• De échte expert in haarden en kachels.
  • Gegarandeerd het beste advies.
  • Vakkundige installatie, overal in Nederland.
  • Ook voor (maatwerk)interieurbouw.

Houtkachel informatie

Ons assortiment

Houtkachels zorgen voor enorm veel sfeer en warmte in een woning. Alle zintuigen worden geprikkeld wanneer een houtkachel aan staat. Houtkachels zijn er in vele verschillende soorten en maten. Zo is er voor ieder wat wils!

Houtkachel informatie

Hier wordt u alles verteld wat u nodig heeft bij het aanschaffen van een nieuwe houtkachel. Alle informatie die daarvoor nodig is bieden wij u aan. De houtkachel wordt vaak gezien als milieuvervuiler, wat volledig onterecht is. Als er namelijk goed en verantwoord gestookt wordt, is een houthaard zelfs erg milieuvriendelijk! Om nog een extra dimensie aan het stoken met hout te geven, heeft Haardenexpert liftdeurhaarden in het assortiment. Wij hebben heel veel verschillende soorten haarden in onze showroom staan waar u gerust een keer naar kunt komen kijken.

Verschillende soorten houtkachels

Houtkachels zijn in alle soorten en maten verkrijgbaar met een hoog en laag rendement. Dat betekent dat wanneer u een laag rendement heeft, u veel meer geld kwijt bent qua stoken, omdat u dan bijv. om de 5 min een nieuw blok hout er in moet leggen, terwijl u met een hoog rendement een half uur met een blok hout doet. Onze houthaarden hebben een grote variatie aan vermogens. Een vermogen wordt altijd aangegeven in kW. Hoe hoger het getal hoe meer vermogen. Het maximale vermogen is rond de 12kW. Er is verder ook niets zo aangenaam als met de hele familie rond een echt houtvuur te zitten, terwijl u geniet van de spelende vlammetjes en het geluid van knisperend hout. Het mooie van een houthaard, is dat een houthaard een hele eigen geur heeft. Gashaarden en elektrische haarden hebben dat niet. Dus als u echt de sfeer in uw huis wilt hebben van spelende vlammetjes, geur en geluid, dan is de houtkachel voor u de juiste keuze. Houtkachels worden geleverd in verschillende modellen. Zo leveren wij: inbouw, inzet, vrijstaand, vrij hangend, afvoerloos en tuinhaard. Deze verschillende soorten houtkachels zijn allemaal leverbaar bij Haardenexpert. Er staan ook een aantal houtkachels opgesteld in onze luxe showroom, zeker de moeite waard om een keer langs te komen.

De installatie van uw houtkachel

Houtkachels worden vrijwel altijd geïnstalleerd met dubbelwandige RVS pijpen. Dubbelwandige RVS pijpen zijn verplicht volgens het bouwbesluit. Tot het plafond kan enkelwandig worden geïnstalleerd. Vanaf het plafond tot het dak wordt dubbelwandig RVS geïnstalleerd, dit met de reden dat anders de afvoergassen in de pijp blijven hangen, wat de kans op een schoorsteenbrand vergroot. Dit wilt u natuurlijk graag voorkomen. Een dubbelwandige RVS pijp is een pijp die bestaat uit twee pijpen met daar tussen een laag isolatie om de warmte vast te houden waardoor de rook opstijgt en niet blijft hangen. Wij hopen dat wij u voorlopig in genoeg informatie hebben voorzien.

Contact

Heeft u meer vragen? U kunt ons altijd bereiken op 0548211550. mail: info@haardenexpert.nl