenexpert is zeer ervaren op het gebied van houthaarden en opereert door heel Nederland. In onze luxe showroom in Rijssen kunnen onze ervaren verkopers u advies geven op het gebied van houthaarden. Wij hebben ervaren installatieploegen door heel Nederland en kunnen u daardoor ook snel van dienst zijn. Hebt u een vraag? Kom bij ons langs in de showroom of neem telefonisch contact op: 0548-211550 

De houtkachel

Vroeger had bijna elke woning een houtkachel staan, toch kwam deze vorm van verwarming lange tijd in de vergeethoek terecht. De laatste jaren lijkt er echter een ommekeer te komen waarbij de houtkachels terug komen in nieuw- en verbouw woningen om op een ecologische en economische manier de woning te verwarmen.

Houthaarden en kachels hebben altijd een open verbranding systeem. Het is belangrijk te weten dat, wanneer u kiest voor een houthaard of kachel, een goede ventilatie van de woning vereist is. Wanneer de woning goed wordt geventileerd kunt u in principe altijd een houthaard of kachel plaatsen. Voor uitzonderlijk situaties, zoals woningen met een zogenoemd ‘Balansventilatiesysteem’ zijn er de haarden en kachels met buitenluchtaansluiting. Bij dit systeem wordt de verbrandingslucht van buiten gehaald. Houdt u er rekening mee dat bij een houthaard of kachel de afvoer altijd naar boven, door het dak, naar buiten moet en zelfs boven de nok van het dak moet uitkomen.