Gashaarden

Gashaarden

Ons assortiment

Gashaarden zijn er in alle soorten en maten. Groot, klein, open, gesloten, klassiek of juist een moderne gashaard? Teveel keus om op te noemen! En dan hebben we het nog niet eens over de verschillende uitvoeringen. Denk hierbij aan inzet gashaarden, inbouw gashaarden, vrijstaande gashaarden, gevelkachels of vrijhangende gashaarden. Het kiezen van het juiste model kan dan ook een echte uitdaging zijn. Wij staan voor u klaar met persoonlijk advies welke gashaard het meest geschikt is voor uw woning.

Verfijn uw keuze

Met handige filteropties

gashaard

Ontdek onze gashaarden

Alle mogelijkheden op een rij

De ongekend lange historie De gashaard is diepgeworteld in Nederland en heeft dan ook een hele lange historie. De gashaard, destijds heette deze eigenlijk gaskachel, kwam vanaf het einde van de negentiende eeuw op de markt. In eerste instantie vond de productie plaats in Groot-Brittannië. O.a. Siemens hield zich bezig met de ontwikkeling, productie en export van de gas haard.

Echter de gas haard was destijds nog lang niet zo populair. Een kolen- of oliekachel was meer in trek en werd dan ook volop gebruikt als verwarmingsbron. Dit veranderde pas half jaren ’60 met de komst van het aardgas. Vanaf die tijd werd Nederland langzaam voorzien van een aardgas-netwerk en konden woningen verwarmd worden met aardgas. Bij bestaande woningen werden de gas haard ingebouwd en nieuwbouwwoningen werden vrijwel standaard voorzien van een aardgasgestookte centrale-verwarmingsinstallatie.

gashaard kopen

Een gashaard zorgt iedere dag

voor meer sfeer en gezelligheid

Met de komst van de centrale verwarmingsinstallatie begon de functie van gashaard te veranderen. Waar het zonder de CV een verwarmende functie had zorgde juist deze verwarmingsinstallatie ervoor dat de gashaard (langzaam) veranderde van verwarmingsbron naar sfeerhaard. Immers met de aardgasgestookte CV-ketel was de gashaard niet meer nodig als hoofdverwarming. Maar men miste toch wel de sfeer en gezelligheid van een lekker vuurtje. Op dit moment is dit ook nog vaak de belangrijkste reden om een gashaard aan te schaffen. Niet voor de warmte maar voor de extra sfeer en beleving, want daar zorgt een (knapperend) vuurtje gegarandeerd voor. De fabrikanten van gashaarden hebben deze gang van zaken dan ook nauwgezet gevolgd. De gashaard van nu is dan in veel gevallen ook gewoon sfeerhaard te noemen.

gashaard binnen

Gashaard voordelen

op een rijtje

De sfeer en het vlammenspel van een gashaard is tegenwoordig nauwelijks meer van een echt houtvuur te onderscheiden. Door en door ontwikkelde brandtechnieken zorgen ervoor dat het vuur van een gashaard zo echt lijkt dat het bijna niet meer voor te stellen is dat een gashaard is. De mogelijkheden en technieken zijn zo geoptimaliseerd dat het vuur van de gashaard er helemaal top uit ziet.

Allemaal nieuwe mogelijkheden en technieken die de gashaard van tegenwoordig echt anders maakt dan de gashaard van vroeger.

Daarom kiest u voor een gashaard

Levensecht vuurbeeld

Levensecht vuurbeeld

Een vuurbeeld met echt op en neergaande vlammen

Meerdere branders mogelijk

Meerdere branders mogelijk

3-dimensionaal vuurzicht door verschillende branders

Realistisch houtset

Realistisch houtset

Houtstammen die bijna niet meer van echt hout te zijn onderscheiden

Led-verlichting op bodem

Led-verlichting op bodem

Een gloeieffect door middel van led-verlichting op de bodem van de kachel

Dit moet u weten over een gashaard

Veelgestelde vragen

Er zijn heel veel verschillende type gashaarden op de markt verkrijgbaar. Maar welk type gashaard is nu geschikt voor uw woning of situatie? Wilt u een gashaard kopen voor een bestaande situatie of juist voor een nieuwe, nog te bouwen situatie? Wilt u een gashaard met meubel of moet deze alleen ingebouwd worden in een ombouw? Bij Haardenexpert heeft u keuze uit meer dan 400 gashaarden, al onze gashaarden hebben hun eigen voordelen en of eigenschappen. Bij de Haardenexpert grijpt u dan ook niet snel mis. Voor elke situatie is er wel een gashaard of creatieve oplossing.

Inbouw gashaard

De meest populaire gashaard is de inbouw gashaard. Dit type haard wordt in de meeste gevallen geplaatst in een haardombouw, haardmeubel of complete wandopstelling. De populariteit van deze haard kent geen grenzen. De reden hiervoor is dat de mogelijkheden vrijwel onbeperkt zijn. Voor vrijwel iedere situatie is een oplossing voor handen. Of het nu gaat om de haard of om de opstelling of meubel.

Inzet gashaard

Een inzet gashaard kiest u als u al een bestaande situatie heeft met (open) haard en/of schoorsteen. Als u de oude gashaard wilt vervangen dan is een inzet gashaard vaak de ideale oplossing. Immers de ombouw met rookkanaal (mits in goede staat) is al aanwezig en alleen de haard moet worden vervangen. Het enige wat van belang is de afmeting, u zult begrijpen dat niet elke haard in de bestaande situatie past. 

Vrijstaande gashaard

De vrijstaande gashaard lijkt wellicht het meest op een houtkachel. Dit type gashaard kunt u in feite gewoon ‘ergens’ in de woning plaatsen en vervolgens aansluiten met een afvoer die door de muur of het dak naar buiten gaat. Uiteraard is het wel het meest praktisch als de haard dicht tegen de gevel aan staat zodat de afvoer direct naar buiten kan.

Als u overweegt om een gashaard te kopen dan is het van belang om goed na te denken welk systeem het meest geschikt is in uw situatie. Allereerst de gesloten gashaard.

De gesloten gashaard

De gashaard met een gesloten verbrandingssysteem haalt lucht en zuurstof rechtstreeks van buiten via de buitenpijp. De rookgassen die de haard produceert worden via een binnenpijp naar buiten afgevoerd. Er wordt dus geen lucht en zuurstof aan de ruimte onttrokken waarin de gashaard staat.

Open gashaard

Kijken we naar een gashaard met een open verbrandingssysteem dan is het verschil direct duidelijk. In tegenstelling tot een gesloten gashaard haalt deze haard de lucht en zuurstof uit de ruimte zelf. Er is dus een ‘open verbinding’ tussen de haard en de kamer. De rookgassen worden via een apart rookkanaal weer naar buiten afgevoerd. Aangezien de diameter van de rookgasafvoer maar 10 centimeter is, kan een haard met een open systeem zonder noemenswaardige verbouwing worden geplaatst. Veel mensen denken dat een gashaard met een open systeem geen ruit heeft, echter dit is een misvatting. Zowel bij een haard met een open als gesloten systeem is een ruit aanwezig. Een open gas haard maakt gebruik van de lucht die aanwezig is in de ruimte waar de open gashaard staat. De aanvoer van verse lucht komt uit de ruimte en de afvoergassen gaan via het rookkanaal naar buiten. Veel mensen veronderstellen dat bij een open gashaard geen ruit aanwezig is, maar dit is niet altijd het geval. Een open gas haard kan ook prima met ruit, de aan te voeren lucht komt gewoon uit de ruimte waarin de haard is geplaatst.

Bij Haardenexpert leveren we niet alleen gashaarden brandend op aardgas maar ook op propaan. Sinds de afnemende animo voor aardgas en het ontbreken van de gasleiding in nieuwbouwwoningen is de vraag naar een gashaard op propaan toegenomen. Kiest u voor een gashaard op propaan dan wordt de haard aangesloten op propaan(gas)flessen. Deze flessen worden, nagenoeg altijd buiten, op een goed geventileerde locatie geplaatst en zorgen voor de aanvoer van propaangas. Is de fles leeg? Dan kunt u deze op een eenvoudige manier vervangen voor een volle gasfles.

Op de markt zijn niet alleen gashaarden voor binnen maar ook voor buiten verkrijgbaar, de zogenoemde outdoor gashaarden. Deze haarden zijn geschikt om in de buitenmuur van uw woning te worden geplaatst. Zo kunt u van binnen en van buiten genieten van het prachtige vlammenspel, u heeft u dus dubbel voordeel voor de prijs van één. 

De bediening van de gashaard heeft de laatste jaren niet stilgestaan. De haarden van vroeger konden niet anders dan bediend worden door middel van de ‘ouderwetse’ aan- of uitknop op het toestel. Echter tegenwoordig gaat de bediening meestal per app, gewoon op uw smartphone of tablet. Bij de meeste gashaarden kunt u realtime het vlambeeld, vermogen of gloeibed aanpassen. Er zijn zelfs haarden waarmee u een tijdschema kunt maken zodat deze op het gewenste tijdstip aangaat. Iedere dag in de week, elke week in het jaar. Optimaal gebruiksgemak dus bij de gashaard van tegenwoordig. U hoeft echt uw stoel niet meer uit om het vuurbeeld te veranderen of de haard aan of uit te zetten.

Onze installateurs zijn vakbekwaam en zorgen ervoor dat de gashaard op de juiste manier bij u wordt geïnstalleerd. Op basis van uw wensen wordt de haard geïnstalleerd precies zoals u het voor ogen heeft. Alleen een technische installatie of compleet met meubel? Bij Haardenexpert is van alles mogelijk. Op basis van uw wensen en voorkeuren maken wij van tevoren een prachtige 3D-tekening zodat u direct ziet hoe de opstelling er uit komt te zien. Eventueel komen wij nog op locatie langs voor een inspectie of alles uitgevoerd kan worden zoals is besproken.

Als we verder kijken naar het onderhoud van de gashaard dan is dat relatief eenvoudig. We kunnen wel stellen dat een gashaard weinig onderhoud nodig heeft. Een keer per jaar een onderhoudsbeurt is meer dan voldoende om de haard werkend te houden. Dit resulteert dan ook in een lange levensduur. Ook het schoonmaken van het glas is bij de meeste gashaarden geen hogere wiskunde. Gashaarden kunnen vaak op een eenvoudige manier geopend worden waarna de ruimt met behulp van een doekje en reinigingsmiddel wordt schoongemaakt.

moderne gashaard kopen

Een gashaard kopen?

Kom naar dé expert

Voordat u overgaat tot het kopen van een gashaard stellen wij ons graag nog even aan u voor. Haardenexpert is landelijk werkend haarden en kachel bedrijf die gashaarden, houtkachels, elektrische haarden en sfeerhaarden levert in Nederland en België. Door onze deskundigheid en ervaring zijn we uitgegroeid tot een van de grootste haardenzaken van Nederland. Bij ons heeft u dan ook altijd de scherpste deal. Of het nu gaat om (alleen) een gashaard of een gashaard met installatie of inbouw? Een gashaard kopen doet u altijd bij de Haardenexpert van Nederland. Om u nog verder een indruk te geven wat wij u kunnen bieden op het gebied van gashaarden nodigen wij u graag uit in onze showroom. Haardenexpert levert uiteraard alle gerenommeerde merken als DruFaberElement4Bellfires, Global Fires, Wanders, M-Design, Ardego en nog veel meer! Tevens hebben wij diverse prachtige opstellingen van inbouw gashaarden, doorkijkhaarden, vrijstaande gashaarden staan waarmee wij u een goed beeld kunnen geven wat er allemaal mogelijk is qua opstelling en meubel.

Showroom geopend op afspraak

Bezoek ons in Apeldoorn of Rijssen

Vraag nu een offerte aan

Gratis en vrijblijvend

Offerte ontvangen voor een van onze haarden en kachels? Vraag direct een gratis en vrijblijvende offerte aan van uw favoriete haard.

Offerte aanvragen

Haardopstellingen

Combineer een haard met meubel

Daarom kiest u voor Haardenexpert

Dé haardenexpert

Dé haardenexpert

Wij denken graag met u mee, van haard tot complete opstelling.

Groot installateursnetwerk

Groot installateursnetwerk

Altijd dichtbij, afstand is geen probleem. Wij rekenen nooit voorrijkosten.

Klantwaardering 8,8

Klantwaardering 8,8

Ruim 3500 haarden geplaatst, klanten waarderen ons met een 8,8.

Exclusieve showroom

Exclusieve showroom

Sfeer proeven en trends bekijken. Ontdek de nieuwste haarden.

Maak kennis met Haardenexpert

Maak kennis met Haardenexpert

Neem contact op

Haardenexpert is al vele jaren een van de meest toonaangevende haarden- en kachel zaken. Dat vinden we belangrijk en daar zijn we natuurlijk supertrots op! Door onze persoonlijke benadering en korte lijnen bent u altijd verzekerd van passend advies en een stijlvolle oplossing.

Met reeds 10 jaar ervaring op de markt en een aanstekelijke passie voor het vak gaan wij verder dan de traditionele verkoop. Wij creëren unieke en eigenzinnige haardopstellingen. Daarom vindt u bij Haardenexpert alleen haarden & kachels van absolute topmerken. Onze experts vertellen u hier graag meer over.

Neem contact op