Sleutelbloemstraat 44,Apeldoorn

Showroom

Faber

Het merk Faber staat voor innovatie. Dit geldt zowel voor de producten als de technieken die het merk gebruikt. Faber was het eerste haardenmerk die de gesloten verbrandingstechniek introduceerde. En deze techniek vindt u terug bij iedere gesloten gashaard. Maar ook de unieke vormgeving en gebruikersgemak zijn belangrijk kenmerken. Sommige modellen zijn namelijk te besturen met de gemakkelijke app van Faber. Dit betekent een geweldige stookervaring.

110 Artikel(en)

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
Stel een Aflopende Directie in

110 Artikel(en)

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
Stel een Aflopende Directie in

Faber

Grondlegger van de gesloten verbrandingstechniek

Faber is in 1844 opgericht om als grofsmederij te functioneren. Sinds de ontdekking van aardgas, in de jaren zestig te Slochteren, zijn er diverse gashaarden op de markt gebracht. Het merk Faber speelde effectief in met zijn innoverende technieken en producten. Een aantal jaren later heeft Faber, met zijn schoorsteen gebonden haarden, de positie van marktleider geclaimd. In de jaren 90 groeide het marktaandeel aanzienlijk door de introductie van een vernieuwende techniek, namelijk de eerste gesloten verbrandingstechniek. Deze geweldige techniek van Faber is door vele fabrikanten overgenomen. Tot op heden is het merk Faber gespecialiseerd in de ontwikkeling van hoogwaardige gashaarden, houthaarden en elektrische haarden.

Het merk is onderdeel van de internationale Glen Dimplex Group, welke de marktleider is op het gebied van elektrische verwarmingen en sfeerhaarden. De producten van Faber worden momenteel al naar 24 Europese landen geëxporteerd. In het ruime assortiment vindt u verschillende vrijstaande haarden en inbouwhaarden die een degelijk en duurzaam karakter hebben. Op het gebied van sfeerverwarming heeft Faber een sterke reputatie opgebouwd met modellen als de Faber Duet (hoekhaarden), de Faber Relaxed, de Faber Jelling en de hoogwaardige elektrische haarden. Alle modellen zijn vervaardigd met de beste kwaliteitsmaterialen, zodat u jarenlang kunt genieten van een Faber haard. Het gehele assortiment voldoet aan de strenge Europese normen.

Gashaarden met unieke branders

Vrijwel iedere gashaard van Faber is uitgevoerd met een gesloten verbrandingssysteem, wat betekent dat de zuurstof van buitenaf wordt gehaald. Deze gashaarden zijn onder te verdelen in fronthaarden, hoekhaarden, driezijdige haarden, roomdividers en doorkijkhaarden. Het assortiment van Faber is door de jaren heen aanzienlijk uitgebreid met nieuwe, hoogwaardige modellen. Elk toestel onderscheidt zich door zijn unieke vormgeving en formaat. De onderstaande series geven u een beter beeld van het prachtige merk:

Bij de meeste gashaarden kunt u kiezen voor een geschikte brander decoratie, namelijk houtstammen of carrara kiezels. Zo is er ongetwijfeld een Faber gashaard die aansluit op uw verwarmingsbehoefte en interieur. Om het vuurbeeld volledig tot zijn recht te laten komen, heeft Faber veel geïnvesteerd in onderzoek en ontwikkeling. Dankzij deze intensieve investering zijn er vier unieke en authentieke gasbranders ontworpen. Ieder gasbrander brengt een bijzonder vuurbeeld tot leven.

 • Log Burner: de Log Burner is voorzien van een keramische houtset die in het midden van de gashaard is uitgevoerd. Hierdoor lijkt het vlammenspel sprekend op een sfeervol kampvuur.

 • Flat Burner: de Flat Burner is uitgerust met een keramische houtset of een kiezelset. Bij deze gasbrander wordt het vuurbeeld verdeeld over de gehele breedte van de haard. Hierdoor bereikt het toestel een aanzienlijk rendement. U kunt ook de Flat Burner met propaangas stoken.

 • Emberded Burner: het vlammenspel verspreidt zich over de hele breedte van de haard, maar brandt in gebogen vormen. Daarnaast is deze brander met zowel een houtset als met een kiezelset te gebruiken. • De Step Burner Ecoboost: de Faber Step Burner Ecoboost is de meest revolutionaire gasbrander van de vier. Deze gasbrander is op een unieke manier regelbaar. Bij een volledig vermogen zijn de vlammen over de volle breedte te zien. Maar wanneer er minder warmte wordt gevraagd, concentreert het vuur zich in het midden van de brander. Door een lagere stand worden de vlammen kleiner, maar zorgen nog steeds voor een verbluffend en sfeervolle haardvuur.Gratis Faber I.T.C. applicatie

Om de gebruiksvriendelijkheid van de gashaard te waarborgen, heeft Faber een handige applicatie ontwikkeld. Met de I.T.C. app kunt u via een tablet, computer of smartphone de gashaard van een afstand bedienen. Door middel van een wifi-verbinding maakt u connectie tussen het apparaat en de brander. De applicatie is uitgevoerd met een energiezuinige Ecoboost functie en een thermostaatfunctie. Met de Ecoboost bespaart u maar liefst 70% op uw energieverbruik, zodat u flink bezuinigt op uw gasrekening. Daarnaast kunt u praktische informatie inzien over het verbruik en de eigenschappen van de gashaard.

Opti-myst vuur

De elektrische haarden van Faber zijn ideaal voor een strakke inbouw of kunnen perfect worden geplaatst in een bestaande schouw. Door het ruime assortiment aan elektrische haarden vindt u zonder twijfels een passende haard. Denk hierbij aan de prachtige modellen Faber Hemmet Opti-myst, Faber Cassete 500 Opti-myst en de Faber Gala Opti-myst. De elektrische modellen zijn uitgerust met de Faber Opti-Myst techniek. Met deze techniek ontstaat er een verbluffend vuurzicht in combinatie met een sfeervol rookeffect. Het enige wat u nodig heeft is stroom en water. Dankzij het bijzondere waterdamptechniek aanschouwt u een levensecht vuurbeeld. Wanneer u een vol waterreservoir van 1,3 liter gebruikt, brandt de haard maar liefst 8 tot 10 uur lang.

Houthaarden

De houthaarden van Faber beschikken over een aanzienlijk rendement en een uitstekende schone verbranding. Hierdoor voldoen de modellen in alle opzichten aan de gestelde milieueisen. Daarnaast bespaart u ongetwijfeld een hoop in de stookkosten. De Faber Dimplex is een uitstekend voorbeeld van het houthaardenassortiment. Deze houtkachel is leverbaar als een vrijstaand model en inbouwmodel. Uiteraard zijn de modellen verkrijgbaar in verschillende afmetingen.