Vragen? Bel 0548-211550

 

Jutestraat 6A, Rijssen (Ov)

Showroom

Gashaarden

Wilt u een gashaard kopen, maar weet u niet waar te beginnen? Dat snappen we. Gashaarden zijn namelijk in vele verschillende uitvoeringen verkrijgbaar. Denk hierbij aan inzethaarden, inbouw gashaard, vrijstaande gaskachels, gevelkachels, afvoerloze gashaarden en Vrijhangende gashaarden. Één ding is zeker. Als u kiest voor een haard op gas, kiest u voor sfeer in combinatie met gemak.

1 Artikel(en)

Stel een Aflopende Directie in

1 Artikel(en)

Stel een Aflopende Directie in

Gashaarden

Gashaarden

Voordelen van een gashaard

De sfeer en het vlammenspel van een gashaard is tegenwoordig nauwelijks meer van een echt houtvuur te onderscheiden. De brandstof voor de gashaarden wordt moeiteloos aangevoerd, en de warmte afgifte van elke gashaard is uitstekend regelbaar. De voordelen van een gashaard zijn dat u geen asladen meer hoeft te legen. U hoeft niet meer te sjouwen met hout zoals bij een houtkachel en met een druk op de knop heeft u een prachtig vuurbeeld. Een gashaard heeft ook nog eens een lange levensduur en vraagt weinig onderhoud. De meeste moderne (gesloten) gashaarden bieden een uitstekend rendement van rond de 75%. Een gashaard geeft al snel een vermogen af van ongeveer 6 kW, daar komt dus nog behoorlijk wat warmte van af!

Veiligheid

Over het algemeen worden gashaarden verkocht met realistische houtstammensets. Echter zijn er in veel gevallen meerdere mogelijkheden, zoals bijvoorbeeld kiezels. De meeste gashaarden mogen enkel volgens een nauwkeurig voorschrift ingericht worden met de meegeleverde set. Dit heeft te maken met de veiligheid. Alle gashaarden die Haardenexpert levert zijn voorzien van een CE-keurmerk en deze zijn daarvoor ook zeer streng gekeurd door erkende instanties. Wanneer u een gashaard gaat kopen bij Haardenexpert dan kan u daar dus met een gerust hart omheen gaan zitten!

Gashaard kopen

Er zijn aardig wat dingen waar u rekening mee moet houden wanneer u een gashaard gaat kopen. Om er voor te zorgen dat u geen dingen vergeet hebben wij deze punten even onder elkaar gezet:

Gesloten of open systeem?

Bij gashaarden kunt u kiezen uit een open of een gesloten systeem. Met een open systeem haalt de gashaard de zuurstof die de benodigd is voor de verbranding uit de zelfde ruimte als waar de haard gesitueerd is. Met een gesloten systeem wordt de verse verbrandingslucht van buiten gehaald door middel van een concentrisch rookgas afvoerkanaal.

Type gashaarden

- front gashaard
- 2-zijdige gashaard
- 3-zijdige gashaard
- 4-zijdige gashaard
- 5-zijdige gashaard
- doorkijkhaard
- tunnelhaard
- roomdivider gashaard
- Buitenhaard 

Diversiteit aan merken

Haardenexpert levert gashaarden van de volgende merken: Bellfires, Bocal, Dovre, Dru, Element4, FaberGlobal Fires, Godin, HAVE, Helex, Janus, Kal-fire, M-Design, Pelgrim, Spartherm, Thermocet en Wanders