Cinewall met haard

Cinewall met haard

Ontdek de mogelijkheden

Bij Haardenexpert bent u niet alleen aan het juiste adres voor een sfeervolle haard maar ook voor een cinewall met haard. Op deze pagina vindt u alles over deze populaire haardopstelling. Wij vertellen u welke brandstof het meest geschikt is in uw situatie en wat de mogelijkheden, voordelen of vuurzichten zijn van een cinewall(haard). Ook beantwoorden wij de meestgestelde vragen en zetten de cinewall kosten op een rijtje. Zo komt u beslagen ten ijs en maakt u de juiste keuze.

Direct weten wat de mogelijkheden zijn? Bekijk onze top 5 cinewalls voor elektrisch of gas.

 

Cinewall openhaard

Diverse brandstoffen cinewall met haard

Gashaard of elektrisch

Denk goed na over het type brandstof van de open haard bij de cinewall. Echte openhaarden worden vandaag de dag nauwelijks nog gebruikt, omdat er geen ruit voorzit en de haard dus minder rendabel brandt. Ze zijn te vervuilend, brandgevaarlijk en verwarmen niet effectief. Een cinewall met open haard is daarom niet aan te raden, een cinewall met gashaard of cinewall met elektrische haard wel.

Cinewalls met elektrische haard

Onze top 5

Een elektrische haard is de ideale haard om te gebruiken voor een cinewall met haard. Een elektrische haard wordt namelijk niet warm en een rookgasafvoer overbodig. Hierdoor is er van alles mogelijk qua afmetingen, vormen en stijlen. Veel mensen denken dat het elektrische vuur vandaag de dag nog nep oogt, maar dit is niet meer het geval. 

Nieuw: Een 3D visualisatie van uw haard

Tijdelijk GRATIS t.w.v. €95,-

Niet overtuigd of de gewenste haard, type meubel of kleur wel geschikt is voor uw woning? Onze expert denkt met u mee. Wij zetten uw wensen om naar een foto-realistisch ontwerp. Zo ontdekt u direct wat past in uw woning.

Maak GRATIS een afspraak

Cinewalls met een gashaard

Onze top 5

Een gashaard is een prachtige haard voor in een cinewall openhaard. Een gashaard cinewall heeft een levensecht vuur zonder met houtblokken te slepen. Natuurlijk zijn er wel veiligheidsrestricties omdat de gashaard in een cinewall warm wordt, maar door moderne materialen en nieuwe technieken zijn deze nauwelijks beperkend.

Openhaard cinewall

De voordelen op een rijtje

Daarom kies je voor een cinewall met haard

  • Eén centrale plek in de woonkamer
  • Perfecte thuisbioscoop
  • Kabels en snoeren eenvoudig weggewerkt
  • Mogelijkheden van ‘kant-en-klaar’ tot maatwerk
  • Alle interieurstijlen zijn mogelijk: van klassiek tot industrieel

Wat is een cinewall met open haard?

Maak gebruik van de beschikbare ruimte

Een cinewall met haard zouden we in het Nederlands kunnen vertalen naar een televisiewand. Echter is dit zoveel meer dan zomaar een tv-meubel. U maakt namelijk op deze manier optimaal gebruik van de beschikbare ruimte. Zonder twijfel kies je voor een modern vrijstaande haard in combinatie met authentieke gezelligheid. De openhaard cinewall komt in allerlei vormen en maten in verschillende afwerkingen en designs. Voeg naar smaak kasten, vakken, nissen, lichtspots of geluidsinstallaties toe.

Cinewall binnen

Ons aanbod cinewalls

Maak een keuze

Haardenexpert biedt een breed en divers aanbod cinewalls aan. Een cinewall kant precies zo worden gemaakt zoals u dat wilt. Over de verschillende afmetingen, materialen, merken en designs adviseren wij graag.

Met strakke kolom Een gladde ombouw van vloer tot plafond. Verder zitten er geen verspringen, nissen of diepteverschillen in.
Met boekenplanken Hier kunt u accessoires plaatsen, die uw interieur karakter geeft, zoals een mooie vaas of plant.
Met kastruimte In de kast is ook ruimte voor boeken, accessoires of lichtspotjes.
Met opbergnissen Door praktische en functionele opbergnissen creeert u order en rust in een ruimte.
Met houtopslag Gebruik haardhout als decoratie voor extra gezelligheid en warmte in uw interieur.
Met soundbar-uitsparing Een perfecte integratie van de soundbar in het meubel, met uitsparing voor de luidspreker.
Met zwevend-plateau Door de haard te monteren op een zwevend plateau, ontstaat een modern en ruimtelijk effect.

Cinewall met haard

De meestgestelde vragen

De kosten van een cinewall met haard lopen sterk uiteen. Hoeveel een cinewall tv kost kunnen we niet precies zeggen. In dit blog over cinewall kosten laten we met handige tabellen zien wat u kwijt bent voor een cinewall met open haard.

Een cinewall kunnen we ook wel een tv wand noemen. Bij een cinewall worden de haard en de televisie onder elkaar ingebouwd wat een prachtige thuisbioscoop oplevert.

De afmeting van uw televisie is belangrijk voor het maken van de tv-nis. Een bijpassende haard is nodig, het liefst even groot of groter dan de televisie. Verder is plaatmateriaal nodig (brandwerend bij een gashaard of houtkachel), afwerkingsmateriaal en accessoires naar wens.

Bij een houtkachel moet u rekening houden met de warmte-afgifte van de haard. Haard en rookkanaal bereiken bijzonder hoge temperaturen waardoor de bovenhangende tv warm kan worden. Dit is slecht voor de apparatuur en daardoor raden wij het af om een tv boven de houtkachel te hangen. De tv kan wel (op voldoende afstand) naast de kachel worden geplaatst.

Jazeker. Het grote voordeel van een cinewall opstelling is juist dat kabels en andere apparatuur op een mooie manier kan worden ingebouwd of weggewerkt.

Een cinewall kan helemaal gemaakt worden hoe u het wenst. Opbergruimte in de vorm van kasten, lades of een nis is allemaal mogelijk. 

Een cinewall met soundbar is een goede oplossing als u de geluidsapparatuur wilt inbouwen in de opstelling. Zo creëert u een totaalwand waarin haard tv en soundbar op een mooie manier kunnen worden gepresenteerd.

Dit is geheel afhankelijk van de type cinewall. Kiest u voor een gashaard dan is een gasleiding noodzakelijk. Bij een elektrische haard is een stopcontact in de nabijheid van de cinewall wel erg handig. Onze adviseurs denken graag met u mee over wat er allemaal bij komt kijken.

Bent u handig en beschikt u over de juiste apparatuur? Dan kunt u een cinewall zelf installeren. Heeft u twee linkerhanden? Dan is het verstandig om de installatie uit te besteden. Onze adviseurs helpen u graag de juiste keuze te maken.

Dit is geheel afhankelijk van de levertijd van de haard en de drukte. Gemiddeld genomen is er in de najaars- en winterperiode een langere levertijd dan in de zomerperiode. Wilt u meer weten over de actuele levertijd? Informeer hierover bij onze adviseurs.

Een aantal aspecten zijn van belang om de ideale afmeting van de cinewall te bepalen. Deze vallen doorsnee genomen onder de onderstaande punten:

  • De ruimte waarin de cinewall wordt geplaatst,
  • De grootte van de tv,
  • Extra mogelijkheden, bijv. opbergruimte, boekenplanken etc.

cinewall met openhaard

Diverse soorten vuurzichten

Hoe wilt u het vuur zien?

Bij een cinewall is er mogelijkheid tot een aantal vuurzichten: eenzijdig, tweezijdig, driezijdig of doorkijk.

Eenzijdig Vuur vanaf één kant. De meest gekozen optie.
Tweezijdig Vuur vanaf twee kanten. Asymmetrische cinewall.
Driezijdig Vuur vanaf 3 kanten.
Doorkijk Kijk door de cinewall haard heen.

Cinewall

Een unieke en luxe cinewall

Altijd uniek

Wie kiest voor een cinewall met haard presenteert zijn tv op een unieke manier met praktische opbergruimtes. Veel ruimte neemt hij namelijk niet in. Dit maakt dat het ook een ideale optie is voor iedereen die een minder grote ruimte tot zijn beschikking heeft. Sterker nog, een tv cinewall levert juist veel opbergruimte op. Naast de tv en haard is er vaak genoeg plaats over voor allerlei opbergvakken, lades en kasten. Op die manier is het niet alleen een mooie toevoeging aan je interieur, maar ook nog eens enorm praktisch.

Ontdek meer

Over een cinewall met haard

Cinewall exclusief

Project: Exclusieve cinewall

Bij dit kantoorpand hebben wij een cinewall geplaatst in de ontvangstruimte.
Bekijk project
Installatie en kosten cinewall

Blog: De kosten / installatie van een cinewall

Onze expert heeft alles overzichtelijk voor u op een rij gezet.
Lees verder
Haard en tv-nis: cinewall

Project: Cinewall met haard en tv-nis

Een cinewall met haard en tv nis zorgt voor een mooie strakke en moderne uitstraling.
Bekijk project

Kies uw favoriete opstelling

Niets is onmogelijk

Cinewall laten maken

Cinewall met open haard kopen?

Leestip, met echte prijsvoorbeelden

De cinewall kosten lopen sterk uiteen. Verschillende mogelijkheden maken het moeilijk om een specifieke prijs te bepalen. De keuze uit een kant-en-klare cinewall of een maatwerk cinewall, en de verschillende opties qua afwerking en materialen zijn bepalend.

Cinewall met open haard

Cinewall op maat laten maken

Neem gerust contact met ons op

Het grootste voordeel van een cinewall op maat, is dat u de cinewall met open haard compleet naar eigen wensen vorm geeft. Heeft u liever een minimalistische cinewall? Of toch liever opbergvakken, lichtspots en geluidsinstallaties? Wanneer u uw cinewall op maat laat maken, heeft u de keuze uit talloze afwerkmaterialen. Van beton, leer en hout tot stof, metallic en staal. Wilt u een vrijblijvende kostenindicatie voor uw droom cinewall? Uiteraard kunt u op elk moment online een persoonlijk en vrijblijvende offerte aanvragen.

Voor welke look & feel gaat u?

Tijdloos, trendvolgend of gedurfd

Keuze uit maar liefst +1200 plaatmaterialen en kleuren

Keuze uit maar liefst +1200 plaatmaterialen en kleuren

Licht uit spot aan | Nis met sfeervol spotje

Licht uit spot aan | Nis met sfeervol spotje

Handige opbergvakken

Handige opbergvakken

Zwevend haardmeubel | Terugvallende plint

Zwevend haardmeubel | Terugvallende plint

Lades & klepkasten

Lades & klepkasten

Offerte ontvangen voor een cinewall met haard?

Jurrian helpt u graag

Het is te begrijpen dat u wilt weten wat er mogelijk is. Ik denk graag met u mee en zet de mogelijkheden op een rij.
Offerte aanvragen

haardmeubel haardenexpert

Ons aanbod haardmeubels

Maak een keuze

Haardenexpert biedt een breed en divers aanbod haardmeubels aan. Al onze opstellingen voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen en hebben veelal een uniek en eigentijds karakter. Een haard met meubel is vrijwel altijd verkrijgbaar met de haard die u het liefst heeft. Of het nu gaat om een gashaard, houtkachel, elektrische haard of sfeer. Bij Haardenexpert bieden wij de volgende opstellingen aan:

Met een tv-meubel Combineer uw tv-meubel en haard tot een complete opstelling. Om tijdens het tv-kijken te genieten van de vlammen.
Met een kastenwand In de kast is ook ruimte voor boeken, accessoires of lichtspotjes.
Met een plateau Zorgt voor een perfecte afwerking van de haard. Kies bijvoorbeeld voor hout of natuursteen.
Met een schouw De haard strak ingebouwd in een schouw of ombouw.
Met een tv-nis Combineer uw tv en haard tot een cinewall. Zo kunt u tv-kijken én tegelijkertijd genieten van het vlammenspel.

Tijdelijk een GRATIS 3D visualisatie t.w.v. €95,- ontvangen? Maak direct een afspraak.

Let hier op bij aanschaf van een haardopstelling

Afmeting van de ruimte

Afmeting van de ruimte

De ruimte bepaalt welk type meubel het meest geschikt is voor uw situatie.

Type brandstof

Type brandstof

Elke brandstof heeft zijn eigen voor- en nadelen, denk goed na over uw keuze.

De indeling

De indeling

De plek van de haard. Moet deze rechts, links of centraal geplaatst worden?

Extra mogelijkheden

Extra mogelijkheden

Tover uw opstelling om tot een pronkstuk met kasten, lades of nissen.

Eén aanspreekpunt

Eén aanspreekpunt

Zo gaan we te werk

We denken mee van inspiratie tot installatie van uw cinewall en nemen daarmee al uw zorgen weg. Dit is onze aanpak:

Haardadvies We denken mee met uw wensen en de technische mogelijkheden.
3D tekening Met een 3D tekening ziet u de opstelling in uw huis.
Meubelmaker Onze ervaren meubelmaker bouwt uw maatwerk meubel.
Landelijke installatie Op een veilige manier installeert onze monteur uw haard.
Service Jarenlang zorgeloos genieten van de haard.